COSTABILE, GIUSEPPINA

COSTABILE, GIUSEPPINA  

Dipartimento di Medicina clinica e Chirurgia  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 52 (tempo di esecuzione: 0.033 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Association between different dietary polyphenol subclasses and the improvement in cardiometabolic risk factors: evidence from a randomized controlled clinical trial 1.1 Articolo in rivista 2018 Vetrani, Claudia; Vitale, Marilena; Bozzetto, Lutgarda; DELLA PEPA, Giuseppe; Cocozza, Sara; Costabile, Giuseppina; Mangione, Anna; Cipriano, Paola; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, Angela A.
Bioavailability and pharmacokinetic profile of grape pomace phenolic compounds in humans 1.1 Articolo in rivista 2018 Castello, Fabio; Costabile, Giuseppina; Bresciani, Letizia; Tassotti, Michele; Naviglio, Daniele; Luongo, Delia; Ciciola, Paola; Vitale, Marilena; Vetrani, Claudia; Galaverna, Gianni; Brighenti, Furio; Giacco, Rosalba; Del Rio, Daniele; Mena, Pedro
Carbohydrate quality is key for a healthy and sustainable diet 1.1 Articolo in rivista 2019 Riccardi, Gabriele; Costabile, Giuseppina
A CHO/fibre diet reduces and a MUFA diet increases postprandial lipaemia in type 2 diabetes: no supplementary effects of low-volume physical training. 1.1 Articolo in rivista 2014 Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Costabile, Giuseppina; Costagliola, Lucia; Giorgini, Marisa; Alderisio, Antonio; Strazzullo, Alfonso; L., Patti; P., Cipriano; Mangione, Anna; Vitelli, Alessandra; Vigorito, Carlo; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Circulating short-chain fatty acids in type 2 diabetic patients and overweight/obese individuals 1.1 Articolo in rivista 2022 Salamone, Dominic; Costabile, Giuseppina; Corrado, Alessandra; Della Pepa, Giuseppe; Vitale, Marilena; Giacco, Rosalba; Luongo, Delia; Testa, Roberta; Rivellese, Angela Albarosa; Annuzzi, Giovanni; Bozzetto, Lutgarda
Diabetes remission after bariatric surgery is characterized by high glycemic variability and high oxidative stress 1.1 Articolo in rivista 2017 Nosso, G.; Lupoli, R.; Saldalamacchia, G.; Griffo, E.; Cotugno, M.; Costabile, G.; Riccardi, G.; Capaldo, B.
Diet, Lifestyle, Smoking 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2020 Tokgozoglu, Lale; Hekimsoy, Vedat; Costabile, Giuseppina; Calabrese, Ilaria; Riccardi, Gabriele
Dietary carbohydrates for diabetics. 1.1 Articolo in rivista 2012 Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Giacco, Rosalba; Costabile, Giuseppina
Dietary Fatty Acids and C-Reactive Protein 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2016 Annuzzi, Giovanni; Griffo, Ettore; Costabile, Giuseppina; Bozzetto, Lutgarda
Dietary Fatty Acids and C-Reactive Protein 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2016 Annuzzi, Giovanni; Griffo, Ettore; Costabile, Giuseppina; Bozzetto, Lutgarda
Dietary fibre as a unifying remedy for the whole spectrum of obesity-associated cardiovascular risk 1.1 Articolo in rivista 2018 Bozzetto, Lutgarda; Costabile, Giuseppina; Della Pepa, Giuseppe; Ciciola, Paola; Vetrani, Claudia; Vitale, Marilena; Rivellese, Angela A.; Annuzzi, Giovanni
Dietary influence on adiponectin in patients with type 2 diabetes 1.1 Articolo in rivista 2021 Bozzetto, L.; Polito, R.; Nigro, E.; Prinster, A.; Della Pepa, G.; Costabile, G.; Vetrani, C.; Vitale, M.; Daniele, A.; Rivellese, A. A.; Annuzzi, G.
Diets naturally rich in polyphenols and/or long-chain n-3 polyunsaturated fatty acids differently affect microbiota composition in high-cardiometabolic-risk individuals 1.1 Articolo in rivista 2020 Vetrani, C.; Maukonen, J.; Bozzetto, L.; Della Pepa, G.; Vitale, M.; Costabile, G.; Riccardi, G.; Rivellese, A. A.; Saarela, M.; Annuzzi, G.
Diets naturally rich in polyphenols improve fasting and postprandial dyslipidemia and reduce oxidative stress: a randomized controlled trial. 1.1 Articolo in rivista 2014 Annuzzi, Giovanni; Bozzetto, Lutgarda; Costabile, Giuseppina; Giacco, Rosalba; Mangione, A; Anniballi, G; Vitale, M; Vetrani, Claudia; Cipriano, P; DELLA CORTE, Giuseppina; Pasanisi, Fabrizio; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Differential alterations of the concentrations of endocannabinoids and related lipids in the subcutaneous adipose tissue of obese diabetic patients. 1.1 Articolo in rivista 2010 Annuzzi, Giovanni; F., Piscitelli; DI MARINO, Lucrezia; Patti, Lidia; R., Giacco; Costabile, Giuseppina; Bozzetto, Lutgarda; Riccardi, Gabriele; R., Verde; S., Petosino; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; V. Di M. a. r. z., O.
Differential Glycemic Effects of Low-versus High-Glycemic Index Mediterranean-Style Eating Patterns in Adults at Risk for Type 2 Diabetes: The MEDGI-Carb Randomized Controlled Trial 1.1 Articolo in rivista 2022 Bergia, Robert; Giacco, Rosalba; Hjorth, Therese; Biskup, Izabela; Zhu, Wenbin; Costabile, Giuseppina; Vitale, Marilena; W Campbell, Wayne; Landberg, Rikard; Riccardi, Gabriele
Effects of a diet naturally rich in polyphenols on lipid composition of postprandial lipoproteins in high cardiometabolic risk individuals: an ancillary analysis of a randomized controlled trial 1.1 Articolo in rivista 2020 Della Pepa, G.; Vetrani, C.; Vitale, M.; Bozzetto, L.; Costabile, G.; Cipriano, P.; Mangione, A.; Patti, L.; Riccardi, G.; Rivellese, A. A.; Annuzzi, G.
Effects of a plant based High carbohydrate-high fiber diet vs. High monounsaturated-low carbohydrate diet on postprandial lipids in type 2 diabetic patients 1.1 Articolo in rivista 2009 DE NATALE, Claudia; Annuzzi, Giovanni; Bozzetto, Lutgarda; Mazzarella, Raffaella; Costabile, Giuseppina; Ciano, O; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Effects of monounsaturated vs. saturated fat on postprandial lipemia and adipose tissue lipases in type 2 diabetes. 1.1 Articolo in rivista 2008 Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Giacco, R; Annuzzi, Giovanni; DE NATALE, Claudia; Patti, Lidia; DI MARINO, Lucrezia; Minerva, Valentina; Costabile, Giuseppina; Santangelo, C; Masella, R; Riccardi, Gabriele
Effects of polyphenols on cardio-metabolic risk factors and risk of type 2 diabetes. A joint position statement of the Diabetes and Nutrition Study Group of the Italian Society of Diabetology (SID), the Italian Association of Dietetics and Clinical Nutrition (ADI) and the Italian Association of Medical Diabetologists (AMD) 1.1 Articolo in rivista 2020 Giacco, R.; Costabile, G.; Fatati, G.; Frittitta, L.; Maiorino, M. I.; Marelli, G.; Parillo, M.; Pistis, D.; Tubili, C.; Vetrani, C.; Vitale, M.