DI PIERRO, PROSPERO
DI PIERRO, PROSPERO
Dipartimento di Agraria
Uso dell'enzima transglutaminsi come adiuvante tecnologico per la valorizzazione della componente proteica del siero refluo dalle industrie casearie
2007 M., Fenderico; B., Costabile; DI PIERRO, Prospero
Transglutaminase as reticulating agent of environmental-friendly hydrocolloid-based bioplastics useful for mulcing agricultural technique
2007 Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sorrentino, Angela; Porta, Raffaele
Development of enzymatically reticulated edible films to be used as active packaging
2011 DI PIERRO, Prospero
Endothelin-1 induced bronchial hyperresponsivenes teh rabbit: an ETa receptor-mediated phenomenon
1999 D'Agostino, B.; DI PIERRO, Prospero; Falciani, M.; Gallelli, L.; Vitelli, M. R.; Marrocco, P.; Forte, V.; Rossi, F.
Striking homology between transglutaminase secreted by the rat coagulating gland and the cDNA-derived aminoacid sequence of DP1, a protein occurring in both anterior and dorsal rat prostate
1994 Esposito, C.; Gentile, V.; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Pucci, Pietro; Ferranti, Pasquale; Porta, Raffaele
Glicosidacion enzimatica de catalasa con derivado monoaminado de dextrana
2004 Valdivia, A.; Villalonga, R.; Sommella, M. G.; Pérez, Y.; Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Hernandez, Y.; Porta, Raffaele; Bacallao, M.
Transglutaminase decreases water vapor permeability and solubility of different hydrocolloid edible films
2004 DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Villalonga, R.; Porta, Raffaele
Proteolytic and clotting activity in Cynara scolymus leaves: new horizons for the cheese manufacture
2013 M., Esposito; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero
Performance of edible films obtained from Citrus pectins and transglutaminase-modified phaseolin
2013 Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sagnelli, D.; Esposito, M.; Porta, Raffaele; Mariniello, Loredana
Effects of hydrocolloid coatings containing transglutaminase on the shelf-life of different vegetable foods
2013 ROSSI MARQUEZ, Giovanna; Porta, Raffaele; Coppola, B.; Mariniello, Loredana; Esposito, M.; DI PIERRO, Prospero
Engineering Properties of Edible Films Based on Low-Methoxyl Pectins
2005 Giancone, T.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele; Masi, Paolo
Engineering properties of edible films intended for food applications
2006 Masi, Paolo; Moresi, M.; Piazza, L.; Giancone, T.; DI PIERRO, Prospero
Preparacion enzimatica de filmes biodegradables de quitosana y proteina del suero de la leche
2004 Chico, B.; DI PIERRO, Prospero; Villalonga, R.; Mariniello, Loredana; Damiano, A. E.; Porta, Raffaele
Use of microbial transglutaminase in different sector of food industry: edible films, dairy products and stabilized proteases
2002 Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Masi, Paolo; Villalonga, R.; Porta, Raffaele
Standardizzazione per via enzimatica del grado di esterificazione della componente pectica di fragoline di bosco da utilizzare nella produzione di confetture
2009 DI PIERRO, Prospero
Proprietà barriera e meccaniche di film edibili a base di "whey protein isolate" e pectine preparati in presenza di trensglutaminasi
2010 ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Fenderico, M.; Porta, Raffaele
Microfluidic focusing flow technology for micro droplets generation of protein/pectin complexes
2011 DAVALOS SAUCEDO, C.; DI PIERRO, Prospero; Masi, Paolo; ROSSI MARQUEZ, G.; Sarghini, Fabrizio
Transglutaminase-crosslink whey protein/pectin coating act as aneffective water vapour barrier in fryed and baked food
2012 ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Esposito, M.; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele
Transglutaminase-catalyzed synthesis and pharmacological profile of 1,3-diaminopropane and spermine derivatives of substance P
1992 Mancuso, F.; Calignano, Antonio; Sorrentino, L.; Esposito, C.; DI PIERRO, Prospero; Porta, Raffaele
Effect of composition on hydrocolloid edile film network formation: use of Friedrich-Heymann model
2007 Giancone, T.; Torrieri, Elena; DI PIERRO, Prospero; Moresi, M.; Porta, Raffaele; Masi, Paolo
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Uso dell'enzima transglutaminsi come adiuvante tecnologico per la valorizzazione della componente proteica del siero refluo dalle industrie casearie | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2007 | M., Fenderico; B., Costabile; DI PIERRO, Prospero | |
Transglutaminase as reticulating agent of environmental-friendly hydrocolloid-based bioplastics useful for mulcing agricultural technique | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2007 | Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sorrentino, Angela; Porta, Raffaele | |
Development of enzymatically reticulated edible films to be used as active packaging | 8.10 Tesi di Dottorato | 2011 | DI PIERRO, Prospero | |
Endothelin-1 induced bronchial hyperresponsivenes teh rabbit: an ETa receptor-mediated phenomenon | 1.5 Abstract in rivista | 1999 | D'Agostino, B.; DI PIERRO, Prospero; Falciani, M.; Gallelli, L.; Vitelli, M. R.; Marrocco, P.; Forte, V.; Rossi, F. | |
Striking homology between transglutaminase secreted by the rat coagulating gland and the cDNA-derived aminoacid sequence of DP1, a protein occurring in both anterior and dorsal rat prostate | 1.5 Abstract in rivista | 1994 | Esposito, C.; Gentile, V.; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Pucci, Pietro; Ferranti, Pasquale; Porta, Raffaele | |
Glicosidacion enzimatica de catalasa con derivado monoaminado de dextrana | 1.5 Abstract in rivista | 2004 | Valdivia, A.; Villalonga, R.; Sommella, M. G.; Pérez, Y.; Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Hernandez, Y.; Porta, Raffaele; Bacallao, M. | |
Transglutaminase decreases water vapor permeability and solubility of different hydrocolloid edible films | 1.5 Abstract in rivista | 2004 | DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Villalonga, R.; Porta, Raffaele | |
Proteolytic and clotting activity in Cynara scolymus leaves: new horizons for the cheese manufacture | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2013 | M., Esposito; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero | |
Performance of edible films obtained from Citrus pectins and transglutaminase-modified phaseolin | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2013 | Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sagnelli, D.; Esposito, M.; Porta, Raffaele; Mariniello, Loredana | |
Effects of hydrocolloid coatings containing transglutaminase on the shelf-life of different vegetable foods | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2013 | ROSSI MARQUEZ, Giovanna; Porta, Raffaele; Coppola, B.; Mariniello, Loredana; Esposito, M.; DI PIERRO, Prospero | |
Engineering Properties of Edible Films Based on Low-Methoxyl Pectins | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2005 | Giancone, T.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele; Masi, Paolo | |
Engineering properties of edible films intended for food applications | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | Masi, Paolo; Moresi, M.; Piazza, L.; Giancone, T.; DI PIERRO, Prospero | |
Preparacion enzimatica de filmes biodegradables de quitosana y proteina del suero de la leche | 1.5 Abstract in rivista | 2004 | Chico, B.; DI PIERRO, Prospero; Villalonga, R.; Mariniello, Loredana; Damiano, A. E.; Porta, Raffaele | |
Use of microbial transglutaminase in different sector of food industry: edible films, dairy products and stabilized proteases | 1.5 Abstract in rivista | 2002 | Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Masi, Paolo; Villalonga, R.; Porta, Raffaele | |
Standardizzazione per via enzimatica del grado di esterificazione della componente pectica di fragoline di bosco da utilizzare nella produzione di confetture | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2009 | DI PIERRO, Prospero | |
Proprietà barriera e meccaniche di film edibili a base di "whey protein isolate" e pectine preparati in presenza di trensglutaminasi | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Fenderico, M.; Porta, Raffaele | |
Microfluidic focusing flow technology for micro droplets generation of protein/pectin complexes | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2011 | DAVALOS SAUCEDO, C.; DI PIERRO, Prospero; Masi, Paolo; ROSSI MARQUEZ, G.; Sarghini, Fabrizio | |
Transglutaminase-crosslink whey protein/pectin coating act as aneffective water vapour barrier in fryed and baked food | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Esposito, M.; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele | |
Transglutaminase-catalyzed synthesis and pharmacological profile of 1,3-diaminopropane and spermine derivatives of substance P | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 1992 | Mancuso, F.; Calignano, Antonio; Sorrentino, L.; Esposito, C.; DI PIERRO, Prospero; Porta, Raffaele | |
Effect of composition on hydrocolloid edile film network formation: use of Friedrich-Heymann model | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Giancone, T.; Torrieri, Elena; DI PIERRO, Prospero; Moresi, M.; Porta, Raffaele; Masi, Paolo |