VOLLANO, LUCIA
VOLLANO, LUCIA
Dipartimento di Medicina veterinaria e Produzioni animali
Effects of different levels of inclusion of apulo‐calabrese pig meat on microbiological, physicochemical and rheological parameters of salami during ripening
2021 Ambrosio, R. L.; Smaldone, G.; Di Paolo, M.; Vollano, L.; Ceruso, M.; Anastasio, A.; Marrone, R.
Characterisation of Conciato Romano: one of the oldest Italian cheeses
2021 Blaiotta, Giuseppe; Marrone, Raffaele; Aponte, Maria; Peruzy, Maria Francesca; Smaldone, Giorgio; Vollano, Lucia; Murru, Nicoletta
Effects of Feeding and Maturation System on Qualitative Characteristics of Buffalo Meat (Bubalus bubalis)
2020 Marrone, Raffaele; Salzano, Angela; Di Francia, Antonio; Vollano, Lucia; Di Matteo, Roberto; Balestrieri, Anna; Anastasio, Aniello; Barone, Carmela Maria Assunta
Shelf life di hamburger di carne bovina additivati con estratti vegetali
2019 Marrone, R.; Smaldone, G.; Ambrosio, R. L.; Vollano, L.; Ceruso, M.; Anastasio, A
Microbiological, rheological and physical-chemical characteristics of bovine meat subjected to a prolonged ageing period
2019 Smaldone, G.; Marrone, R.; Vollano, L.; Peruzy, M. F.; Barone, C. M. A.; Ambrosio, ROSA LUISA; Anastasio, A.
Shelf life di crostacei decongelati trattati con solfiti
2012 Smaldone, Giorgio; Marrone, Raffaele; Vollano, Lucia; Chirollo, Claudia; Pellicane, Antonino; Palma, Giuseppe
Applicazione di uno schema predittivo per la valutazione del grado di infestione in prodotti della piccola pesca
2015 Smaldone, Giorgio; Chirollo, Claudia; Vollano, Lucia; Girasole, Mariagrazia; Marrone, Raffaele
Detection of allergens in food products commercialized in Italy
2012 Marrone, Raffaele; Vollano, Lucia; Smaldone, Giorgio; Anastasio, Aniello
Levels of nitrates and nitrites in baby foods marketed in italy.
2012 Smaldone, Giorgio; Vollano, Lucia; Marrone, Raffaele; Anastasio, Aniello
Caratteristiche microbiologiche, reologiche e fisico-chimiche di carne bovina sottoposta a prolungato periodo di frollatura.
2018 Smaldone, Giorgio; Vollano, Lucia; Mercogliano, Raffaelina; Peruzy, Maria Francesca; Garofalo, Francesca; Marrone, Raffaele
EFFECT OF PROLONGED AGING ON THE CHARACTERISTICS OF MEAT FROM WATER BUFFALO (BUBALUS BUBALIS)
2018 Marrone, Raffaele; Salzano, Angela; Vollano, Lucia; Smaldone, Giorgio; Barone, CARMELA MARIA ASSUNTA; Anastasio, Anastasio
Colour changes in thawed tuna tretated with vegetable extracts vacuum packaged and stored at refrigeration temperature.
2017 Smaldone, Giorgio; Marrone, Raffaele; Cozzolino, Giovanni; Vollano, Lucia; Bernardi Cristian Edoardo, Maria; Anastasio, Aniello
Formulation and Shelf-life of Fish Burgers Served to Preschool Children
2017 Smaldone, Giorgio; Marrone, Raffaele; Zottola, Tiziana; Vollano, Lucia; Grossi, Giulio; Cortesi, MARIA LUISA
Research of soybean and Lactose in meat products and preparations sampled at retail
2016 Piccolo, Filomena; Vollano, Lucia; Base, Giuseppe; Girasole, Mariagrazia; Smaldone, Giorgio; Cortesi, MARIA LUISA
Optimization of stunning electrical parameters to improve animal welfare in a poultry slaughterhouse
2015 Girasole, Mariagrazia; Chirollo, Claudia; Ceruso, Marina; Vollano, Lucia; Chianese, Antonio; Cortesi, MARIA LUISA
Physicochemical composition, fatty acid profile and cholesterol content of Pecorino Carmasciano cheese, a traditional Italian dairy product
2014 Marrone, Raffaele; Balestrieri, Anna; Pepe, Tiziana; Vollano, Lucia; Murru, Nicoletta; Michael J., D'Occhio; Anastasio, Aniello
L’applicazione della bioluminescenza nel controllo igienico degli impianti e delle attrezzature dell’industria casearia.
1999 Sarli, TERESA ANTONIETTA; Santoro, ADRIANO MICHELE LUIGI; Murru, Nicoletta; Tozzi, M.; Vollano, Lucia
Ricerche sui metodi di conservazione dei prodotti ittici. Cottura sottovuoto a basse temperature di prodotti ittici e carnei.
1998 Catellani, Giorgio; Pesino, Luigi; Cortesi, MARIA LUISA; DE GIOVANNI, Francesco; Santoro, ADRIANO MICHELE LUIGI; Sarli, TERESA ANTONIETTA; Anastasio, Aniello; Murru, Nicoletta; P., Visciano; Pepe, Tiziana; G., Dell’Orfano; Vollano, Lucia
Riconoscimento di specie in prodotti ittici trasformati. Risultati preliminari
2001 Pepe, Tiziana; Anastasio, Aniello; Vollano, Lucia; Sarli, M. T.; Cortesi, MARIA LUISA
Riconoscimento di specie in prodotti ittici trasformati. Risultati preliminari.
2001 Pepe, Tiziana; Anastasio, Aniello; Vollano, Lucia; Sarli, TERESA ANTONIETTA; Cortesi, MARIA LUISA
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Effects of different levels of inclusion of apulo‐calabrese pig meat on microbiological, physicochemical and rheological parameters of salami during ripening | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Ambrosio, R. L.; Smaldone, G.; Di Paolo, M.; Vollano, L.; Ceruso, M.; Anastasio, A.; Marrone, R. | |
Characterisation of Conciato Romano: one of the oldest Italian cheeses | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Blaiotta, Giuseppe; Marrone, Raffaele; Aponte, Maria; Peruzy, Maria Francesca; Smaldone, Giorgio; Vollano, Lucia; Murru, Nicoletta | |
Effects of Feeding and Maturation System on Qualitative Characteristics of Buffalo Meat (Bubalus bubalis) | 1.1 Articolo in rivista | 2020 | Marrone, Raffaele; Salzano, Angela; Di Francia, Antonio; Vollano, Lucia; Di Matteo, Roberto; Balestrieri, Anna; Anastasio, Aniello; Barone, Carmela Maria Assunta | |
Shelf life di hamburger di carne bovina additivati con estratti vegetali | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2019 | Marrone, R.; Smaldone, G.; Ambrosio, R. L.; Vollano, L.; Ceruso, M.; Anastasio, A | |
Microbiological, rheological and physical-chemical characteristics of bovine meat subjected to a prolonged ageing period | 1.1 Articolo in rivista | 2019 | Smaldone, G.; Marrone, R.; Vollano, L.; Peruzy, M. F.; Barone, C. M. A.; Ambrosio, ROSA LUISA; Anastasio, A. | |
Shelf life di crostacei decongelati trattati con solfiti | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Smaldone, Giorgio; Marrone, Raffaele; Vollano, Lucia; Chirollo, Claudia; Pellicane, Antonino; Palma, Giuseppe | |
Applicazione di uno schema predittivo per la valutazione del grado di infestione in prodotti della piccola pesca | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2015 | Smaldone, Giorgio; Chirollo, Claudia; Vollano, Lucia; Girasole, Mariagrazia; Marrone, Raffaele | |
Detection of allergens in food products commercialized in Italy | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2012 | Marrone, Raffaele; Vollano, Lucia; Smaldone, Giorgio; Anastasio, Aniello | |
Levels of nitrates and nitrites in baby foods marketed in italy. | 1.5 Abstract in rivista | 2012 | Smaldone, Giorgio; Vollano, Lucia; Marrone, Raffaele; Anastasio, Aniello | |
Caratteristiche microbiologiche, reologiche e fisico-chimiche di carne bovina sottoposta a prolungato periodo di frollatura. | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2018 | Smaldone, Giorgio; Vollano, Lucia; Mercogliano, Raffaelina; Peruzy, Maria Francesca; Garofalo, Francesca; Marrone, Raffaele | |
EFFECT OF PROLONGED AGING ON THE CHARACTERISTICS OF MEAT FROM WATER BUFFALO (BUBALUS BUBALIS) | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2018 | Marrone, Raffaele; Salzano, Angela; Vollano, Lucia; Smaldone, Giorgio; Barone, CARMELA MARIA ASSUNTA; Anastasio, Anastasio | |
Colour changes in thawed tuna tretated with vegetable extracts vacuum packaged and stored at refrigeration temperature. | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2017 | Smaldone, Giorgio; Marrone, Raffaele; Cozzolino, Giovanni; Vollano, Lucia; Bernardi Cristian Edoardo, Maria; Anastasio, Aniello | |
Formulation and Shelf-life of Fish Burgers Served to Preschool Children | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Smaldone, Giorgio; Marrone, Raffaele; Zottola, Tiziana; Vollano, Lucia; Grossi, Giulio; Cortesi, MARIA LUISA | |
Research of soybean and Lactose in meat products and preparations sampled at retail | 1.1 Articolo in rivista | 2016 | Piccolo, Filomena; Vollano, Lucia; Base, Giuseppe; Girasole, Mariagrazia; Smaldone, Giorgio; Cortesi, MARIA LUISA | |
Optimization of stunning electrical parameters to improve animal welfare in a poultry slaughterhouse | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Girasole, Mariagrazia; Chirollo, Claudia; Ceruso, Marina; Vollano, Lucia; Chianese, Antonio; Cortesi, MARIA LUISA | |
Physicochemical composition, fatty acid profile and cholesterol content of Pecorino Carmasciano cheese, a traditional Italian dairy product | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Marrone, Raffaele; Balestrieri, Anna; Pepe, Tiziana; Vollano, Lucia; Murru, Nicoletta; Michael J., D'Occhio; Anastasio, Aniello | |
L’applicazione della bioluminescenza nel controllo igienico degli impianti e delle attrezzature dell’industria casearia. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 1999 | Sarli, TERESA ANTONIETTA; Santoro, ADRIANO MICHELE LUIGI; Murru, Nicoletta; Tozzi, M.; Vollano, Lucia | |
Ricerche sui metodi di conservazione dei prodotti ittici. Cottura sottovuoto a basse temperature di prodotti ittici e carnei. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 1998 | Catellani, Giorgio; Pesino, Luigi; Cortesi, MARIA LUISA; DE GIOVANNI, Francesco; Santoro, ADRIANO MICHELE LUIGI; Sarli, TERESA ANTONIETTA; Anastasio, Aniello; Murru, Nicoletta; P., Visciano; Pepe, Tiziana; G., Dell’Orfano; Vollano, Lucia | |
Riconoscimento di specie in prodotti ittici trasformati. Risultati preliminari | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2001 | Pepe, Tiziana; Anastasio, Aniello; Vollano, Lucia; Sarli, M. T.; Cortesi, MARIA LUISA | |
Riconoscimento di specie in prodotti ittici trasformati. Risultati preliminari. | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2001 | Pepe, Tiziana; Anastasio, Aniello; Vollano, Lucia; Sarli, TERESA ANTONIETTA; Cortesi, MARIA LUISA |