AMBROSINO, MARIA LUISA

AMBROSINO, MARIA LUISA  

Dipartimento di Agraria  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 30 (tempo di esecuzione: 0.019 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Effect of Salt Addition and Fermentation Time on Phenolics, Microbial Dynamics, Volatile Organic Compounds, and Sensory Properties of the PDO Table Olives of Gaeta (Italy) 1.1 Articolo in rivista 2022 Sacchi, Raffaele; Corrado, Giandomenico; Basile, Boris; Mandarello, Daniele; Ambrosino, Maria Luisa; Paduano, Antonello; Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Aponte, Maria; Genovese, Alessandro
Antioxidant activity and sensory properties of an artisanal ice-cream functionalised using extra virgin olive oil 4.2 Abstract in Atti di convegno 2018 Sacchi, Raffaele; Caporaso, Nicola; Andrea Squadrilli, Gian; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Genovese, Alessandro
Sensory profile, biophenolic and volatile compounds of an artisanal ice cream (‘gelato’) functionalised using extra virgin olive oil 1.1 Articolo in rivista 2019 Sacchi, R.; Caporaso, N.; Squadrilli, G. A.; Paduano, A.; Ambrosino, M. L.; Cavella, S.; Genovese, A.
DNA diversity in olive (Olea europaea L.) and its relationships with fatty acid, biophenol and sensory profiles of extra virgin olive oils 1.1 Articolo in rivista 2016 Grasso, Filomena; Paduano, Antonello; Corrado, Giandomenico; Ambrosino, MARIA LUISA; Rao, Rosa; Sacchi, Raffaele
The effect of irrigation management on plant performance and oil quality of two olive cvs. grown in a typical environment of southern Italy 1.1 Articolo in rivista 2008 D'Andria, R.; Lavini, A.; Morelli, G.; Tognetti, R.; Aronne, Giovanna; DE MICCO, Veronica; Ambrosino, MARIA LUISA; Paduano, Antonello; Conte, F.; Sacchi, Raffaele; Sebastiani, L.
Design of plastic bottles for packaging of virgin olive oil 1.1 Articolo in rivista 2003 A.M.DEL NOBILE; M.L.AMBROSINO; R. SACCHI; P.MASI
Linee guida per la qualità dell'olio vergine di oliva 3.1 Monografia o trattato scientifico 2001 Sacchi, Raffaele; Ambrosino, MARIA LUISA; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Paduano, Antonello; SPAGNA MUSSO, Salvatore; Addeo, Francesco
L'olio del Cilento 3.1 Monografia o trattato scientifico 1999 Sacchi, Raffaele; Ambrosino, MARIA LUISA; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Paduano, Antonello; SPAGNA MUSSO, Salvatore
Shelf Life of Vegetable Oils Bottled in Different Scavenging Polyethyleneterephthalate (PET) Containers 1.1 Articolo in rivista 2008 Sacchi, Raffaele; Savarese, Maria; Del Regno, A.; Paduano, Antonello; Terminiello, Rosa; Ambrosino, MARIA LUISA
Spettroscopia nmr e qualità-tipicità degli oli extravergini di oliva 4.1 Articoli in Atti di convegno 2011 Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Randazzo, Antonio; Sacchi, Raffaele
L'identità sensoriale degli oli extra vergine di oliva italiani definita mediante serie aromatiche 4.2 Abstract in Atti di convegno 2014 Genovese, Alessandro; Leone, T.; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele
STABILITÀ OSSIDATIVA DI OLI EXTRA VERGINI DI OLIVA AROMATIZZATI AL ROSMARINO 4.2 Abstract in Atti di convegno 2014 Paduano, Antonello; S., Erra; Ambrosino, MARIA LUISA; Sacchi, Raffaele
Behaviour of phenolic antioxidants of virgin oil during oil heating and frying 4.1 Articoli in Atti di convegno 2001 Ambrosino, MARIA LUISA; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele
Effetto della denocciolazione sulla qualità degli oli extravergini di oliva in relazione a varietà e grado di maturazione 4.1 Articoli in Atti di convegno 2011 Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Monteleone, E; Sacchi, Raffaele
L'HACCP in frantoio: guida all'autocontrollo dell'igiene in oleificio 3.1 Monografia o trattato scientifico 2002 Sacchi, Raffaele; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Ambrosino, MARIA LUISA; Paduano, Antonello; SPAGNA MUSSO, Salvatore
Shelf-life of vegetable oils bottled in plastic (PET) containers with oxygen-scavengers 1.1 Articolo in rivista 2007 Sacchi, Raffaele; Del Regno, A.; Paduano, Antonello; Terminiello, Rosa; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria
Relationship between sensory profile and volatiles compounds: identification of possible molecular markers of sensory tipicality in PDO Italian olive oils 4.1 Articoli in Atti di convegno 2010 Sacchi, Raffaele; Parisini, Cristina; Paduano, Antonello; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Savarese, Maria; Ambrosino, MARIA LUISA
PROFILO FENOLICO DI OLIVE NERE ???AL NATURALE??? (CV PISCIOTTANA E ITRANA) 4.2 Abstract in Atti di convegno 2014 Paduano, Antonello; M., Lisi; D., Mandarello; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele
Relazione tra tipicità sensoriale e composti volatili in alcuni oli extravergini DOP italiani 4.1 Articoli in Atti di convegno 2011 Sacchi, Raffaele; Parisini, Cristina; Paduano, Antonello; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Savarese, Maria; Ambrosino, MARIA LUISA
Percezione della qualità sensoriale di oli extra vergini di oliva 4.1 Articoli in Atti di convegno 2011 Sacchi, Raffaele; G., Stile; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Pomarici, Eugenio