APONTE, MARIA
APONTE, MARIA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies
1997 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Spray-drying of bacteriocin-producing lactic acid bacteria
1999 Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Moschetti, G.; Villani, Francesco
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures
2009 Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe
Castagna di Montella: valorizzazione e innovazione tecnologica sostenibile della filiera
2010 Aponte, Maria
Ecology and technological capability of lactic acid bacteria associated with Grillo grapevine used as base wine for Marsala production”.
2009 L., Settanni; N., Francesca; C., Sannino; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation
2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis
2007 Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo
Survival to simulated gastric juice and simulate gastrointestinal transit in Lactic Acid Bacteria from traditional cheese.
2013 D., Pavlidis; S., Cioffi; A., Guidone; A., Ricciardi; Aponte, Maria; E., Parente
Monitoraggio del ceppo starter Lactobacillus pentosus OM13 nella fermentazione delle olive da tavola (cv. “Nocellara del Belice”) con lavorazione sivigliana.
2014 A., Martorana; F., La Croce; Aponte, Maria; N., Francesca; O., Corona; T., Caruso; G., Moschetti
La diversità microbica in alcuni formaggi tipici della Campania
2006 Coppola, Salvatore; V., Fusco; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA
Qualità e sicurezza dei prodotti tipici: il ruolo della microbiologia agraria
2010 Aponte, Maria
VALORIZZAZIONE E CARATTERIZZAZIONE DEL PECORINO DII CARMASCIANO: UN FORMAGGIO DELLA TRADIZIONE IRPINA
2011 Aponte, Maria
Influenza di batteri alofili estremi nella lavorazione tradizionale di alici salate
2006 Aponte, Maria
Biotecnologie microbiche per l’eccellenza dei prodotti lattiero-caseari
2011 Aponte, Maria
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale
2008 Aponte, Maria
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale
2008 Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; V., Coppola; Blaiotta, Giuseppe
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture?
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice”
2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes.
2010 Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations
2009 Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
Spray-drying of bacteriocin-producing lactic acid bacteria | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Moschetti, G.; Villani, Francesco | |
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe | |
Castagna di Montella: valorizzazione e innovazione tecnologica sostenibile della filiera | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Aponte, Maria | |
Ecology and technological capability of lactic acid bacteria associated with Grillo grapevine used as base wine for Marsala production”. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | L., Settanni; N., Francesca; C., Sannino; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo | |
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo | |
Survival to simulated gastric juice and simulate gastrointestinal transit in Lactic Acid Bacteria from traditional cheese. | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2013 | D., Pavlidis; S., Cioffi; A., Guidone; A., Ricciardi; Aponte, Maria; E., Parente | |
Monitoraggio del ceppo starter Lactobacillus pentosus OM13 nella fermentazione delle olive da tavola (cv. “Nocellara del Belice”) con lavorazione sivigliana. | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | A., Martorana; F., La Croce; Aponte, Maria; N., Francesca; O., Corona; T., Caruso; G., Moschetti | |
La diversità microbica in alcuni formaggi tipici della Campania | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Coppola, Salvatore; V., Fusco; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA | |
Qualità e sicurezza dei prodotti tipici: il ruolo della microbiologia agraria | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2010 | Aponte, Maria | |
VALORIZZAZIONE E CARATTERIZZAZIONE DEL PECORINO DII CARMASCIANO: UN FORMAGGIO DELLA TRADIZIONE IRPINA | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2011 | Aponte, Maria | |
Influenza di batteri alofili estremi nella lavorazione tradizionale di alici salate | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2006 | Aponte, Maria | |
Biotecnologie microbiche per l’eccellenza dei prodotti lattiero-caseari | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2011 | Aponte, Maria | |
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2008 | Aponte, Maria | |
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; V., Coppola; Blaiotta, Giuseppe | |
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture? | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo | |
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice” | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria | |
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo |