MOSCHETTI, GIANCARLO
MOSCHETTI, GIANCARLO
DIPARTIMENTO DI SCIENZA DEGLI ALIMENTI (attivo dal 01/04/1988 al 31/12/2012)
Influenza delle colture starter sulle caratteristiche sensoriali di olive da tavola
2010 A., Mazzaglia; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo; C. M., Lanza
Ecology and technological capability of lactic acid bacteria associated with Grillo grapevine used as base wine for Marsala production”.
2009 L., Settanni; N., Francesca; C., Sannino; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane
2010 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello
Apporti di sostanza organica in un ordinamento orticolo ad agricoltura biologica: risultati preliminari sugli effetti di breve periodo.
2003 Fagnano, Massimo; Merola, Gerardo; Zena, A.; QUAGLIETTA CHIARANDA', Fabrizio; Moschetti, Giancarlo; Protopapa, Andrea; Piccolo, Alessandro
NMR spectroscopy evaluation of direct relationship between soils and molecular composition of red wines from Aglianico grapes
2010 Mazzei, Pierluigi; Francesca, N.; Moschetti, Giancarlo; Piccolo, Alessandro
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations
2009 Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture?
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice”
2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Random amplified polymorphic DNA (RAPD) and amplified ribosomal DNA spacer polymorphism: powerful methods to differentiate Streptococcus thermophilus strains.
1998 Moschetti, Giancarlo; Aponte, Maria; Catzeddu, P.; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Development of in vitro screening method to select EPS-producing LAB for cereal based products
2009 Palomba, S.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation
2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis
2007 Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo
Conditions for conjugative transposon transfer in Lactococcus lactis
2000 Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; E., Simeoli; Moschetti, Giancarlo; Villani, Francesco
Apporti di sostanza organica in un ordinamento orticolo ad agricoltura biologica: risultati preliminari sugli effetti di breve periodo
2003 Fagnano, Massimo; Merola, G.; Zena, A.; Quaglietta Chiarandà, F.; Moschetti, Giancarlo; Protopapa, A.; Piccolo, Alessandro
Phenotypic and genotypic characterization of Oenococcus oeni strains isolated from Italian wines.
2003 S., Guerrini; A., Bastianini; Blaiotta, Giuseppe; L., Granchi; Moschetti, Giancarlo; S., Coppola; P., Romano; M., Vincenzini
Potential exploitation of lysozyme in the winemaking of Sicilian wines from ???organic grapes"
2009 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; N., Francesca; V., Seminerio; L., Pirrone; Moschetti, Giancarlo
Monitoring lactic acid bacteria strains during "cacioricotta" cheese production by restriction endonucleases analysis and pulsed-field gel electrophoresis.
2001 Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; E., Simeoli; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Effetto della lunga macerazione nella preparazione del vino Aglianico di Taurasi
2010 Romano, Raffaele; Giordano, Anella; Francesca, N.; Iuppariello, R.; Moschetti, Giancarlo; SPAGNA MUSSO, Salvatore
Antifungal peptides produced by Bacillus amyloliquefaciens AG1 active against grapevine fungal pathogens
2012 Alfonzo, Antonio; Lo Piccolo, Sandra; Conigliaro, Gaetano; Ventorino, Valeria; Burruano, Santa; Moschetti, Giancarlo
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Influenza delle colture starter sulle caratteristiche sensoriali di olive da tavola | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | A., Mazzaglia; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo; C. M., Lanza | |
Ecology and technological capability of lactic acid bacteria associated with Grillo grapevine used as base wine for Marsala production”. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | L., Settanni; N., Francesca; C., Sannino; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo | |
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2010 | Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello | |
Apporti di sostanza organica in un ordinamento orticolo ad agricoltura biologica: risultati preliminari sugli effetti di breve periodo. | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Fagnano, Massimo; Merola, Gerardo; Zena, A.; QUAGLIETTA CHIARANDA', Fabrizio; Moschetti, Giancarlo; Protopapa, Andrea; Piccolo, Alessandro | |
NMR spectroscopy evaluation of direct relationship between soils and molecular composition of red wines from Aglianico grapes | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Mazzei, Pierluigi; Francesca, N.; Moschetti, Giancarlo; Piccolo, Alessandro | |
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo | |
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture? | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo | |
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice” | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Random amplified polymorphic DNA (RAPD) and amplified ribosomal DNA spacer polymorphism: powerful methods to differentiate Streptococcus thermophilus strains. | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | Moschetti, Giancarlo; Aponte, Maria; Catzeddu, P.; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Development of in vitro screening method to select EPS-producing LAB for cereal based products | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Palomba, S.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia | |
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo | |
Conditions for conjugative transposon transfer in Lactococcus lactis | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; E., Simeoli; Moschetti, Giancarlo; Villani, Francesco | |
Apporti di sostanza organica in un ordinamento orticolo ad agricoltura biologica: risultati preliminari sugli effetti di breve periodo | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Fagnano, Massimo; Merola, G.; Zena, A.; Quaglietta Chiarandà, F.; Moschetti, Giancarlo; Protopapa, A.; Piccolo, Alessandro | |
Phenotypic and genotypic characterization of Oenococcus oeni strains isolated from Italian wines. | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | S., Guerrini; A., Bastianini; Blaiotta, Giuseppe; L., Granchi; Moschetti, Giancarlo; S., Coppola; P., Romano; M., Vincenzini | |
Potential exploitation of lysozyme in the winemaking of Sicilian wines from ???organic grapes" | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; N., Francesca; V., Seminerio; L., Pirrone; Moschetti, Giancarlo | |
Monitoring lactic acid bacteria strains during "cacioricotta" cheese production by restriction endonucleases analysis and pulsed-field gel electrophoresis. | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; E., Simeoli; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Effetto della lunga macerazione nella preparazione del vino Aglianico di Taurasi | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Romano, Raffaele; Giordano, Anella; Francesca, N.; Iuppariello, R.; Moschetti, Giancarlo; SPAGNA MUSSO, Salvatore | |
Antifungal peptides produced by Bacillus amyloliquefaciens AG1 active against grapevine fungal pathogens | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Alfonzo, Antonio; Lo Piccolo, Sandra; Conigliaro, Gaetano; Ventorino, Valeria; Burruano, Santa; Moschetti, Giancarlo |