PIOMBINO, Paola

PIOMBINO, Paola  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

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Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey. 1.1 Articolo in rivista 2001 Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore
Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2006 Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Identificazione del 4,5-dimetil-tetraidro-2,3-furanedione (sotolone) come compoente di impatto odoroso del Vin Santo toscano 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Di Marzio, L.; Gambuti, Angelita
Evaluation of sensorial typicalness of traditional Italian tomato ecotypes by the application of headspace-solid phase microextraction and gas-chromatography / olfactometry (HS-SPME, GC/O) 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2006 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2012 Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale 1.1 Articolo in rivista 2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Analysis of aroma compounds by APCI/MS. Interface for in vivo analysis of human breath volatile content 4.1 Articoli in Atti di convegno 2001 Ginis, C.; Piombino, Paola; Rodrigues, V. E.; LE QUERE, J. L.
Strategia per la selezione di prodotti alimentari con specifiche caratteristiche sensoriali: una applicazione al vino 4.1 Articoli in Atti di convegno 2003 Piombino, Paola; Nicklaus, S.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano 1.1 Articolo in rivista 2001 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale 1.1 Articolo in rivista 2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates 4.1 Articoli in Atti di convegno 2004 Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Pomodoro da mensa l’effetto sulla qualità dell’uso di 1-MCP 1.1 Articolo in rivista 2007 Rinaldi, R.; Amodio, M. L.; Moio, Luigi; Piombino, Paola; Colelli, G.
Aromi e polifenoli 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2007 Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola
Berry aroma of wine: sensory and olfactory analysis 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2003 Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; Moio, Luigi; LE QUERE, J. L.
Effect of yeast on the aroma of white wine under high and low antioxidant protection of the must 4.1 Articoli in Atti di convegno 2000 Moio, Luigi; DI MARZIO, L.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Mercurio, V.; Piombino, Paola; Bellachioma, A.
Chemical aspects of retronasal aroma perception of base and sweet wines from neutral grapes 4.1 Articoli in Atti di convegno 2011 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Esposito, S.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
L’aroma di frutti di bosco nel vino 4.1 Articoli in Atti di convegno 2003 Piombino, Paola; Pessina, R.; LE QUERE, J. L.; Moio, Luigi
Odorants characterization of dehydrated grapes and corresponding wines, and management of vinification and stabilization to preserve aroma 4.1 Articoli in Atti di convegno 2012 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Analysis of aroma compounds by APCI/MS: Interface for in vivo analysis of human breath volatile content 4.1 Articoli in Atti di convegno 2001 Ginies, C.; Piombino, Paola; Rodrigues, V.; Renaud, R.; Le Quere, J. L.
Monovarietal Nero di Troia red wine: study of its main odorants by means of sensory and instrumental analysis 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2006 Lamorte, S.; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi