PIOMBINO, Paola
PIOMBINO, Paola
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey.
2001 Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore
Odorants characterization of dehydrated grapes and corresponding wines, and management of vinification and stabilization to preserve aroma
2012 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Analysis of aroma compounds by APCI/MS: Interface for in vivo analysis of human breath volatile content
2001 Ginies, C.; Piombino, Paola; Rodrigues, V.; Renaud, R.; Le Quere, J. L.
Effetto della dealcolizzazione parziale mediante contattore a membrana sul profilo sensoriale e sulla frazione volatile dei vini rossi
2010 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; R., Pessina; Moio, Luigi
Chemical aspects of retronasal aroma perception of base and sweet wines from neutral grapes
2011 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Esposito, S.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochthonous grapes
2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, A.; Pessina, R.; Rinaldi, A.
Protezione antiossidante del mosto e shelf-life odorosa del vino
2005 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Pessina, R.; Piombino, Paola; Rinaldi, A.
Impiego di coadiuvanti enologici per il trattamento di vini bianchi e rossi contaminati da fenoli volatili.
2007 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; V. L., Siani; Moio, Luigi
Studio delle relazioni aromatiche tra materia prima e prodotto finito
2008 Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern
2006 Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Identificazione di aldeidi alifatiche responsabili del difetto di odore del latte irrancidito
2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols
2008 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello)
2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
L’aroma di frutti di bosco nel vino
2003 Piombino, Paola; Pessina, R.; LE QUERE, J. L.; Moio, Luigi
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale
2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Measuring temporality of sensation in wine
2004 Pessina, R.; Patron, C.; Pineau, N.; Piombino, Paola; Moio, Luigi; Schlich, P.
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates
2004 Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Evaluation of sensorial typicalness of traditional Italian tomato ecotypes by the application of headspace-solid phase microextraction and gas-chromatography / olfactometry (HS-SPME, GC/O)
2006 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Obesità - percezione sensoriale, ruolo della composizione della saliva , individuazione di alimenti naturalmente dotati di potere appagante
2010 Piombino, Paola
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey. | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Odorants characterization of dehydrated grapes and corresponding wines, and management of vinification and stabilization to preserve aroma | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Analysis of aroma compounds by APCI/MS: Interface for in vivo analysis of human breath volatile content | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2001 | Ginies, C.; Piombino, Paola; Rodrigues, V.; Renaud, R.; Le Quere, J. L. | |
Effetto della dealcolizzazione parziale mediante contattore a membrana sul profilo sensoriale e sulla frazione volatile dei vini rossi | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; R., Pessina; Moio, Luigi | |
Chemical aspects of retronasal aroma perception of base and sweet wines from neutral grapes | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Esposito, S.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochthonous grapes | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, A.; Pessina, R.; Rinaldi, A. | |
Protezione antiossidante del mosto e shelf-life odorosa del vino | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Pessina, R.; Piombino, Paola; Rinaldi, A. | |
Impiego di coadiuvanti enologici per il trattamento di vini bianchi e rossi contaminati da fenoli volatili. | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2007 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; V. L., Siani; Moio, Luigi | |
Studio delle relazioni aromatiche tra materia prima e prodotto finito | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Identificazione di aldeidi alifatiche responsabili del difetto di odore del latte irrancidito | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2000 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco | |
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi | |
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello) | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco | |
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
L’aroma di frutti di bosco nel vino | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Piombino, Paola; Pessina, R.; LE QUERE, J. L.; Moio, Luigi | |
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Measuring temporality of sensation in wine | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Pessina, R.; Patron, C.; Pineau, N.; Piombino, Paola; Moio, Luigi; Schlich, P. | |
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Evaluation of sensorial typicalness of traditional Italian tomato ecotypes by the application of headspace-solid phase microextraction and gas-chromatography / olfactometry (HS-SPME, GC/O) | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Obesità - percezione sensoriale, ruolo della composizione della saliva , individuazione di alimenti naturalmente dotati di potere appagante | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Piombino, Paola |