GENOVESE, Alessandro

GENOVESE, Alessandro  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 150 (tempo di esecuzione: 0.034 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine 1.1 Articolo in rivista 2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale 1.1 Articolo in rivista 2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano 1.1 Articolo in rivista 2001 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale 1.1 Articolo in rivista 2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Effect of Bottle Storage on Colour, Phenolics and Volatile Composition of Malvasia and Moscato White Wines 1.1 Articolo in rivista 2014 del Caro, A; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Fanara, C; Piga, A.
L'identità sensoriale degli oli extra vergine di oliva italiani definita mediante serie aromatiche 4.2 Abstract in Atti di convegno 2014 Genovese, Alessandro; Leone, T.; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele
Stabilita' di emulsioni funzionali o/w addizionate di biofenoli estratti da acque di vegetazione 4.2 Abstract in Atti di convegno 2014 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Sacchi, Raffaele
Composti volatili dell'oliva e loro variazioni in risposta all'attacco della mosca dell'olivo 4.2 Abstract in Atti di convegno 2014 Grasso, Filomena; Paduano, Antonello; Genovese, Alessandro; Cascone, Pasquale; Guerrieri, Emilio; Rao, Rosa; Sacchi, Raffaele
Caffè alla napoletana: Neapolitan coffee brew analysis in comparison to different brewing procedures. 4.2 Abstract in Atti di convegno 2013 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Canela, M.; Civitella, A.; Sacchi, Raffaele
Effect of antioxidant protection of must on volatile compounds and aroma shelf life of Falanghina (Vitis Vinifera L.) wine 1.1 Articolo in rivista 2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Pessina, R.; Piombino, Paola
Free and glycoconjugated volatiles of V. vinifera grape 'Falanghina' 1.1 Articolo in rivista 2008 Lamorte, S. A.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Selicato, S.; Moio, Luigi
Comparison of the aroma compounds in apricot (Prunus armeniaca, L. cv. Pellecchiella) and apple (Malus pumila, L. cv. Annurca) raw distillates 1.1 Articolo in rivista 2004 Genovese, Alessandro; Ugliano, M.; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Il Rinascimento del Primitivo di Manduria DOC. 3.1 Monografia o trattato scientifico 2004 Filo, F.; Gambuti, Angelita; Gargano, P.; Genovese, Alessandro; Guastella, M.; LA GATTA, B.; LA NOTTE, E.; Lecce, L.; Lucas, U.; Millarte, A.; Moio, Luigi; Piancastelli, M.; Savino, V.; Sconosciuto, A.
Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine 1.1 Articolo in rivista 2010 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Oenological treatments for the removal of geosmin, responsible for earthy off-flavour, in wine 1.1 Articolo in rivista 2009 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins 1.1 Articolo in rivista 2008 Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols 1.1 Articolo in rivista 2008 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Occurrence of furaneol (4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone) in some Italian monovarietal wines 4.1 Articoli in Atti di convegno 2004 Genovese, A.; Pessina, R.; Piombino, Paola; Ugliano, M.; Moio, Luigi
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates 4.1 Articoli in Atti di convegno 2004 Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochthonous grapes 4.1 Articoli in Atti di convegno 2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, A.; Pessina, R.; Rinaldi, A.