PIOMBINO, Paola
PIOMBINO, Paola
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
L’aroma di frutti di bosco nel vino
2003 Piombino, Paola; Pessina, R.; LE QUERE, J. L.; Moio, Luigi
Analysis of aroma compounds by APCI/MS: Interface for in vivo analysis of human breath volatile content
2001 Ginies, C.; Piombino, Paola; Rodrigues, V.; Renaud, R.; Le Quere, J. L.
Odorants characterization of dehydrated grapes and corresponding wines, and management of vinification and stabilization to preserve aroma
2012 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Influenza dell'epoca di defogliazione della Chiavennasca e della disidratazione sulla frazione volatile e sull'attività della lipossigenasi e alcol deidrogenasi dell'uva
2012 Piombino, Paola; Bellincontro, A.; De Sanctis, F.; Botondi, R.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Mencarelli, F.
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale
2011 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochtonous grapes
2006 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Rinaldi, A.
Monovarietal Nero di Troia red wine: study of its main odorants by means of sensory and instrumental analysis
2006 Lamorte, S.; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale
2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Effetto della dealcolizzazione parziale mediante contattore a membrana sul profilo sensoriale e sulla frazione volatile dei vini rossi
2010 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; R., Pessina; Moio, Luigi
Aroma compounds of sweet wines obtained from late harvested and botrytized non-aromatic grapes
2007 Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine
2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola
Selection of products presenting given flavor characteristics: an application to wine
2004 Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; Moio, Luigi; LE QUERE, J. L.
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano
2001 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro
A multidsciplinary approach to assess fruit quality of traditional italian ecotipes of tomato
2003 Grandillo, S.; Genovese, Alessandro; Giordano, I.; Moio, Luigi; Mustilli, A. C.; Parisi, M.; Piombino, Paola; Sinesio, F.; Termolino, P.; Browler, C.
Occurrence of furaneol (4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone) in some Italian monovarietal wines
2004 Genovese, A.; Pessina, R.; Piombino, Paola; Ugliano, M.; Moio, Luigi
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols
2008 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano
2012 Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola
Identificazione del 4,5-dimetil-tetraidro-2,3-furanedione (sotolone) come compoente di impatto odoroso del Vin Santo toscano
2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Di Marzio, L.; Gambuti, Angelita
Measuring temporality of sensation in wine
2004 Pessina, R.; Patron, C.; Pineau, N.; Piombino, Paola; Moio, Luigi; Schlich, P.
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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L’aroma di frutti di bosco nel vino | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Piombino, Paola; Pessina, R.; LE QUERE, J. L.; Moio, Luigi | |
Analysis of aroma compounds by APCI/MS: Interface for in vivo analysis of human breath volatile content | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2001 | Ginies, C.; Piombino, Paola; Rodrigues, V.; Renaud, R.; Le Quere, J. L. | |
Odorants characterization of dehydrated grapes and corresponding wines, and management of vinification and stabilization to preserve aroma | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Influenza dell'epoca di defogliazione della Chiavennasca e della disidratazione sulla frazione volatile e sull'attività della lipossigenasi e alcol deidrogenasi dell'uva | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Piombino, Paola; Bellincontro, A.; De Sanctis, F.; Botondi, R.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Mencarelli, F. | |
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochtonous grapes | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Rinaldi, A. | |
Monovarietal Nero di Troia red wine: study of its main odorants by means of sensory and instrumental analysis | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Lamorte, S.; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Effetto della dealcolizzazione parziale mediante contattore a membrana sul profilo sensoriale e sulla frazione volatile dei vini rossi | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; R., Pessina; Moio, Luigi | |
Aroma compounds of sweet wines obtained from late harvested and botrytized non-aromatic grapes | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola | |
Selection of products presenting given flavor characteristics: an application to wine | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; Moio, Luigi; LE QUERE, J. L. | |
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro | |
A multidsciplinary approach to assess fruit quality of traditional italian ecotipes of tomato | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Grandillo, S.; Genovese, Alessandro; Giordano, I.; Moio, Luigi; Mustilli, A. C.; Parisi, M.; Piombino, Paola; Sinesio, F.; Termolino, P.; Browler, C. | |
Occurrence of furaneol (4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone) in some Italian monovarietal wines | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Genovese, A.; Pessina, R.; Piombino, Paola; Ugliano, M.; Moio, Luigi | |
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi | |
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola | |
Identificazione del 4,5-dimetil-tetraidro-2,3-furanedione (sotolone) come compoente di impatto odoroso del Vin Santo toscano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2000 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; Di Marzio, L.; Gambuti, Angelita | |
Measuring temporality of sensation in wine | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Pessina, R.; Patron, C.; Pineau, N.; Piombino, Paola; Moio, Luigi; Schlich, P. |