MOIO, LUIGI
MOIO, LUIGI
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey.
2001 Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore
Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern
2006 Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins
2008 Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Quality control of ricotta cheese based on protein composition
1994 A., DI LUCCIA; L., Ledda; Moio, Luigi; Chianese, Lina; Nicolai, MARIA ADALGISA; SPAGNA MUSSO, Salvatore; L., DEL GIOVINE; A., Bocca; Addeo, Francesco
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte I: Analisi sensoriale
2004 Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Identificazione del 4,5-dimetil-tetraidro-2,3-furanedione (sotolone) come compoente di impatto odoroso del Vin Santo toscano
2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Di Marzio, L.; Gambuti, Angelita
A control method to detect bovine milk in ewe and water buffalo cheese using immunoblotting
1995 Addeo, Francesco; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Moio, Luigi; SPAGNA MUSSO, Salvatore; A., Bocca; L., DEL GIOVINE
Evaluation of sensorial typicalness of traditional Italian tomato ecotypes by the application of headspace-solid phase microextraction and gas-chromatography / olfactometry (HS-SPME, GC/O)
2006 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Odour-impact compounds of Gorgonzola cheese
2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Addeo, Francesco
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano
2012 Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola
Occurrence of Furaneol (4-Hydroxy-2,5-Dimethyl-3(2H)-Furanone) in Some Wines from Italian Native Grapes
2005 Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Hydrolysis and transformation of grape glycosidically bound volatile compounds during fermentation with three Saccharomyces yeast strains
2006 Ugliano, M; Bartowsky, Ej; Mccarthy, J; Moio, Luigi; Henschke, Pa
USE OF PATATIN, A PROTEIN EXTRACTED FROM POTATO, AS ALTERNATIVE TO ANIMAL PROTEINS IN FINING OF RED WINE
2012 Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Moio, Luigi
New as2-casein variant from caprine milk
1992 Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Intorcia, N.; Moio, Luigi; Addeo, Francesco
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Vinificazione ed espressione varietale di vitigni mediterranei
2005 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols
2008 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Analisi di componenti odorosi mediante tecniche poli-strumentali
2008 Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Strategia per la selezione di prodotti alimentari con specifiche caratteristiche sensoriali: una applicazione al vino
2003 Piombino, Paola; Nicklaus, S.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano
2001 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro
| Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|---|
| Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey. | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore | |
| Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
| Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
| Quality control of ricotta cheese based on protein composition | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | A., DI LUCCIA; L., Ledda; Moio, Luigi; Chianese, Lina; Nicolai, MARIA ADALGISA; SPAGNA MUSSO, Salvatore; L., DEL GIOVINE; A., Bocca; Addeo, Francesco | |
| Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte I: Analisi sensoriale | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
| Identificazione del 4,5-dimetil-tetraidro-2,3-furanedione (sotolone) come compoente di impatto odoroso del Vin Santo toscano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2000 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; Di Marzio, L.; Gambuti, Angelita | |
| A control method to detect bovine milk in ewe and water buffalo cheese using immunoblotting | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Addeo, Francesco; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Moio, Luigi; SPAGNA MUSSO, Salvatore; A., Bocca; L., DEL GIOVINE | |
| Evaluation of sensorial typicalness of traditional Italian tomato ecotypes by the application of headspace-solid phase microextraction and gas-chromatography / olfactometry (HS-SPME, GC/O) | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
| Odour-impact compounds of Gorgonzola cheese | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; Addeo, Francesco | |
| Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola | |
| Occurrence of Furaneol (4-Hydroxy-2,5-Dimethyl-3(2H)-Furanone) in Some Wines from Italian Native Grapes | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
| Hydrolysis and transformation of grape glycosidically bound volatile compounds during fermentation with three Saccharomyces yeast strains | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Ugliano, M; Bartowsky, Ej; Mccarthy, J; Moio, Luigi; Henschke, Pa | |
| USE OF PATATIN, A PROTEIN EXTRACTED FROM POTATO, AS ALTERNATIVE TO ANIMAL PROTEINS IN FINING OF RED WINE | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Moio, Luigi | |
| New as2-casein variant from caprine milk | 1.1 Articolo in rivista | 1992 | Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Intorcia, N.; Moio, Luigi; Addeo, Francesco | |
| Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
| Vinificazione ed espressione varietale di vitigni mediterranei | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita | |
| Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi | |
| Analisi di componenti odorosi mediante tecniche poli-strumentali | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
| Strategia per la selezione di prodotti alimentari con specifiche caratteristiche sensoriali: una applicazione al vino | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Piombino, Paola; Nicklaus, S.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
| Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro |