SANTINI, ANTONELLO
SANTINI, ANTONELLO
DIPARTIMENTO DI FARMACIA
State of the art of Ready-to-Use Therapeutic Food: A tool for nutraceuticals addition to foodstuff
2013 Santini, Antonello; Novellino, Ettore; V., Armini; Ritieni, Alberto
Comparison and improvement of the existing methods for the determination of Aflatoxins in human serum by LC-MS/MS
2010 Santini, Antonello; Ferracane, Rosalia; Meca, G.; Ritieni, Alberto
Multitoxin extraction and detection of thricotecenes in cereals: an improved LC-MS/MS approach
2009 Santini, Antonello; Rosalia, Ferracane; MARIA CARMELA, Somma; Alejandro, Aragon; Ritieni, Alberto
Synthesis and antinociceptive Activity of Peptides Related to Interleukin-1b193-195 Lys-Pro-Thr.
1996 Caliendo, Giuseppe; Greco, Giovanni; Grieco, Paolo; Perissutti, Elisa; Santagada, Vincenzo; Ialenti, Armando; Maffia, Pasquale; Albrizio, Stefania; Santini, Antonello
Lentisone, a new phytotoxic anthraquinone produced by Ascochyta lentis, the causal agent of ascochyta blight in Lens culinaris
2013 Andolfi, Anna; Cimmino, Alessio; Villegas Fernández, A. M.; Tuzi, Angela; Santini, Antonello; Melck, D.; Rubiales, D.; Evidente, Antonio
Mycotoxins and Food: Fusaproliferin Occurrence and Risk
2013 Santini, Antonello; Tenore, GIAN CARLO; Ritieni, Alberto
Descrizione e comparazione dei profili metabolici di diversi ceppi di Alternaria e caratterizzazione quali-quantitativa mediante HPLC e spettrometria di massa tandem delle principali tossine prodotte dai suddetti ceppi
2008 Santini, Antonello
Influence of catechin concentration and oak chips (Quercus Alba) on acutissimin formation in model solutions and red wine
2012 Romano, Raffaele; Laura Le Grottaglie, ; Giordano, Anella; Naviglio, Daniele; Santini, Antonello; Salvatore Spagna Musso,
Il tonno rosso: alimento funzionale.
2014 Santini, Antonello; Novellino, Ettore
Liquid Carbon Dioxide Use in the Extraction of Extra Virgin Olive Oil From Olive Paste
2014 Romano, Raffaele; Manzo, Nadia; Immacolata, Montefusco; Romano, Annalisa; Santini, Antonello
Valutazione di un potenziale erbicida naturale estratto da Ruta graveolens L.: effetti sullo sviluppo vegetativo e sulla produzione di seme di ravanello. Evaluation of potential natural herbicide extracted from Ruta graveolens L.: effects on radish vegetative growth and seed production.
2010 Conti, Stefano; Melchionna, Giuseppe; Naviglio, Daniele; Santini, Antonello; Caruso, Gianluca
Fusaproliferin effects on the photosystem in the cells of maize seedling leaves
2008 Santini, Antonello; Srobarova, A.; Pavlokin, J.; Ciamporova, M.; Ritieni, Alberto
Studio sul processo di maturazione di fanghi termali nell'isola d'Ischia
2000 Schettino, Oreste; Ferrara, Lydia; Minerva, Antonio; Montesano, Domenico; Santini, Antonello; Balestrieri, Giulio
Solid-State Structure and Conformation of (Z)-2-(Phenylbenzylidene)-3-quinuclidinone, an Intermediate in the Synthesis of Quinuclidine Derivatives
1994 Santini, Antonello; Pedone, Carlo; Benedetti, Ettore; Silipo, Carlo; Vittoria, Antonio; Caliendo, Giuseppe; Greco, Giovanni
Influence of different coffee drinks preparations on ochratoxin A content and evaluation of the antioxidant activity and caffeine variations.
2011 Santini, Antonello; Ferracane, Rosalia; Mikusova, P.; Eged, S.; Srobarova, A.; Meca, G.; Manes, J.; Ritieni, Alberto
Molecular structures of quinuclidinic neurokinin antagonists: 2-(2-phenylbenzylidene)-3-(2-X-benzylamino) derivatives
1996 Santini, A; Benedetti, E.; Pedone, C.; Caliendo, Giuseppe; Santagada, Vincenzo; Grieco, Paolo; Perissutti, Elisa
Le micotossine negli alimenti: un rischio sottovalutato per i giovani consumatori
2013 Santini, Antonello; Tenore, GIAN CARLO; Ritieni, Alberto
MICOTOSSINE E ALIMENTI
2013 Santini, Antonello; Ritieni, Alberto
Valutazione di un potenziale erbicida naturale estratto da Ruta graveolens: effetti sullo sviluppo vegetativo e sulla produzione di seme di ravanello
2009 Conti, Stefano; Melchionna, Giuseppe; Naviglio, Daniele; Santini, Antonello; Caruso, Gianluca
Novel Neuroprotective Formulations Based on St. John’s Wort Extract
2014 Monica, Vazzana; Ana S., Macedo; Santini, Antonello; Caterina, Faggio; Eliana B., Souto
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
State of the art of Ready-to-Use Therapeutic Food: A tool for nutraceuticals addition to foodstuff | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Santini, Antonello; Novellino, Ettore; V., Armini; Ritieni, Alberto | |
Comparison and improvement of the existing methods for the determination of Aflatoxins in human serum by LC-MS/MS | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Santini, Antonello; Ferracane, Rosalia; Meca, G.; Ritieni, Alberto | |
Multitoxin extraction and detection of thricotecenes in cereals: an improved LC-MS/MS approach | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Santini, Antonello; Rosalia, Ferracane; MARIA CARMELA, Somma; Alejandro, Aragon; Ritieni, Alberto | |
Synthesis and antinociceptive Activity of Peptides Related to Interleukin-1b193-195 Lys-Pro-Thr. | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | Caliendo, Giuseppe; Greco, Giovanni; Grieco, Paolo; Perissutti, Elisa; Santagada, Vincenzo; Ialenti, Armando; Maffia, Pasquale; Albrizio, Stefania; Santini, Antonello | |
Lentisone, a new phytotoxic anthraquinone produced by Ascochyta lentis, the causal agent of ascochyta blight in Lens culinaris | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Andolfi, Anna; Cimmino, Alessio; Villegas Fernández, A. M.; Tuzi, Angela; Santini, Antonello; Melck, D.; Rubiales, D.; Evidente, Antonio | |
Mycotoxins and Food: Fusaproliferin Occurrence and Risk | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Santini, Antonello; Tenore, GIAN CARLO; Ritieni, Alberto | |
Descrizione e comparazione dei profili metabolici di diversi ceppi di Alternaria e caratterizzazione quali-quantitativa mediante HPLC e spettrometria di massa tandem delle principali tossine prodotte dai suddetti ceppi | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2008 | Santini, Antonello | |
Influence of catechin concentration and oak chips (Quercus Alba) on acutissimin formation in model solutions and red wine | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Romano, Raffaele; Laura Le Grottaglie, ; Giordano, Anella; Naviglio, Daniele; Santini, Antonello; Salvatore Spagna Musso, | |
Il tonno rosso: alimento funzionale. | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Santini, Antonello; Novellino, Ettore | |
Liquid Carbon Dioxide Use in the Extraction of Extra Virgin Olive Oil From Olive Paste | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Romano, Raffaele; Manzo, Nadia; Immacolata, Montefusco; Romano, Annalisa; Santini, Antonello | |
Valutazione di un potenziale erbicida naturale estratto da Ruta graveolens L.: effetti sullo sviluppo vegetativo e sulla produzione di seme di ravanello. Evaluation of potential natural herbicide extracted from Ruta graveolens L.: effects on radish vegetative growth and seed production. | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Conti, Stefano; Melchionna, Giuseppe; Naviglio, Daniele; Santini, Antonello; Caruso, Gianluca | |
Fusaproliferin effects on the photosystem in the cells of maize seedling leaves | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Santini, Antonello; Srobarova, A.; Pavlokin, J.; Ciamporova, M.; Ritieni, Alberto | |
Studio sul processo di maturazione di fanghi termali nell'isola d'Ischia | 1.2 Recensione in rivista | 2000 | Schettino, Oreste; Ferrara, Lydia; Minerva, Antonio; Montesano, Domenico; Santini, Antonello; Balestrieri, Giulio | |
Solid-State Structure and Conformation of (Z)-2-(Phenylbenzylidene)-3-quinuclidinone, an Intermediate in the Synthesis of Quinuclidine Derivatives | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | Santini, Antonello; Pedone, Carlo; Benedetti, Ettore; Silipo, Carlo; Vittoria, Antonio; Caliendo, Giuseppe; Greco, Giovanni | |
Influence of different coffee drinks preparations on ochratoxin A content and evaluation of the antioxidant activity and caffeine variations. | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Santini, Antonello; Ferracane, Rosalia; Mikusova, P.; Eged, S.; Srobarova, A.; Meca, G.; Manes, J.; Ritieni, Alberto | |
Molecular structures of quinuclidinic neurokinin antagonists: 2-(2-phenylbenzylidene)-3-(2-X-benzylamino) derivatives | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | Santini, A; Benedetti, E.; Pedone, C.; Caliendo, Giuseppe; Santagada, Vincenzo; Grieco, Paolo; Perissutti, Elisa | |
Le micotossine negli alimenti: un rischio sottovalutato per i giovani consumatori | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Santini, Antonello; Tenore, GIAN CARLO; Ritieni, Alberto | |
MICOTOSSINE E ALIMENTI | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Santini, Antonello; Ritieni, Alberto | |
Valutazione di un potenziale erbicida naturale estratto da Ruta graveolens: effetti sullo sviluppo vegetativo e sulla produzione di seme di ravanello | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Conti, Stefano; Melchionna, Giuseppe; Naviglio, Daniele; Santini, Antonello; Caruso, Gianluca | |
Novel Neuroprotective Formulations Based on St. John’s Wort Extract | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Monica, Vazzana; Ana S., Macedo; Santini, Antonello; Caterina, Faggio; Eliana B., Souto |