GAMBUTI, Angelita

GAMBUTI, Angelita  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 144 (tempo di esecuzione: 0.045 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine 1.1 Articolo in rivista 2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano 1.1 Articolo in rivista 2001 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale 1.1 Articolo in rivista 2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Identità sensoriale del vino e nuove tecnologie 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2008 Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA
Extraction of phenolic compounds from 'Aglianico' and 'Uva di Troia' grape skins and seeds in model solutions: Influence of ethanol and maceration time 1.1 Articolo in rivista 2009 Gambuti, Angelita; Capuano, R.; Lecce, L.; Fragasso, M. G.; Moio, Luigi
PREDICTION TEST OF MAXIMUM OXYGEN TOLERANCE FOR RED WINE 4.1 Articoli in Atti di convegno 2014 Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA; Picariello, Luigi; Moio, Luigi
Effect of antioxidant protection of must on volatile compounds and aroma shelf life of Falanghina (Vitis Vinifera L.) wine 1.1 Articolo in rivista 2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Pessina, R.; Piombino, Paola
Improvement and Validation of a Method for the Determination of Low Molecular Weight Phenols in Grape Skins 1.1 Articolo in rivista 2008 Gambuti, Angelita; L., Lecce; M., Terlizzi; Moio, Luigi
Effect of Winemaking Practices on Color Indexes and Selected Bioactive Phenolics of Aglianico wine 1.1 Articolo in rivista 2007 Gambuti, Angelita; Strollo, D.; Erbaggio, A.; Lecce, L.; Moio, L.
Free and glycoconjugated volatiles of V. vinifera grape 'Falanghina' 1.1 Articolo in rivista 2008 Lamorte, S. A.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Selicato, S.; Moio, Luigi
An Improved method for thiolysis-HPLC characterization of grape seed procyanidins 1.1 Articolo in rivista 2008 Gambuti, Angelita; Capuano, R.; DI LUCCIA, A.; Moio, L.; LA NOTTE, E.
Comparison of the aroma compounds in apricot (Prunus armeniaca, L. cv. Pellecchiella) and apple (Malus pumila, L. cv. Annurca) raw distillates 1.1 Articolo in rivista 2004 Genovese, Alessandro; Ugliano, M.; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Il Rinascimento del Primitivo di Manduria DOC. 3.1 Monografia o trattato scientifico 2004 Filo, F.; Gambuti, Angelita; Gargano, P.; Genovese, Alessandro; Guastella, M.; LA GATTA, B.; LA NOTTE, E.; Lecce, L.; Lucas, U.; Millarte, A.; Moio, Luigi; Piancastelli, M.; Savino, V.; Sconosciuto, A.
Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine 1.1 Articolo in rivista 2010 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Oenological treatments for the removal of geosmin, responsible for earthy off-flavour, in wine 1.1 Articolo in rivista 2009 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Influenza di diversi sistemi di affinamento sulla frazione polifenolica e la qualità sensoriale del vino rosso. 8.10 Tesi di Dottorato 2009 Gambuti, Angelita
The role of Saccharomyces cerevisiae wine yeast in the hydrolysis of glycoconjugated aroma precursors during winemaking 1.1 Articolo in rivista 2007 Ugliano, M.; Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins 1.1 Articolo in rivista 2008 Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols 1.1 Articolo in rivista 2008 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Dall'uva al vino: vecchie e nuove biotecnologie 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari 2008 Gambuti, Angelita