MAURIELLO, ROSALBA
MAURIELLO, ROSALBA
Dipartimento di Agraria
Proteomic characterisation and phylogenetic derivation of ovine alpha-s1-CN B and alpha-s1-CN G genetics variants
2022 DE PASCALE, Sabrina; Caira, Simonetta; Garro, Giuseppina; Mauriello, Rosalba; Scaloni, Andrea; Cosenza, Gianfranco; Chianese, Lina
Proteomic techniques for the caprine milk characterization (Tecniche proteomiche per la caratterizzazione della qualità del latte di capra)
2011 Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Pizzolongo, Fabiana; Zullo, Antonio; Quarto, Maria; Chianese, Lina
Occurrence of quantitative genetic polymorphism at the caprine beta-CN locus, as determined by a proteomic approach
2021 Nicolai, MARIA ADALGISA; Garro, Giuseppina; Caira, Simonetta; Mauriello, Rosalba; Quarto, Maria; DE PASCALE, Sabrina; Chianese, Lina
Occurrence of genetic polymorphism at the s1-CN locus in Mediterranean water buffalo milk
2009 Chianese, Lina; Quarto, Maria; Pizzolongo, Fabiana; Calabrese, MARIA GRAZIA; Caira, S.; Mauriello, Rosalba; DE PASCALE, Sabrina; Addeo, Francesco
Impact of protein composition on quality texture of PDO “Mozzarella di bufala campana” cheese.
2005 Chianese, Lina; Pizzolongo, Fabiana; Quarto, Maria; Mauriello, Rosalba; Addeo, Francesco
Influenza dell’aplotipo caseinico sulla qualità tecnologica del latte di capra
2010 Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Pizzolongo, Fabiana; Zullo, Antonio; Quarto, Maria; Chianese, Lina
Casein composition and differential translational efficiency of casein transcripts in donkey’s milk
2019 Cosenza, Gianfranco; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Auzino, Barbara; Iannaccone, Marco; Costanzo, Angela; Chianese, Lina; Pauciullo, Alfredo
Characterisation of the heterogeneity of ovine deleted variant alphaS1-casein E by a proteomic approach
2019 Garro, Giuseppina; Caira, Simonetta; Lilla, Sergio; Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina
Peptidomic study on in vitro and in vivo phosphopeptide release during the chewing of gum fortified with a commercial casein hydrolysate
2018 Quarto, Maria; Nitride, Chiara; Ferranti, Pasquale; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Di Stasio, Michele; Grazia Volpe, Maria; Ferrazzano, Gianmaria Fabrizio; Chianese, Lina
Caratteristiche chimico-fisiche, nutrizionali e tecnologiche dei gruppi alimentari e principali tecniche di produzione
2017 Ferranti, Pasquale; Mauriello, Rosalba
Release of bioactive peptides and quercetin during chewing of fortified gum
2015 Quarto, M.; DI STASIO, M.; Moccia, S.; Ferranti, Pasquale; Nitride, Chiara; Ferrazzano, Gianmaria Fabrizio; Volpe, M. G.; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Chianese, Lina
Influenza del genotipo caseinico al locus dell’as1-CN sulla qualità e quantità dei fosfopeptidi presenti nel formaggio Cacioricotta di capra
2014 Cusati, Annabella; Quarto, Maria; Garro, Giuseppina; Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina
L’analisi proteomica per la definizione della composizione del latte di asina
2013 Costanzo, Angela; DE SIMONE, Carmela; Ferranti, Pasquale; Quarto, Maria; Garro, Giuseppina; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina
Influence of genetic polymorphism and technological parameters on proteolitic and aromatic profile of goat Cacioricotta cheese
2008 Chianese, Lina; Garro, Giuseppina; Quarto, Maria; Mauriello, Rosalba; Romano, Raffaele; DE PASCALE, Sabrina; Petrucci, Letizia
Recupero delle proteine del siero di caseificio. Determinazione della composizione proteica dei retentati per ultrafiltrazione (UF) di siero Grana
1997 Chianese, Lina; Laezza, P.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Cappuccio, U.; Mucchetti, G.; Giangiacomo, R.
Un sistema di controllo della qualità della ricotta basato sull'identificazione dei componenti la frazione proteica
1997 Ala, P.; DI LUCCIA, A.; Nicolai, MARIA ADALGISA; D'Auria, R.; Mauriello, Rosalba; Laezza, P.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Occurrence of genetic polymorphism at goat beta-CN locus
2007 Chianese, Lina; Caira, Simonetta; Garro, Giuseppina; Quarto, Maria; Mauriello, Rosalba; Addeo, Francesco
The definition of donkey milk composition by proteomic techniques
2013 Costanzo, Angela; DE SIMONE, Carmela; Ferranti, Pasquale; Quarto, Maria; Garro, Giuseppina; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina
Relationship between alpha(s1)-casein variants and clotting capability of ovine milk
1997 Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Ferranti, Pasquale; Tripaldi, C.; Dell'Aguila, S.
Allelic frequency of casein milk in Sarda breed goats
2004 Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina; Carcangiu, V; Dettori, Ml; Vacca, G. M.
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Proteomic characterisation and phylogenetic derivation of ovine alpha-s1-CN B and alpha-s1-CN G genetics variants | 1.1 Articolo in rivista | 2022 | DE PASCALE, Sabrina; Caira, Simonetta; Garro, Giuseppina; Mauriello, Rosalba; Scaloni, Andrea; Cosenza, Gianfranco; Chianese, Lina | |
Proteomic techniques for the caprine milk characterization (Tecniche proteomiche per la caratterizzazione della qualità del latte di capra) | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Pizzolongo, Fabiana; Zullo, Antonio; Quarto, Maria; Chianese, Lina | |
Occurrence of quantitative genetic polymorphism at the caprine beta-CN locus, as determined by a proteomic approach | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Nicolai, MARIA ADALGISA; Garro, Giuseppina; Caira, Simonetta; Mauriello, Rosalba; Quarto, Maria; DE PASCALE, Sabrina; Chianese, Lina | |
Occurrence of genetic polymorphism at the s1-CN locus in Mediterranean water buffalo milk | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Chianese, Lina; Quarto, Maria; Pizzolongo, Fabiana; Calabrese, MARIA GRAZIA; Caira, S.; Mauriello, Rosalba; DE PASCALE, Sabrina; Addeo, Francesco | |
Impact of protein composition on quality texture of PDO “Mozzarella di bufala campana” cheese. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2005 | Chianese, Lina; Pizzolongo, Fabiana; Quarto, Maria; Mauriello, Rosalba; Addeo, Francesco | |
Influenza dell’aplotipo caseinico sulla qualità tecnologica del latte di capra | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2010 | Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Pizzolongo, Fabiana; Zullo, Antonio; Quarto, Maria; Chianese, Lina | |
Casein composition and differential translational efficiency of casein transcripts in donkey’s milk | 1.1 Articolo in rivista | 2019 | Cosenza, Gianfranco; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Auzino, Barbara; Iannaccone, Marco; Costanzo, Angela; Chianese, Lina; Pauciullo, Alfredo | |
Characterisation of the heterogeneity of ovine deleted variant alphaS1-casein E by a proteomic approach | 1.1 Articolo in rivista | 2019 | Garro, Giuseppina; Caira, Simonetta; Lilla, Sergio; Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina | |
Peptidomic study on in vitro and in vivo phosphopeptide release during the chewing of gum fortified with a commercial casein hydrolysate | 1.1 Articolo in rivista | 2018 | Quarto, Maria; Nitride, Chiara; Ferranti, Pasquale; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Di Stasio, Michele; Grazia Volpe, Maria; Ferrazzano, Gianmaria Fabrizio; Chianese, Lina | |
Caratteristiche chimico-fisiche, nutrizionali e tecnologiche dei gruppi alimentari e principali tecniche di produzione | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2017 | Ferranti, Pasquale; Mauriello, Rosalba | |
Release of bioactive peptides and quercetin during chewing of fortified gum | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2015 | Quarto, M.; DI STASIO, M.; Moccia, S.; Ferranti, Pasquale; Nitride, Chiara; Ferrazzano, Gianmaria Fabrizio; Volpe, M. G.; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Chianese, Lina | |
Influenza del genotipo caseinico al locus dell’as1-CN sulla qualità e quantità dei fosfopeptidi presenti nel formaggio Cacioricotta di capra | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2014 | Cusati, Annabella; Quarto, Maria; Garro, Giuseppina; Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina | |
L’analisi proteomica per la definizione della composizione del latte di asina | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Costanzo, Angela; DE SIMONE, Carmela; Ferranti, Pasquale; Quarto, Maria; Garro, Giuseppina; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina | |
Influence of genetic polymorphism and technological parameters on proteolitic and aromatic profile of goat Cacioricotta cheese | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Chianese, Lina; Garro, Giuseppina; Quarto, Maria; Mauriello, Rosalba; Romano, Raffaele; DE PASCALE, Sabrina; Petrucci, Letizia | |
Recupero delle proteine del siero di caseificio. Determinazione della composizione proteica dei retentati per ultrafiltrazione (UF) di siero Grana | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 1997 | Chianese, Lina; Laezza, P.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; Cappuccio, U.; Mucchetti, G.; Giangiacomo, R. | |
Un sistema di controllo della qualità della ricotta basato sull'identificazione dei componenti la frazione proteica | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 1997 | Ala, P.; DI LUCCIA, A.; Nicolai, MARIA ADALGISA; D'Auria, R.; Mauriello, Rosalba; Laezza, P.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
Occurrence of genetic polymorphism at goat beta-CN locus | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2007 | Chianese, Lina; Caira, Simonetta; Garro, Giuseppina; Quarto, Maria; Mauriello, Rosalba; Addeo, Francesco | |
The definition of donkey milk composition by proteomic techniques | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Costanzo, Angela; DE SIMONE, Carmela; Ferranti, Pasquale; Quarto, Maria; Garro, Giuseppina; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina | |
Relationship between alpha(s1)-casein variants and clotting capability of ovine milk | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 1997 | Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Ferranti, Pasquale; Tripaldi, C.; Dell'Aguila, S. | |
Allelic frequency of casein milk in Sarda breed goats | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Mauriello, Rosalba; Chianese, Lina; Carcangiu, V; Dettori, Ml; Vacca, G. M. |