DI PIERRO, PROSPERO
DI PIERRO, PROSPERO
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
PURIFICAZIONE E CARATTERIZZAZIONE DEL FATTORE DI KUNITZ, INIBITORE DELLA TRIPSINA ISOLATO DAGlycine max, E MODIFICAZIONE ENZIMATICA MEDIANTE L’USO DELLA TRANSGLUTAMINASI MICROBICA
2010 Sorrentino, Angela; M., Giorgetti; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana
Proteolytic and clotting activity in Cynara scolymus leaves: new horizons for the cheese manufacture
2013 M., Esposito; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero
Glicosidacion enzimatica de catalasa con derivado monoaminado de dextrana
2004 Valdivia, A.; Villalonga, R.; Sommella, M. G.; Pérez, Y.; Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Hernandez, Y.; Porta, Raffaele; Bacallao, M.
Putrescine-polysaccharide conjugate as transglutaminase substrates and their possible use in producing crosslinked films
2010 DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; Villalonga, R.; Chico, B.; Porta, Raffaele
Procedimento per la produzione di film biodegradabili e film biodegradabili ottenibili mediante tale procedimento
2001 Porta, Raffaele; Esposito, C.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana
Transglutaminase as reticulating agent of environmental-friendly hydrocolloid-based bioplastics useful for mulcing agricultural technique
2007 Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sorrentino, Angela; Porta, Raffaele
Promising Perspectives for Transglutaminase In “Bioplastics” Production
2011 Porta, Raffaele; DI PIERRO, Prospero; Sorrentino, Angela; Mariniello, Loredana
Uso dell'enzima transglutaminsi come adiuvante tecnologico per la valorizzazione della componente proteica del siero refluo dalle industrie casearie
2007 M., Fenderico; B., Costabile; DI PIERRO, Prospero
Studio delle proprietà meccaniche di film edibili a matrice idrocolloidale: ruolo dei componenti
2006 T., Giancone; DI PIERRO, Prospero; Torrieri, Elena; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele; Masi, Paolo
Preparacion enzimatica de filmes biodegradables de quitosana y proteina del suero de la leche
2004 Chico, B.; DI PIERRO, Prospero; Villalonga, R.; Mariniello, Loredana; Damiano, A. E.; Porta, Raffaele
Transglutaminase-crosslink whey protein/pectin coating act as aneffective water vapour barrier in fryed and baked food
2012 ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Esposito, M.; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele
Recent research developments in food biotechnology. Enzyme as additives or processing aids
2008 Porta, Raffaele; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana
Proprietà barriera e meccaniche di film edibili a base di "whey protein isolate" e pectine preparati in presenza di trensglutaminasi
2010 ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Fenderico, M.; Porta, Raffaele
Use of microbial transglutaminase in different sector of food industry: edible films, dairy products and stabilized proteases
2002 Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Masi, Paolo; Villalonga, R.; Porta, Raffaele
Transglutaminase decreases water vapor permeability and solubility of different hydrocolloid edible films
2004 DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Villalonga, R.; Porta, Raffaele
Transglutaminase-catalyzed synthesis of trypsin-cyclodextrin conjugates. Kinetics and stability properties
2003 R., Villalonga; M., Fernandez; A., Fragoso; R., Cao; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele
Incorporation of whey proteins into cheese curd by using transglutaminase
2003 Cozzolino, A.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; Masi, Paolo; Porta, Raffaele
Rat seminal vesicle protein SV-IV and its transglutaminase-synthesized polyaminated derivative SPD2-SV-IV induce cytokine release from human resting lymphocytes and monocytes in vitro
1996 M. A., Tufano; Porta, Raffaele; B., Farzati; DI PIERRO, Prospero; F., Rossano; P., Catalanotti; A., Baroni; S., Metafora
Swelling, mechanical and barrier properties of albedo-based films prepared in the presence of phaseolin crosslinked or not by transglutaminase
2010 Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sorrentino, Angela; Porta, Raffaele
Effect of surface density on the engineering properties of high-Methoxyl Pectin-based edible Films
2011 Giancone, T.; Torrieri, Elena; DI PIERRO, Prospero; Cavella, Silvana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Masi, Paolo
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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PURIFICAZIONE E CARATTERIZZAZIONE DEL FATTORE DI KUNITZ, INIBITORE DELLA TRIPSINA ISOLATO DAGlycine max, E MODIFICAZIONE ENZIMATICA MEDIANTE L’USO DELLA TRANSGLUTAMINASI MICROBICA | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Sorrentino, Angela; M., Giorgetti; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana | |
Proteolytic and clotting activity in Cynara scolymus leaves: new horizons for the cheese manufacture | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2013 | M., Esposito; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero | |
Glicosidacion enzimatica de catalasa con derivado monoaminado de dextrana | 1.5 Abstract in rivista | 2004 | Valdivia, A.; Villalonga, R.; Sommella, M. G.; Pérez, Y.; Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Hernandez, Y.; Porta, Raffaele; Bacallao, M. | |
Putrescine-polysaccharide conjugate as transglutaminase substrates and their possible use in producing crosslinked films | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; Villalonga, R.; Chico, B.; Porta, Raffaele | |
Procedimento per la produzione di film biodegradabili e film biodegradabili ottenibili mediante tale procedimento | 6.1 Brevetto | 2001 | Porta, Raffaele; Esposito, C.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana | |
Transglutaminase as reticulating agent of environmental-friendly hydrocolloid-based bioplastics useful for mulcing agricultural technique | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2007 | Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sorrentino, Angela; Porta, Raffaele | |
Promising Perspectives for Transglutaminase In “Bioplastics” Production | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Porta, Raffaele; DI PIERRO, Prospero; Sorrentino, Angela; Mariniello, Loredana | |
Uso dell'enzima transglutaminsi come adiuvante tecnologico per la valorizzazione della componente proteica del siero refluo dalle industrie casearie | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2007 | M., Fenderico; B., Costabile; DI PIERRO, Prospero | |
Studio delle proprietà meccaniche di film edibili a matrice idrocolloidale: ruolo dei componenti | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | T., Giancone; DI PIERRO, Prospero; Torrieri, Elena; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele; Masi, Paolo | |
Preparacion enzimatica de filmes biodegradables de quitosana y proteina del suero de la leche | 1.5 Abstract in rivista | 2004 | Chico, B.; DI PIERRO, Prospero; Villalonga, R.; Mariniello, Loredana; Damiano, A. E.; Porta, Raffaele | |
Transglutaminase-crosslink whey protein/pectin coating act as aneffective water vapour barrier in fryed and baked food | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Esposito, M.; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele | |
Recent research developments in food biotechnology. Enzyme as additives or processing aids | 7.1 Curatore o Editor di Libri Scientifici | 2008 | Porta, Raffaele; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana | |
Proprietà barriera e meccaniche di film edibili a base di "whey protein isolate" e pectine preparati in presenza di trensglutaminasi | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Fenderico, M.; Porta, Raffaele | |
Use of microbial transglutaminase in different sector of food industry: edible films, dairy products and stabilized proteases | 1.5 Abstract in rivista | 2002 | Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Masi, Paolo; Villalonga, R.; Porta, Raffaele | |
Transglutaminase decreases water vapor permeability and solubility of different hydrocolloid edible films | 1.5 Abstract in rivista | 2004 | DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Villalonga, R.; Porta, Raffaele | |
Transglutaminase-catalyzed synthesis of trypsin-cyclodextrin conjugates. Kinetics and stability properties | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | R., Villalonga; M., Fernandez; A., Fragoso; R., Cao; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele | |
Incorporation of whey proteins into cheese curd by using transglutaminase | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Cozzolino, A.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; Masi, Paolo; Porta, Raffaele | |
Rat seminal vesicle protein SV-IV and its transglutaminase-synthesized polyaminated derivative SPD2-SV-IV induce cytokine release from human resting lymphocytes and monocytes in vitro | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | M. A., Tufano; Porta, Raffaele; B., Farzati; DI PIERRO, Prospero; F., Rossano; P., Catalanotti; A., Baroni; S., Metafora | |
Swelling, mechanical and barrier properties of albedo-based films prepared in the presence of phaseolin crosslinked or not by transglutaminase | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sorrentino, Angela; Porta, Raffaele | |
Effect of surface density on the engineering properties of high-Methoxyl Pectin-based edible Films | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Giancone, T.; Torrieri, Elena; DI PIERRO, Prospero; Cavella, Silvana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Masi, Paolo |