CHIANESE, LINA
CHIANESE, LINA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Protective effect of yogurt extract on dental enamel demineralization in vitro
2008 Ferrazzano, Gianmaria Fabrizio; Cantile, Tiziana; Quarto, Maria; Ingenito, Aniello; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Protein polymorphisms and coagulation properties of Cilentana goat milk
2005 Zullo, Antonio; Barone, CARMELA MARIA ASSUNTA; Chianese, Lina; Colatruglio, Pasquale; Occidente, M.; Matassino, D.
Tradition and innovation in the water buffalo dairy products
2007 Addeo, Francesco; V., Alloisio; Chianese, Lina
The oligopeptides of sweet and acid cheese whey
1997 Chianese, Lina; Caira, S.; Ferranti, Pasquale; Laezza, P.; Malorni, A.; Mucchetti, G.; Garro, Giuseppina; Addeo, Francesco
Phosphopeptides from Grana Padano cheese: nature, origin and changes during ripening
1997 Ferranti, Pasquale; Barone, F.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Scaloni, A.; Pellegrino, L.; Resmini, P.
Casein proteolysis in human milk: tracing the pattern of casein breakdown and the formation of potential bioactive peptides.
2004 Ferranti, Pasquale; Traisci, M. V.; Picariello, G.; Nasi, Antonella; Boschi, Velia; Siervo, Mario; Falconi, Claudio; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Composizione proteica della ricotta.
2000 Pizzolongo, Fabiana; Garro, Giuseppina; Pugliano, G.; Chianese, Lina
In vivo short-term antibacterial effect of yogurt on cariogenic bacteria
2010 Cantile, Tiziana; Ferrazzano, Gianmaria Fabrizio; Amato, I.; Sangianantoni, Giancarla; Quarto, Maria; Chianese, Lina; Ingenito, Aniello
Fast screening and quantitative evaluation of internally deleted goat alphas1-casein variants by mass spectrometric detection of the signature peptides
2009 Picariello, G.; Ferranti, Pasquale; Caira, S.; Fierro, O.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Characterisation and cytomodulatory properties of peptides from Mozzarella di Bufala Campana cheese whey
2009 C., De Simone; G., Picariello; G., Mamone; P., Stiuso; A., Dicitore; D., Vanacore; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Ferranti, Pasquale
Qualitative and quantitative analysis of wheat gluten proteins by liquid chromatography and electrospray mass spectrometry
2000 Mamone, G.; Ferranti, Pasquale; Chianese, Lina; Scafuri, L.; Addeo, Francesco
Synthetic peptides as substrate for assaying the proteolytic activity of Lactobacillus helveticus.
2003 Caira, S.; Ferranti, Pasquale; Gatti, M.; Fornasari, M. E.; Barone, F.; Lilla, S.; Mucchetti, G.; Picariello, G.; Chianese, Lina; Neviani, E.; Addeo, Francesco
Mass spectrometry-based procedure for the identification of ovine casein heterogeneity
2001 Ferranti, Pasquale; Pizzano, R.; Garro, Giuseppina; Caira, S.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Gene duplication at the alpha-lactalbumin locus: Finding the evidence in water buffalo (Bubalus bubalus L.)
2010 Rullo, R; DI LUCCIA, A; Chianese, Lina; Pieragostini, E.
Stato dell'arte sulla caratterizzazione proteomica e genomica delle proteine del latte di asina
2011 Ramunno, Luigi; Chianese, Lina; DI GREGORIO, P.; Rando, A.; Marletta, D.; Mauriello, Rosalba; Quarto, M.; Gallo, Daniela; Pauciullo, Alfredo; Cosenza, Gianfranco; Nardone, A.
Ruolo della microflora lattica mesofila sulla proteolisi dei formaggi tipo grana.
2002 Chiavari, C.; Ferri, G.; Nanni, M.; Coppola, R.; Ranucci, C.; Pugliano, G.; Chianese, Lina
I prodotti lattiero-caseari nella prevenzione della carie
2010 Chianese, Lina
Uso di metodi biochimici per la determinazione della composizione fine della frazione caseinica del latte di asina
2002 Mauriello, Rosalba; DE PASCALE, Sabrina; Chianese, Lina
Impiego di latte congelato per la produzione di formaggio mozzarella di bufala
1992 Addeo, Francesco; Chianese, Lina; Scudiero, A.; Cappuccio, U.; Chemin, S.; Cavella, Silvana; Masi, Paolo
Individuazione di nuove risorse alimentari per formulazioni dietetiche
1999 Somma, A.; Pugliano, G.; Laezza, P.; Chianese, Lina; DI LUCCIA, A.; D'Egidio, M. G.; Cecchini, C.
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Protective effect of yogurt extract on dental enamel demineralization in vitro | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Ferrazzano, Gianmaria Fabrizio; Cantile, Tiziana; Quarto, Maria; Ingenito, Aniello; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
Protein polymorphisms and coagulation properties of Cilentana goat milk | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Zullo, Antonio; Barone, CARMELA MARIA ASSUNTA; Chianese, Lina; Colatruglio, Pasquale; Occidente, M.; Matassino, D. | |
Tradition and innovation in the water buffalo dairy products | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Addeo, Francesco; V., Alloisio; Chianese, Lina | |
The oligopeptides of sweet and acid cheese whey | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Chianese, Lina; Caira, S.; Ferranti, Pasquale; Laezza, P.; Malorni, A.; Mucchetti, G.; Garro, Giuseppina; Addeo, Francesco | |
Phosphopeptides from Grana Padano cheese: nature, origin and changes during ripening | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Ferranti, Pasquale; Barone, F.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Scaloni, A.; Pellegrino, L.; Resmini, P. | |
Casein proteolysis in human milk: tracing the pattern of casein breakdown and the formation of potential bioactive peptides. | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Ferranti, Pasquale; Traisci, M. V.; Picariello, G.; Nasi, Antonella; Boschi, Velia; Siervo, Mario; Falconi, Claudio; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
Composizione proteica della ricotta. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2000 | Pizzolongo, Fabiana; Garro, Giuseppina; Pugliano, G.; Chianese, Lina | |
In vivo short-term antibacterial effect of yogurt on cariogenic bacteria | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Cantile, Tiziana; Ferrazzano, Gianmaria Fabrizio; Amato, I.; Sangianantoni, Giancarla; Quarto, Maria; Chianese, Lina; Ingenito, Aniello | |
Fast screening and quantitative evaluation of internally deleted goat alphas1-casein variants by mass spectrometric detection of the signature peptides | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Picariello, G.; Ferranti, Pasquale; Caira, S.; Fierro, O.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
Characterisation and cytomodulatory properties of peptides from Mozzarella di Bufala Campana cheese whey | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | C., De Simone; G., Picariello; G., Mamone; P., Stiuso; A., Dicitore; D., Vanacore; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Ferranti, Pasquale | |
Qualitative and quantitative analysis of wheat gluten proteins by liquid chromatography and electrospray mass spectrometry | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Mamone, G.; Ferranti, Pasquale; Chianese, Lina; Scafuri, L.; Addeo, Francesco | |
Synthetic peptides as substrate for assaying the proteolytic activity of Lactobacillus helveticus. | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Caira, S.; Ferranti, Pasquale; Gatti, M.; Fornasari, M. E.; Barone, F.; Lilla, S.; Mucchetti, G.; Picariello, G.; Chianese, Lina; Neviani, E.; Addeo, Francesco | |
Mass spectrometry-based procedure for the identification of ovine casein heterogeneity | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Ferranti, Pasquale; Pizzano, R.; Garro, Giuseppina; Caira, S.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
Gene duplication at the alpha-lactalbumin locus: Finding the evidence in water buffalo (Bubalus bubalus L.) | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Rullo, R; DI LUCCIA, A; Chianese, Lina; Pieragostini, E. | |
Stato dell'arte sulla caratterizzazione proteomica e genomica delle proteine del latte di asina | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2011 | Ramunno, Luigi; Chianese, Lina; DI GREGORIO, P.; Rando, A.; Marletta, D.; Mauriello, Rosalba; Quarto, M.; Gallo, Daniela; Pauciullo, Alfredo; Cosenza, Gianfranco; Nardone, A. | |
Ruolo della microflora lattica mesofila sulla proteolisi dei formaggi tipo grana. | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Chiavari, C.; Ferri, G.; Nanni, M.; Coppola, R.; Ranucci, C.; Pugliano, G.; Chianese, Lina | |
I prodotti lattiero-caseari nella prevenzione della carie | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2010 | Chianese, Lina | |
Uso di metodi biochimici per la determinazione della composizione fine della frazione caseinica del latte di asina | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2002 | Mauriello, Rosalba; DE PASCALE, Sabrina; Chianese, Lina | |
Impiego di latte congelato per la produzione di formaggio mozzarella di bufala | 1.1 Articolo in rivista | 1992 | Addeo, Francesco; Chianese, Lina; Scudiero, A.; Cappuccio, U.; Chemin, S.; Cavella, Silvana; Masi, Paolo | |
Individuazione di nuove risorse alimentari per formulazioni dietetiche | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Somma, A.; Pugliano, G.; Laezza, P.; Chianese, Lina; DI LUCCIA, A.; D'Egidio, M. G.; Cecchini, C. |