GENOVESE, Alessandro
GENOVESE, Alessandro
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Evaluation of sensorial typicalness of traditional Italian tomato ecotypes by the application of headspace-solid phase microextraction and gas-chromatography / olfactometry (HS-SPME, GC/O)
2006 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Effetto della filtrazione industriale di olio extra vergine cv. ravece sulla frazione volatile
2014 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele
Tipicità e aromi dell'olio extra vergine di oliva: recenti sviluppi ed orizzonti futuri
2014 Sacchi, Raffaele; Ambrosino, MARIA LUISA; Paduano, Antonello; Grasso, Filomena; Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro
Aroma compounds of sweet wines obtained from late harvested and botrytized non-aromatic grapes
2007 Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Occurrence of Furaneol (4-Hydroxy-2,5-Dimethyl-3(2H)-Furanone) in Some Wines from Italian Native Grapes
2005 Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine
2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola
Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern
2006 Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Monovarietal Nero di Troia red wine: study of its main odorants by means of sensory and instrumental analysis
2006 Lamorte, S.; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochtonous grapes
2006 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Rinaldi, A.
Influenza dell'epoca di defogliazione della Chiavennasca e della disidratazione sulla frazione volatile e sull'attività della lipossigenasi e alcol deidrogenasi dell'uva
2012 Piombino, Paola; Bellincontro, A.; De Sanctis, F.; Botondi, R.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Mencarelli, F.
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale
2011 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates
2004 Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano
2012 Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola
Effect of Bottle Storage on Colour, Phenolics and Volatile Composition of Malvasia and Moscato White Wines
2014 del Caro, A; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Fanara, C; Piga, A.
Hydrolysis of Wine Aroma Precursors during Malolactic Fermentation with Four Commercial Starter Cultures ofOenococcus oeni
2003 Ugliano, Maurizio; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins
2008 Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale
2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Volatile secondary metabolites of Greco (Vitis vinifera L.) must.
2014 Lamorte, Sa; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine
2010 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
| Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|---|
| Evaluation of sensorial typicalness of traditional Italian tomato ecotypes by the application of headspace-solid phase microextraction and gas-chromatography / olfactometry (HS-SPME, GC/O) | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
| Effetto della filtrazione industriale di olio extra vergine cv. ravece sulla frazione volatile | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele | |
| Tipicità e aromi dell'olio extra vergine di oliva: recenti sviluppi ed orizzonti futuri | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Sacchi, Raffaele; Ambrosino, MARIA LUISA; Paduano, Antonello; Grasso, Filomena; Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro | |
| Aroma compounds of sweet wines obtained from late harvested and botrytized non-aromatic grapes | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
| Occurrence of Furaneol (4-Hydroxy-2,5-Dimethyl-3(2H)-Furanone) in Some Wines from Italian Native Grapes | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
| Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola | |
| Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
| Monovarietal Nero di Troia red wine: study of its main odorants by means of sensory and instrumental analysis | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Lamorte, S.; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
| Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochtonous grapes | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Pessina, R.; Rinaldi, A. | |
| Influenza dell'epoca di defogliazione della Chiavennasca e della disidratazione sulla frazione volatile e sull'attività della lipossigenasi e alcol deidrogenasi dell'uva | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Piombino, Paola; Bellincontro, A.; De Sanctis, F.; Botondi, R.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Mencarelli, F. | |
| Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
| The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
| Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola | |
| Effect of Bottle Storage on Colour, Phenolics and Volatile Composition of Malvasia and Moscato White Wines | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | del Caro, A; Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi; Fanara, C; Piga, A. | |
| Hydrolysis of Wine Aroma Precursors during Malolactic Fermentation with Four Commercial Starter Cultures ofOenococcus oeni | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Ugliano, Maurizio; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
| Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
| Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
| Volatile secondary metabolites of Greco (Vitis vinifera L.) must. | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Lamorte, Sa; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
| Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
| Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi |