APONTE, MARIA
APONTE, MARIA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Spray-drying of bacteriocin-producing lactic acid bacteria
1999 Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Moschetti, G.; Villani, Francesco
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies
1997 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Qualità e sicurezza dei prodotti tipici: il ruolo della microbiologia agraria
2010 Aponte, Maria
La diversità microbica in alcuni formaggi tipici della Campania
2006 Coppola, Salvatore; V., Fusco; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA
Monitoraggio del ceppo starter Lactobacillus pentosus OM13 nella fermentazione delle olive da tavola (cv. “Nocellara del Belice”) con lavorazione sivigliana.
2014 A., Martorana; F., La Croce; Aponte, Maria; N., Francesca; O., Corona; T., Caruso; G., Moschetti
Evaluation of different spray-drying conditions on the viability of wine yeast Saccharomyces cerevisiae LM52”
2010 Blaiotta, Giuseppe; G. D., Troianiello; C., Casaburi; Aponte, Maria
Influenza di batteri alofili estremi nella lavorazione tradizionale di alici salate
2006 Aponte, Maria
Biotecnologie microbiche per l’eccellenza dei prodotti lattiero-caseari
2011 Aponte, Maria
VALORIZZAZIONE E CARATTERIZZAZIONE DEL PECORINO DII CARMASCIANO: UN FORMAGGIO DELLA TRADIZIONE IRPINA
2011 Aponte, Maria
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes.
2010 Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice”
2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria).
2008 Blaiotta, Giuseppe; L., Lombardi; Aponte, Maria
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis
2007 Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation
2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures
2009 Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe
Influenza delle colture starter sulle caratteristiche sensoriali di olive da tavola
2010 A., Mazzaglia; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo; C. M., Lanza
Technological and genotypic comparison between Streptococcus macedonicus and Streptococcus thermophilus strains coming from the same dairy environment
2011 Blaiotta, Giuseppe; A., Sorrentino; A., Ottombrino; Aponte, Maria
Genetic diversity of a natural population of Rhizobium leguminosarum bv. viciae nodulating plants of Vicia faba in the Vesuvian area
2007 Ventorino, Valeria; M., Chiurazzi; Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; G., Moschetti
Spray-dried chestnut extract containing Lactobacillus rhamnosus cells as novel ingredient for a probiotic chestnut mousse
2014 Romano, Annalisa; Blaiotta, Giuseppe; A., Di Cerbo; R., Coppola; Masi, Paolo; Aponte, Maria