GENOVESE, Alessandro
GENOVESE, Alessandro
Dipartimento di Agraria
Electronic Nose Analysis to Detect Milk Obtained from Pasture-Raised Goats
2023 Balivo, Andrea; Cipolletta, Simone; Tudisco, Raffaella; Iommelli, Piera; Sacchi, Raffaele; Genovese, Alessandro
"Utilizzo di cereali micorrizati nelle produzioni lattiero casearie bovine e bufaline campane (CEREAMICO)" PSR Campania 2007/2013- Mis. 124.
2014 DI FRANCIA, Antonio; Masucci, Felicia; Adamo, Paola; Barone, Carmela; Cembalo, Luigi; DE ROSA, Giuseppe; Genovese, Alessandro; Sacchi, Raffaele; Garro, Giuseppina; Villani, Francesco
Effect of Salt Addition and Fermentation Time on Phenolics, Microbial Dynamics, Volatile Organic Compounds, and Sensory Properties of the PDO Table Olives of Gaeta (Italy)
2022 Sacchi, Raffaele; Corrado, Giandomenico; Basile, Boris; Mandarello, Daniele; Ambrosino, Maria Luisa; Paduano, Antonello; Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Aponte, Maria; Genovese, Alessandro
Advances in Food Flavor Analysis
2022 Genovese, A.; Caporaso, N.
Functional ice cream health benefits and sensory implications
2022 Genovese, Alessandro; Balivo, Andrea; Salvati, Antonio; Sacchi, Raffaele
Sensory and electronic nose analysis of Noble goat’s milk from Cilento (Italy)
2022 Balivo, A.; Tudisco, R.; Sacchi, R.; Genovese, A.
Volatile compounds in espresso resulting from a refined selection of particle size of coffee powder
2022 De Vivo, Angela; Genovese, Alessandro; Tricarico, Maria Cristina; Aprea, Angela; Sacchi, Raffaele; Sarghini, Fabrizio
Estrazione, conservazione, packaging e qualità.
2022 Servili, M.; Esposto, S.; Taticchi, A.; Veneziani, G.; Genovese, A.; Sacchi, R.
Compositional and Morphological Characterization of ‘Sorrento’ and ‘Chandler’ Walnuts
2022 Romano, R.; De Luca, L.; Vanacore, M.; Genovese, A.; Cirillo, C.; Aiello, A.; Sacchi, R.
Free and glycosylated green leaf volatiles, lipoxygenase and alcohol dehydrogenase in defoliated Nebbiolo grapes during postharvest dehydration
2022 Piombino, P.; Genovese, A.; Rustioni, L.; Moio, L.; Failla, O.; Bellincontro, A.; Mencarelli, F.
Influence of yeast strain on odor-active compounds in fiano wine
2021 Genovese, A.; Caporaso, N.; Moio, L.
Impact of Olive Harvesting Date on Virgin Olive Oil Volatile Composition in Four Spanish Varieties
2021 Caporaso, N.; Genovese, A.; Perez-Jimenez, M. A.; Olivero-David, R.; Sacchi, R.
Particle size and variety of coffee used as variables in mitigation of furan and 2-methylfuran content in espresso coffee
2021 Genovese, A.; De Vivo, A.; Aprea, A.; Cristina Tricarico, M.; Sacchi, R.; Sarghini, F.
Influence of berry ripening stages over phenolics and volatile compounds in aged aglianicowine
2021 Genovese, A.; Basile, B.; Lamorte, S. A.; Lisanti, M. T.; Corrado, G.; Lecce, L.; Strollo, D.; Moio, L.; Gambuti, A.
Sensory and Biochemical Characterization of Novel Drinks Based on Tomato Juice
2021 Alfieri, Fabio; Genovese, Alessandro; Paduano, Antonello; Campo, Eva; Oria, Rosa; Ferranti, Pasquale
Flavor chemistry of virgin olive oil: An overview
2021 Genovese, A.; Caporaso, N.; Sacchi, R.
RUOLO DEI COMPOSTI FENOLICI SUL RILASCIO DI AROMA DELL’OLIO EXTRAVERGINE DI OLIVA
2017 Genovese, Alessandro; Yang, Ni; Linforth, Robert; Fisk, Ian; Sacchi, Raffaele
L’AROMA DELL’OLIO
2017 Sacchi, Raffaele; Genovese, Alessandro
Antioxidant activity and sensory properties of an artisanal ice-cream functionalised using extra virgin olive oil
2018 Sacchi, Raffaele; Caporaso, Nicola; Andrea Squadrilli, Gian; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Genovese, Alessandro
Olive oil from the 79 A.D. Vesuvius eruption stored at the Naples National Archaeological Museum (Italy)
2020 Sacchi, R.; Cutignano, A.; Picariello, G.; Paduano, A.; Genovese, A.; Siano, F.; Nuzzo, G.; Caira, S.; Lubritto, C.; Ricci, P.; D'Auria, A.; Di Pasquale, G.; Motta, A.; Addeo, F.
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Electronic Nose Analysis to Detect Milk Obtained from Pasture-Raised Goats | 1.1 Articolo in rivista | 2023 | Balivo, Andrea; Cipolletta, Simone; Tudisco, Raffaella; Iommelli, Piera; Sacchi, Raffaele; Genovese, Alessandro | |
"Utilizzo di cereali micorrizati nelle produzioni lattiero casearie bovine e bufaline campane (CEREAMICO)" PSR Campania 2007/2013- Mis. 124. | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2014 | DI FRANCIA, Antonio; Masucci, Felicia; Adamo, Paola; Barone, Carmela; Cembalo, Luigi; DE ROSA, Giuseppe; Genovese, Alessandro; Sacchi, Raffaele; Garro, Giuseppina; Villani, Francesco | |
Effect of Salt Addition and Fermentation Time on Phenolics, Microbial Dynamics, Volatile Organic Compounds, and Sensory Properties of the PDO Table Olives of Gaeta (Italy) | 1.1 Articolo in rivista | 2022 | Sacchi, Raffaele; Corrado, Giandomenico; Basile, Boris; Mandarello, Daniele; Ambrosino, Maria Luisa; Paduano, Antonello; Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Aponte, Maria; Genovese, Alessandro | |
Advances in Food Flavor Analysis | 1.1 Articolo in rivista | 2022 | Genovese, A.; Caporaso, N. | |
Functional ice cream health benefits and sensory implications | 1.1 Articolo in rivista | 2022 | Genovese, Alessandro; Balivo, Andrea; Salvati, Antonio; Sacchi, Raffaele | |
Sensory and electronic nose analysis of Noble goat’s milk from Cilento (Italy) | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2022 | Balivo, A.; Tudisco, R.; Sacchi, R.; Genovese, A. | |
Volatile compounds in espresso resulting from a refined selection of particle size of coffee powder | 1.1 Articolo in rivista | 2022 | De Vivo, Angela; Genovese, Alessandro; Tricarico, Maria Cristina; Aprea, Angela; Sacchi, Raffaele; Sarghini, Fabrizio | |
Estrazione, conservazione, packaging e qualità. | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2022 | Servili, M.; Esposto, S.; Taticchi, A.; Veneziani, G.; Genovese, A.; Sacchi, R. | |
Compositional and Morphological Characterization of ‘Sorrento’ and ‘Chandler’ Walnuts | 1.1 Articolo in rivista | 2022 | Romano, R.; De Luca, L.; Vanacore, M.; Genovese, A.; Cirillo, C.; Aiello, A.; Sacchi, R. | |
Free and glycosylated green leaf volatiles, lipoxygenase and alcohol dehydrogenase in defoliated Nebbiolo grapes during postharvest dehydration | 1.1 Articolo in rivista | 2022 | Piombino, P.; Genovese, A.; Rustioni, L.; Moio, L.; Failla, O.; Bellincontro, A.; Mencarelli, F. | |
Influence of yeast strain on odor-active compounds in fiano wine | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Genovese, A.; Caporaso, N.; Moio, L. | |
Impact of Olive Harvesting Date on Virgin Olive Oil Volatile Composition in Four Spanish Varieties | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Caporaso, N.; Genovese, A.; Perez-Jimenez, M. A.; Olivero-David, R.; Sacchi, R. | |
Particle size and variety of coffee used as variables in mitigation of furan and 2-methylfuran content in espresso coffee | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Genovese, A.; De Vivo, A.; Aprea, A.; Cristina Tricarico, M.; Sacchi, R.; Sarghini, F. | |
Influence of berry ripening stages over phenolics and volatile compounds in aged aglianicowine | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Genovese, A.; Basile, B.; Lamorte, S. A.; Lisanti, M. T.; Corrado, G.; Lecce, L.; Strollo, D.; Moio, L.; Gambuti, A. | |
Sensory and Biochemical Characterization of Novel Drinks Based on Tomato Juice | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Alfieri, Fabio; Genovese, Alessandro; Paduano, Antonello; Campo, Eva; Oria, Rosa; Ferranti, Pasquale | |
Flavor chemistry of virgin olive oil: An overview | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Genovese, A.; Caporaso, N.; Sacchi, R. | |
RUOLO DEI COMPOSTI FENOLICI SUL RILASCIO DI AROMA DELL’OLIO EXTRAVERGINE DI OLIVA | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2017 | Genovese, Alessandro; Yang, Ni; Linforth, Robert; Fisk, Ian; Sacchi, Raffaele | |
L’AROMA DELL’OLIO | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2017 | Sacchi, Raffaele; Genovese, Alessandro | |
Antioxidant activity and sensory properties of an artisanal ice-cream functionalised using extra virgin olive oil | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2018 | Sacchi, Raffaele; Caporaso, Nicola; Andrea Squadrilli, Gian; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Genovese, Alessandro | |
Olive oil from the 79 A.D. Vesuvius eruption stored at the Naples National Archaeological Museum (Italy) | 1.1 Articolo in rivista | 2020 | Sacchi, R.; Cutignano, A.; Picariello, G.; Paduano, A.; Genovese, A.; Siano, F.; Nuzzo, G.; Caira, S.; Lubritto, C.; Ricci, P.; D'Auria, A.; Di Pasquale, G.; Motta, A.; Addeo, F. |