MOIO, LUIGI
MOIO, LUIGI
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte I: Analisi sensoriale
2004 Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Selection of products presenting given flavor characteristics: an application to wine
2004 Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; Moio, Luigi; LE QUERE, J. L.
Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine
2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale
2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano
2001 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey.
2001 Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore
A control method to detect bovine milk in ewe and water buffalo cheese using immunoblotting
1995 Addeo, Francesco; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Moio, Luigi; SPAGNA MUSSO, Salvatore; A., Bocca; L., DEL GIOVINE
Hydrolysis and transformation of grape glycosidically bound volatile compounds during fermentation with three Saccharomyces yeast strains
2006 Ugliano, M; Bartowsky, Ej; Mccarthy, J; Moio, Luigi; Henschke, Pa
The influenceof malolactic fermentation and “Oenococcus oeni” strain on glycosidc aroma precursors and related volatile compounds of red wine
2006 Ugliano, M; Moio, Luigi
Quality control of ricotta cheese based on protein composition
1994 A., DI LUCCIA; L., Ledda; Moio, Luigi; Chianese, Lina; Nicolai, MARIA ADALGISA; SPAGNA MUSSO, Salvatore; L., DEL GIOVINE; A., Bocca; Addeo, Francesco
Odour-impact compounds of Gorgonzola cheese
2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Addeo, Francesco
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello)
2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco
Changes in the concentration of yeast-derived volatile compounds of red wine during malolactic fermentation with four commercial starter cultures of Oenococcus oeni
2006 Ugliano, M; Moio, Luigi
Pomodoro da mensa l’effetto sulla qualità dell’uso di 1-MCP
2007 Rinaldi, R.; Amodio, M. L.; Moio, Luigi; Piombino, Paola; Colelli, G.
Identità sensoriale del vino e nuove tecnologie
2008 Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA
Extraction of phenolic compounds from 'Aglianico' and 'Uva di Troia' grape skins and seeds in model solutions: Influence of ethanol and maceration time
2009 Gambuti, Angelita; Capuano, R.; Lecce, L.; Fragasso, M. G.; Moio, Luigi
Effect of Bottle Storage on Colour, Phenolics and Volatile Composition of Malvasia and Moscato White Wines
2014 del Caro, A; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Fanara, C; Piga, A.
PREDICTION TEST OF MAXIMUM OXYGEN TOLERANCE FOR RED WINE
2014 Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA; Picariello, Luigi; Moio, Luigi
Effect of antioxidant protection of must on volatile compounds and aroma shelf life of Falanghina (Vitis Vinifera L.) wine
2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Pessina, R.; Piombino, Paola
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte I: Analisi sensoriale | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Selection of products presenting given flavor characteristics: an application to wine | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; Moio, Luigi; LE QUERE, J. L. | |
Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola | |
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro | |
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey. | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore | |
A control method to detect bovine milk in ewe and water buffalo cheese using immunoblotting | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Addeo, Francesco; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Moio, Luigi; SPAGNA MUSSO, Salvatore; A., Bocca; L., DEL GIOVINE | |
Hydrolysis and transformation of grape glycosidically bound volatile compounds during fermentation with three Saccharomyces yeast strains | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Ugliano, M; Bartowsky, Ej; Mccarthy, J; Moio, Luigi; Henschke, Pa | |
The influenceof malolactic fermentation and “Oenococcus oeni” strain on glycosidc aroma precursors and related volatile compounds of red wine | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Ugliano, M; Moio, Luigi | |
Quality control of ricotta cheese based on protein composition | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | A., DI LUCCIA; L., Ledda; Moio, Luigi; Chianese, Lina; Nicolai, MARIA ADALGISA; SPAGNA MUSSO, Salvatore; L., DEL GIOVINE; A., Bocca; Addeo, Francesco | |
Odour-impact compounds of Gorgonzola cheese | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; Addeo, Francesco | |
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello) | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco | |
Changes in the concentration of yeast-derived volatile compounds of red wine during malolactic fermentation with four commercial starter cultures of Oenococcus oeni | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Ugliano, M; Moio, Luigi | |
Pomodoro da mensa l’effetto sulla qualità dell’uso di 1-MCP | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Rinaldi, R.; Amodio, M. L.; Moio, Luigi; Piombino, Paola; Colelli, G. | |
Identità sensoriale del vino e nuove tecnologie | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2008 | Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA | |
Extraction of phenolic compounds from 'Aglianico' and 'Uva di Troia' grape skins and seeds in model solutions: Influence of ethanol and maceration time | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Gambuti, Angelita; Capuano, R.; Lecce, L.; Fragasso, M. G.; Moio, Luigi | |
Effect of Bottle Storage on Colour, Phenolics and Volatile Composition of Malvasia and Moscato White Wines | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | del Caro, A; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Fanara, C; Piga, A. | |
PREDICTION TEST OF MAXIMUM OXYGEN TOLERANCE FOR RED WINE | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2014 | Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA; Picariello, Luigi; Moio, Luigi | |
Effect of antioxidant protection of must on volatile compounds and aroma shelf life of Falanghina (Vitis Vinifera L.) wine | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Pessina, R.; Piombino, Paola |