MOIO, LUIGI

MOIO, LUIGI  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

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Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey. 1.1 Articolo in rivista 2001 Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore
Impiego di coadiuvanti enologici per il trattamento di vini bianchi e rossi contaminati da fenoli volatili. 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2007 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; V. L., Siani; Moio, Luigi
Idrolisi di precursori d’aroma glicosilati nel corso della fermentazione malolattica 1.1 Articolo in rivista 2003 Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale 1.1 Articolo in rivista 2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello) 1.1 Articolo in rivista 2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins 1.1 Articolo in rivista 2008 Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Metaboliti secondari odorosamente attivi e loro precursori in uve da vino in disidratazione: studio delle cinetiche di accumulo nelle diverse frazioni dell'acino e loro trasferimento ed evoluzione nel vino 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati 2010 Moio, Luigi
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale 1.1 Articolo in rivista 2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Aroma compounds of sweet wines obtained from late harvested and botrytized non-aromatic grapes 1.1 Articolo in rivista 2007 Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Determination of ovine casein heterogeneity using gel electrophoresis and immunochemical techniques 1.1 Articolo in rivista 1992 Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Moio, Luigi; Intorcia, N.; Addeo, Francesco
Evaluation of the astringency of commercial tannins by means of the SDS–PAGE-based method. 1.1 Articolo in rivista 2010 Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; MOINE LEDOUX, V.; Moio, Luigi
Comparison of the aroma compounds in apricot (Prunus armeniaca, L. cv. Pellecchiella) and apple (Malus pumila, L. cv. Annurca) raw distillates 1.1 Articolo in rivista 2004 Genovese, Alessandro; Ugliano, M.; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Influence of enological practices on ochratoxin A concentration in wine 1.1 Articolo in rivista 2005 Gambuti, Angelita; Strollo, D.; Genovese, A.; Ugliano, M.; Ritieni, Alberto; Moio, Luigi
Application of immunoblotting to the specific control of ovine casein fractionation 1.1 Articolo in rivista 1995 Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Laezza, P.; Intorcia, N.; Moio, Luigi; Addeo, Francesco; Campus, R.
Phenol compound metabolism and gene expression in the skin of wine grape (Vitis vinifera L.) berries subjected to partial postharvest dehydration. 1.1 Articolo in rivista 2012 Bonghi, C.; Rizzini, F. M.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi; Chkaibanc, L.; Tonutti, P.
Precipitation of Salivary Proteins After the Interaction with Wine: The Effect of Ethanol, pH, Fructose, and Mannoproteins. 1.1 Articolo in rivista 2012 Rinaldi, Alessandra; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Hydrolysis of Wine Aroma Precursors during Malolactic Fermentation with Four Commercial Starter Cultures ofOenococcus oeni 1.1 Articolo in rivista 2003 Ugliano, Maurizio; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Effect of Bottle Storage on Colour, Phenolics and Volatile Composition of Malvasia and Moscato White Wines 1.1 Articolo in rivista 2014 del Caro, A; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Fanara, C; Piga, A.
Free and hydrolytically released volatile compounds of Vitis vinifera L. cv. Fiano grapes as odour-active constituents of Fiano wine 1.1 Articolo in rivista 2008 M., Ugliano; Moio, Luigi
Evolution of phenolic compounds and astringency during aging of red wine: Effect of oxygen exposure before and after bottling 1.1 Articolo in rivista 2013 Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Ugliano, M; Moio, Luigi