MOSCHETTI, GIANCARLO

MOSCHETTI, GIANCARLO  

DIPARTIMENTO DI SCIENZA DEGLI ALIMENTI (attivo dal 01/04/1988 al 31/12/2012)  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 21 (tempo di esecuzione: 0.019 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
The Wine: typicality or mere diversity? The effect of spontaneous fermentations and biotic factors on the characteristics of wine 1.1 Articolo in rivista 2016 Francesca, Nicola; Gaglio, Raimondo; Alfonzo, Antonio; Settanni, Luca; Corona, Onofrio; Mazzei, Pierluigi; Romano, Raffaele; Piccolo, Alessandro; Moschetti, Giancarlo
Antifungal peptides produced by Bacillus amyloliquefaciens AG1 active against grapevine fungal pathogens 1.1 Articolo in rivista 2012 Alfonzo, Antonio; Lo Piccolo, Sandra; Conigliaro, Gaetano; Ventorino, Valeria; Burruano, Santa; Moschetti, Giancarlo
Effetto della lunga macerazione nella preparazione del vino Aglianico di Taurasi 4.1 Articoli in Atti di convegno 2010 Romano, Raffaele; Giordano, Anella; Francesca, N.; Iuppariello, R.; Moschetti, Giancarlo; SPAGNA MUSSO, Salvatore
Monitoring lactic acid bacteria strains during "cacioricotta" cheese production by restriction endonucleases analysis and pulsed-field gel electrophoresis. 1.1 Articolo in rivista 2001 Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; E., Simeoli; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Apporti di sostanza organica in un ordinamento orticolo ad agricoltura biologica: risultati preliminari sugli effetti di breve periodo. 1.1 Articolo in rivista 2003 Fagnano, Massimo; Merola, Gerardo; Zena, A.; QUAGLIETTA CHIARANDA', Fabrizio; Moschetti, Giancarlo; Protopapa, Andrea; Piccolo, Alessandro
Conditions for conjugative transposon transfer in Lactococcus lactis 1.1 Articolo in rivista 2000 Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; E., Simeoli; Moschetti, Giancarlo; Villani, Francesco
Development of in vitro screening method to select EPS-producing LAB for cereal based products 1.5 Abstract in rivista 2009 Palomba, S.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice” 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture? 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo
Influenza delle colture starter sulle caratteristiche sensoriali di olive da tavola 4.1 Articoli in Atti di convegno 2010 A., Mazzaglia; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo; C. M., Lanza
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation 4.1 Articoli in Atti di convegno 2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis 4.1 Articoli in Atti di convegno 2007 Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations 1.5 Abstract in rivista 2009 Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo
Ecology and technological capability of lactic acid bacteria associated with Grillo grapevine used as base wine for Marsala production”. 4.1 Articoli in Atti di convegno 2009 L., Settanni; N., Francesca; C., Sannino; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2010 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Potential exploitation of lysozyme in the winemaking of Sicilian wines from ???organic grapes" 1.5 Abstract in rivista 2009 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; N., Francesca; V., Seminerio; L., Pirrone; Moschetti, Giancarlo
Random amplified polymorphic DNA (RAPD) and amplified ribosomal DNA spacer polymorphism: powerful methods to differentiate Streptococcus thermophilus strains. 1.1 Articolo in rivista 1998 Moschetti, Giancarlo; Aponte, Maria; Catzeddu, P.; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Apporti di sostanza organica in un ordinamento orticolo ad agricoltura biologica: risultati preliminari sugli effetti di breve periodo 1.1 Articolo in rivista 2003 Fagnano, Massimo; Merola, G.; Zena, A.; Quaglietta Chiarandà, F.; Moschetti, Giancarlo; Protopapa, A.; Piccolo, Alessandro
NMR spectroscopy evaluation of direct relationship between soils and molecular composition of red wines from Aglianico grapes 1.1 Articolo in rivista 2010 Mazzei, Pierluigi; Francesca, N.; Moschetti, Giancarlo; Piccolo, Alessandro