GENOVESE, Alessandro
GENOVESE, Alessandro
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Composti volatili dell'oliva e loro variazioni in risposta all'attacco della mosca dell'olivo
2014 Grasso, Filomena; Paduano, Antonello; Genovese, Alessandro; Cascone, Pasquale; Guerrieri, Emilio; Rao, Rosa; Sacchi, Raffaele
Odorants characterization of dehydrated grapes and corresponding wines, and management of vinification and stabilization to preserve aroma
2012 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
L'identità sensoriale degli oli extra vergine di oliva italiani definita mediante serie aromatiche
2014 Genovese, Alessandro; Leone, T.; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele
Caffè alla napoletana: Neapolitan coffee brew analysis in comparison to different brewing procedures.
2013 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Canela, M.; Civitella, A.; Sacchi, Raffaele
Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern
2006 Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins
2008 Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Influenza dell'epoca di defogliazione della Chiavennasca e della disidratazione sulla frazione volatile e sull'attività della lipossigenasi e alcol deidrogenasi dell'uva
2012 Piombino, Paola; Bellincontro, A.; De Sanctis, F.; Botondi, R.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Mencarelli, F.
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale
2011 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochtonous grapes
2006 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Rinaldi, A.
Monovarietal Nero di Troia red wine: study of its main odorants by means of sensory and instrumental analysis
2006 Lamorte, S.; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale
2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Influence of enological practices on ochratoxin A concentration in wine
2005 Gambuti, Angelita; Strollo, D.; Genovese, A.; Ugliano, M.; Ritieni, Alberto; Moio, Luigi
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Free and glycoconjugated volatiles of V. vinifera grape 'Falanghina'
2008 Lamorte, S. A.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Selicato, S.; Moio, Luigi
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano
2001 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro
A multidsciplinary approach to assess fruit quality of traditional italian ecotipes of tomato
2003 Grandillo, S.; Genovese, Alessandro; Giordano, I.; Moio, Luigi; Mustilli, A. C.; Parisi, M.; Piombino, Paola; Sinesio, F.; Termolino, P.; Browler, C.
Volatile composition and olfactory profiles of wines from three biotypes of Vitis vinifera cv. Aglianico
2011 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Impatto del metodo di chiarifica sui precursori di aromi
2005 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola
Occurrence of furaneol (4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone) in some Italian monovarietal wines
2004 Genovese, A.; Pessina, R.; Piombino, Paola; Ugliano, M.; Moio, Luigi
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochthonous grapes
2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, A.; Pessina, R.; Rinaldi, A.
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Composti volatili dell'oliva e loro variazioni in risposta all'attacco della mosca dell'olivo | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Grasso, Filomena; Paduano, Antonello; Genovese, Alessandro; Cascone, Pasquale; Guerrieri, Emilio; Rao, Rosa; Sacchi, Raffaele | |
Odorants characterization of dehydrated grapes and corresponding wines, and management of vinification and stabilization to preserve aroma | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
L'identità sensoriale degli oli extra vergine di oliva italiani definita mediante serie aromatiche | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Genovese, Alessandro; Leone, T.; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele | |
Caffè alla napoletana: Neapolitan coffee brew analysis in comparison to different brewing procedures. | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2013 | Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Canela, M.; Civitella, A.; Sacchi, Raffaele | |
Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Influenza dell'epoca di defogliazione della Chiavennasca e della disidratazione sulla frazione volatile e sull'attività della lipossigenasi e alcol deidrogenasi dell'uva | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Piombino, Paola; Bellincontro, A.; De Sanctis, F.; Botondi, R.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Mencarelli, F. | |
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochtonous grapes | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Rinaldi, A. | |
Monovarietal Nero di Troia red wine: study of its main odorants by means of sensory and instrumental analysis | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Lamorte, S.; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Influence of enological practices on ochratoxin A concentration in wine | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Gambuti, Angelita; Strollo, D.; Genovese, A.; Ugliano, M.; Ritieni, Alberto; Moio, Luigi | |
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Free and glycoconjugated volatiles of V. vinifera grape 'Falanghina' | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Lamorte, S. A.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Selicato, S.; Moio, Luigi | |
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro | |
A multidsciplinary approach to assess fruit quality of traditional italian ecotipes of tomato | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Grandillo, S.; Genovese, Alessandro; Giordano, I.; Moio, Luigi; Mustilli, A. C.; Parisi, M.; Piombino, Paola; Sinesio, F.; Termolino, P.; Browler, C. | |
Volatile composition and olfactory profiles of wines from three biotypes of Vitis vinifera cv. Aglianico | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Impatto del metodo di chiarifica sui precursori di aromi | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola | |
Occurrence of furaneol (4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone) in some Italian monovarietal wines | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Genovese, A.; Pessina, R.; Piombino, Paola; Ugliano, M.; Moio, Luigi | |
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochthonous grapes | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, A.; Pessina, R.; Rinaldi, A. |