APONTE, MARIA

APONTE, MARIA  

Dipartimento di Agraria  

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Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Behaviour of lactic acid bacteria populations in Pecorino di Carmasciano cheese samples submitted to environmental conditions prevailing in the gastrointestinal tract: Evaluation by means of a polyphasic approach. 1.1 Articolo in rivista 2014 A., Ricciardi; Blaiotta, Giuseppe; A., Di Cerbo; M., Succi; Aponte, Maria
Biotecnologie microbiche per l’eccellenza dei prodotti lattiero-caseari 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari 2011 Aponte, Maria
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria). 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Blaiotta, Giuseppe; L., Lombardi; Aponte, Maria
Castagna di Montella: valorizzazione e innovazione tecnologica sostenibile della filiera 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati 2010 Aponte, Maria
Characterisation of Conciato Romano: one of the oldest Italian cheeses 1.1 Articolo in rivista 2021 Blaiotta, Giuseppe; Marrone, Raffaele; Aponte, Maria; Peruzy, Maria Francesca; Smaldone, Giorgio; Vollano, Lucia; Murru, Nicoletta
Characterisation, in vitro digestibility and expected glycemic index of commercial starches as uncooked ingredients 1.1 Articolo in rivista 2016 Romano, Annalisa; Farina, Alan Mackie2 Federica; Aponte, Maria; Sarghini, Fabrizio; Masi, Paolo
Characterization of halophilic Archaea isolated from different hypersaline ecosystems 1.1 Articolo in rivista 2006 Moschetti, G.; Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; Casaburi, A.; Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Villani, Francesco
Chestnut as Source of Novel Ingredients for Celiac People 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2018 Romano, Annalisa; Aponte, Maria
Coffee Silverskin: Chemical and Biological Risk Assessment and Health Profile for Its Potential Use in Functional Foods 1.1 Articolo in rivista 2022 Nolasco, Agata; Squillante, Jonathan; Esposito, Francesco; Velotto, Salvatore; Romano, Raffaele; Aponte, Maria; Giarra, Antonella; Toscanesi, Maria; Montella, Emma; Cirillo, Teresa
Commercially standardized process for probiotic “Italico” cheese production 1.1 Articolo in rivista 2017 Blaiotta, Giuseppe; Murru, Nicoletta; Cerbo, Alessandro Di; Succi, Mariantonietta; Coppola, Raffaele; Aponte, Maria
Comparison of droplet digital PCR vs real-time PCR for Yersinia enterocolitica detection in vegetables 1.1 Articolo in rivista 2021 Cristiano, D; Peruzy, M F; Aponte, M; Mancusi, A; Proroga, Y T R; Capuano, F; Murru, N
Comparison of the effects of hyaluronidase and hyaluronic acid on probiotics growth. BMC Microbiology, 13, 243-248. 1.1 Articolo in rivista 2013 Di Cerbo, A.; Aponte, Maria; Esposito, R.; Bondi, M.; Palmieri, B.
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture? 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) safety and quality? 1.1 Articolo in rivista 2010 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; N., Francesca; G., Moschetti
Detection and characterization of a bacteriocin, garviecin L1-5, produced by Lactococcus garvieae isolated from raw cow’s milk 1.1 Articolo in rivista 2001 Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia; Moschetti, G.
Development of a Wet-Granulated Sourdough Multiple Starter for Direct Use 1.1 Articolo in rivista 2022 Blaiotta, Giuseppe; Romano, Raffaele; Trifuoggi, Marco; Aponte, Maria; Miro, Agnese
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2010 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello
La diversità microbica in alcuni formaggi tipici della Campania 1.1 Articolo in rivista 2006 Coppola, Salvatore; V., Fusco; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA
Dominance of S. cerevisiae Commercial Starter Strains during Greco di Tufo and Aglianico Wine Fermentations and Evaluation of Oenological Performances of Some Indigenous/Residential Strains 1.1 Articolo in rivista 2020 Aponte, Maria; Romano, Raffaele; Villano, Clizia; Blaiotta, Giuseppe
Dynamic of Lactic Acid Bacteria in “Pecorino di Tramonti”, a ewe’s milk cheese, with particular emphasis on enterococci: a preliminary study 1.1 Articolo in rivista 2016 Mormile, A; Barile, M; Mercogliano, Raffaelina; Johansson, P; Björkroth, Kj; Aponte, Maria; Murru, Nicoletta