MOIO, LUIGI
MOIO, LUIGI
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey.
2001 Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore
Impiego di coadiuvanti enologici per il trattamento di vini bianchi e rossi contaminati da fenoli volatili.
2007 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; V. L., Siani; Moio, Luigi
Idrolisi di precursori d’aroma glicosilati nel corso della fermentazione malolattica
2003 Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello)
2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins
2008 Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Metaboliti secondari odorosamente attivi e loro precursori in uve da vino in disidratazione: studio delle cinetiche di accumulo nelle diverse frazioni dell'acino e loro trasferimento ed evoluzione nel vino
2010 Moio, Luigi
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale
2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Aroma compounds of sweet wines obtained from late harvested and botrytized non-aromatic grapes
2007 Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Determination of ovine casein heterogeneity using gel electrophoresis and immunochemical techniques
1992 Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Moio, Luigi; Intorcia, N.; Addeo, Francesco
Evaluation of the astringency of commercial tannins by means of the SDS–PAGE-based method.
2010 Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; MOINE LEDOUX, V.; Moio, Luigi
Comparison of the aroma compounds in apricot (Prunus armeniaca, L. cv. Pellecchiella) and apple (Malus pumila, L. cv. Annurca) raw distillates
2004 Genovese, Alessandro; Ugliano, M.; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Influence of enological practices on ochratoxin A concentration in wine
2005 Gambuti, Angelita; Strollo, D.; Genovese, A.; Ugliano, M.; Ritieni, Alberto; Moio, Luigi
Application of immunoblotting to the specific control of ovine casein fractionation
1995 Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Laezza, P.; Intorcia, N.; Moio, Luigi; Addeo, Francesco; Campus, R.
Phenol compound metabolism and gene expression in the skin of wine grape (Vitis vinifera L.) berries subjected to partial postharvest dehydration.
2012 Bonghi, C.; Rizzini, F. M.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi; Chkaibanc, L.; Tonutti, P.
Precipitation of Salivary Proteins After the Interaction with Wine: The Effect of Ethanol, pH, Fructose, and Mannoproteins.
2012 Rinaldi, Alessandra; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Hydrolysis of Wine Aroma Precursors during Malolactic Fermentation with Four Commercial Starter Cultures ofOenococcus oeni
2003 Ugliano, Maurizio; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Effect of Bottle Storage on Colour, Phenolics and Volatile Composition of Malvasia and Moscato White Wines
2014 del Caro, A; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Fanara, C; Piga, A.
Free and hydrolytically released volatile compounds of Vitis vinifera L. cv. Fiano grapes as odour-active constituents of Fiano wine
2008 M., Ugliano; Moio, Luigi
Evolution of phenolic compounds and astringency during aging of red wine: Effect of oxygen exposure before and after bottling
2013 Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Ugliano, M; Moio, Luigi
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey. | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Impiego di coadiuvanti enologici per il trattamento di vini bianchi e rossi contaminati da fenoli volatili. | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2007 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; V. L., Siani; Moio, Luigi | |
Idrolisi di precursori d’aroma glicosilati nel corso della fermentazione malolattica | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello) | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco | |
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Metaboliti secondari odorosamente attivi e loro precursori in uve da vino in disidratazione: studio delle cinetiche di accumulo nelle diverse frazioni dell'acino e loro trasferimento ed evoluzione nel vino | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2010 | Moio, Luigi | |
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Aroma compounds of sweet wines obtained from late harvested and botrytized non-aromatic grapes | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Determination of ovine casein heterogeneity using gel electrophoresis and immunochemical techniques | 1.1 Articolo in rivista | 1992 | Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Moio, Luigi; Intorcia, N.; Addeo, Francesco | |
Evaluation of the astringency of commercial tannins by means of the SDS–PAGE-based method. | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; MOINE LEDOUX, V.; Moio, Luigi | |
Comparison of the aroma compounds in apricot (Prunus armeniaca, L. cv. Pellecchiella) and apple (Malus pumila, L. cv. Annurca) raw distillates | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Genovese, Alessandro; Ugliano, M.; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Influence of enological practices on ochratoxin A concentration in wine | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Gambuti, Angelita; Strollo, D.; Genovese, A.; Ugliano, M.; Ritieni, Alberto; Moio, Luigi | |
Application of immunoblotting to the specific control of ovine casein fractionation | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Laezza, P.; Intorcia, N.; Moio, Luigi; Addeo, Francesco; Campus, R. | |
Phenol compound metabolism and gene expression in the skin of wine grape (Vitis vinifera L.) berries subjected to partial postharvest dehydration. | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Bonghi, C.; Rizzini, F. M.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi; Chkaibanc, L.; Tonutti, P. | |
Precipitation of Salivary Proteins After the Interaction with Wine: The Effect of Ethanol, pH, Fructose, and Mannoproteins. | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Rinaldi, Alessandra; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Hydrolysis of Wine Aroma Precursors during Malolactic Fermentation with Four Commercial Starter Cultures ofOenococcus oeni | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Ugliano, Maurizio; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Effect of Bottle Storage on Colour, Phenolics and Volatile Composition of Malvasia and Moscato White Wines | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | del Caro, A; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Fanara, C; Piga, A. | |
Free and hydrolytically released volatile compounds of Vitis vinifera L. cv. Fiano grapes as odour-active constituents of Fiano wine | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | M., Ugliano; Moio, Luigi | |
Evolution of phenolic compounds and astringency during aging of red wine: Effect of oxygen exposure before and after bottling | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Ugliano, M; Moio, Luigi |