MOIO, LUIGI

MOIO, LUIGI  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 224 (tempo di esecuzione: 0.022 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey. 1.1 Articolo in rivista 2001 Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore
The role of Saccharomyces cerevisiae wine yeast in the hydrolysis of glycoconjugated aroma precursors during winemaking 1.1 Articolo in rivista 2007 Ugliano, M.; Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
A multidsciplinary approach to assess fruit quality of traditional italian ecotipes of tomato 4.1 Articoli in Atti di convegno 2003 Grandillo, S.; Genovese, Alessandro; Giordano, I.; Moio, Luigi; Mustilli, A. C.; Parisi, M.; Piombino, Paola; Sinesio, F.; Termolino, P.; Browler, C.
Colori, odori ed enologia del Fiano 7.1 Curatore o Editor di Libri Scientifici 2012 Moio, Luigi
PREDICTION TEST OF MAXIMUM OXYGEN TOLERANCE FOR RED WINE 4.1 Articoli in Atti di convegno 2014 Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA; Picariello, Luigi; Moio, Luigi
Identificazione di aldeidi alifatiche responsabili del difetto di odore del latte irrancidito 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco
L’aroma di frutti di bosco nel vino 4.1 Articoli in Atti di convegno 2003 Piombino, Paola; Pessina, R.; LE QUERE, J. L.; Moio, Luigi
Effect of yeast on the aroma of white wine under high and low antioxidant protection of the must 4.1 Articoli in Atti di convegno 2000 Moio, Luigi; DI MARZIO, L.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Mercurio, V.; Piombino, Paola; Bellachioma, A.
Application of the SPI (Saliva Precipitation Index) to the evaluation of red wine astringency 1.1 Articolo in rivista 2012 Rinaldi, Alessandra; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
A control method to detect bovine milk in ewe and water buffalo cheese using immunoblotting 1.1 Articolo in rivista 1995 Addeo, Francesco; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Moio, Luigi; SPAGNA MUSSO, Salvatore; A., Bocca; L., DEL GIOVINE
Influenza dell'epoca di defogliazione della Chiavennasca e della disidratazione sulla frazione volatile e sull'attività della lipossigenasi e alcol deidrogenasi dell'uva 4.1 Articoli in Atti di convegno 2012 Piombino, Paola; Bellincontro, A.; De Sanctis, F.; Botondi, R.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Mencarelli, F.
Monovarietal Nero di Troia red wine: study of its main odorants by means of sensory and instrumental analysis 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2006 Lamorte, S.; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochtonous grapes 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2006 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Rinaldi, A.
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale 1.1 Articolo in rivista 2011 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols 1.1 Articolo in rivista 2008 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Influence of different clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine 1.1 Articolo in rivista 2004 Moio, L.; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, A; Piombino, Paola
Evaluation of the astringency of commercial tannins by means of the SDS–PAGE-based method. 1.1 Articolo in rivista 2010 Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; MOINE LEDOUX, V.; Moio, Luigi
Impatto del metodo di chiarifica sui precursori di aromi 1.1 Articolo in rivista 2005 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola
Effect of Winemaking Practices on Color Indexes and Selected Bioactive Phenolics of Aglianico wine 1.1 Articolo in rivista 2007 Gambuti, Angelita; Strollo, D.; Erbaggio, A.; Lecce, L.; Moio, L.
Odorants characterization of dehydrated grapes and corresponding wines, and management of vinification and stabilization to preserve aroma 4.1 Articoli in Atti di convegno 2012 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi