GAMBUTI, Angelita
GAMBUTI, Angelita
Dipartimento di Agraria
Improvement and Validation of a Method for the Determination of Low Molecular Weight Phenols in Grape Skins
2008 Gambuti, Angelita; L., Lecce; M., Terlizzi; Moio, Luigi
An Improved method for thiolysis-HPLC characterization of grape seed procyanidins
2008 Gambuti, Angelita; Capuano, R.; DI LUCCIA, A.; Moio, L.; LA NOTTE, E.
Aromi e polifenoli
2007 Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola
L'astringenza dell'uva e del vino. Sviluppo di un metodo di analisi per la valutazione dell'astringenza
2009 Gambuti, Angelita
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates
2004 Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano
2001 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Evaluation of the astringency of commercial tannins by means of the SDS–PAGE-based method.
2010 Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; MOINE LEDOUX, V.; Moio, Luigi
Oenological treatments for the removal of geosmin, responsible for earthy off-flavour, in wine
2009 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Identità sensoriale del vino e nuove tecnologie
2008 Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols
2008 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Influenza di diversi sistemi di affinamento sulla frazione polifenolica e la qualità sensoriale del vino rosso.
2009 Gambuti, Angelita
Dall'uva al vino: vecchie e nuove biotecnologie
2008 Gambuti, Angelita
Il Rinascimento del Primitivo di Manduria DOC.
2004 Filo, F.; Gambuti, Angelita; Gargano, P.; Genovese, Alessandro; Guastella, M.; LA GATTA, B.; LA NOTTE, E.; Lecce, L.; Lucas, U.; Millarte, A.; Moio, Luigi; Piancastelli, M.; Savino, V.; Sconosciuto, A.
“Influenza della temperatura sull'accumulo di metaboliti secondari nell'uva”. Incontro AEEI-Lallemand: Gestire i cambiamenti climatici: nuova sfida per l'enologia mediterranea.
2008 Gambuti, Angelita
Le pratiche prefermentative e la sensibilità all'ossidazione dei vini”. Incontro tecnico Pall Corporation.
2008 Gambuti, Angelita
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochthonous grapes
2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, A.; Pessina, R.; Rinaldi, A.
Evaluation of Aglianico grape skin and seed polyphenols astringency by SDS-PAGE electrophoresis of salivary proteins after the binding reaction
2006 Gambuti, Angelita; Rinaldi, A.; Pessina, R.; Moio, L.
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins
2008 Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano
2012 Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Improvement and Validation of a Method for the Determination of Low Molecular Weight Phenols in Grape Skins | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Gambuti, Angelita; L., Lecce; M., Terlizzi; Moio, Luigi | |
An Improved method for thiolysis-HPLC characterization of grape seed procyanidins | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Gambuti, Angelita; Capuano, R.; DI LUCCIA, A.; Moio, L.; LA NOTTE, E. | |
Aromi e polifenoli | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2007 | Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola | |
L'astringenza dell'uva e del vino. Sviluppo di un metodo di analisi per la valutazione dell'astringenza | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2009 | Gambuti, Angelita | |
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro | |
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Evaluation of the astringency of commercial tannins by means of the SDS–PAGE-based method. | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; MOINE LEDOUX, V.; Moio, Luigi | |
Oenological treatments for the removal of geosmin, responsible for earthy off-flavour, in wine | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi | |
Identità sensoriale del vino e nuove tecnologie | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2008 | Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA | |
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi | |
Influenza di diversi sistemi di affinamento sulla frazione polifenolica e la qualità sensoriale del vino rosso. | 8.10 Tesi di Dottorato | 2009 | Gambuti, Angelita | |
Dall'uva al vino: vecchie e nuove biotecnologie | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2008 | Gambuti, Angelita | |
Il Rinascimento del Primitivo di Manduria DOC. | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 2004 | Filo, F.; Gambuti, Angelita; Gargano, P.; Genovese, Alessandro; Guastella, M.; LA GATTA, B.; LA NOTTE, E.; Lecce, L.; Lucas, U.; Millarte, A.; Moio, Luigi; Piancastelli, M.; Savino, V.; Sconosciuto, A. | |
“Influenza della temperatura sull'accumulo di metaboliti secondari nell'uva”. Incontro AEEI-Lallemand: Gestire i cambiamenti climatici: nuova sfida per l'enologia mediterranea. | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2008 | Gambuti, Angelita | |
Le pratiche prefermentative e la sensibilità all'ossidazione dei vini”. Incontro tecnico Pall Corporation. | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2008 | Gambuti, Angelita | |
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochthonous grapes | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, A.; Pessina, R.; Rinaldi, A. | |
Evaluation of Aglianico grape skin and seed polyphenols astringency by SDS-PAGE electrophoresis of salivary proteins after the binding reaction | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Gambuti, Angelita; Rinaldi, A.; Pessina, R.; Moio, L. | |
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola |