MOSCHETTI, GIANCARLO

MOSCHETTI, GIANCARLO  

DIPARTIMENTO DI SCIENZA DEGLI ALIMENTI (attivo dal 01/04/1988 al 31/12/2012)  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 22 (tempo di esecuzione: 0.025 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Ecology and technological capability of lactic acid bacteria associated with Grillo grapevine used as base wine for Marsala production”. 4.1 Articoli in Atti di convegno 2009 L., Settanni; N., Francesca; C., Sannino; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation 4.1 Articoli in Atti di convegno 2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis 4.1 Articoli in Atti di convegno 2007 Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo
Apporti di sostanza organica in un ordinamento orticolo ad agricoltura biologica: risultati preliminari sugli effetti di breve periodo. 1.1 Articolo in rivista 2003 Fagnano, Massimo; Merola, Gerardo; Zena, A.; QUAGLIETTA CHIARANDA', Fabrizio; Moschetti, Giancarlo; Protopapa, Andrea; Piccolo, Alessandro
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture? 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice” 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations 1.5 Abstract in rivista 2009 Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo
Apporti di sostanza organica in un ordinamento orticolo ad agricoltura biologica: risultati preliminari sugli effetti di breve periodo 1.1 Articolo in rivista 2003 Fagnano, Massimo; Merola, G.; Zena, A.; Quaglietta Chiarandà, F.; Moschetti, Giancarlo; Protopapa, A.; Piccolo, Alessandro
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2010 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello
Influenza delle colture starter sulle caratteristiche sensoriali di olive da tavola 4.1 Articoli in Atti di convegno 2010 A., Mazzaglia; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo; C. M., Lanza
Development of in vitro screening method to select EPS-producing LAB for cereal based products 1.5 Abstract in rivista 2009 Palomba, S.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Random amplified polymorphic DNA (RAPD) and amplified ribosomal DNA spacer polymorphism: powerful methods to differentiate Streptococcus thermophilus strains. 1.1 Articolo in rivista 1998 Moschetti, Giancarlo; Aponte, Maria; Catzeddu, P.; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Phenotypic and genotypic characterization of Oenococcus oeni strains isolated from Italian wines. 1.1 Articolo in rivista 2003 S., Guerrini; A., Bastianini; Blaiotta, Giuseppe; L., Granchi; Moschetti, Giancarlo; S., Coppola; P., Romano; M., Vincenzini
Potential exploitation of lysozyme in the winemaking of Sicilian wines from ???organic grapes" 1.5 Abstract in rivista 2009 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; N., Francesca; V., Seminerio; L., Pirrone; Moschetti, Giancarlo
Conditions for conjugative transposon transfer in Lactococcus lactis 1.1 Articolo in rivista 2000 Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; E., Simeoli; Moschetti, Giancarlo; Villani, Francesco
NMR spectroscopy evaluation of direct relationship between soils and molecular composition of red wines from Aglianico grapes 1.1 Articolo in rivista 2010 Mazzei, Pierluigi; Francesca, N.; Moschetti, Giancarlo; Piccolo, Alessandro
Monitoring lactic acid bacteria strains during "cacioricotta" cheese production by restriction endonucleases analysis and pulsed-field gel electrophoresis. 1.1 Articolo in rivista 2001 Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; E., Simeoli; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Effetto della lunga macerazione nella preparazione del vino Aglianico di Taurasi 4.1 Articoli in Atti di convegno 2010 Romano, Raffaele; Giordano, Anella; Francesca, N.; Iuppariello, R.; Moschetti, Giancarlo; SPAGNA MUSSO, Salvatore
Antifungal peptides produced by Bacillus amyloliquefaciens AG1 active against grapevine fungal pathogens 1.1 Articolo in rivista 2012 Alfonzo, Antonio; Lo Piccolo, Sandra; Conigliaro, Gaetano; Ventorino, Valeria; Burruano, Santa; Moschetti, Giancarlo