Sfoglia per Autore
Earthy off-flavour in wine: Evaluation of remedial treatments for geosmin contamination
2014 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Partial dealcoholization of red wines, sensory and composition quality
2013 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Partial Dealcoholization of Red Wines by Membrane Contactor Technique: Effect on Sensory Characteristics and Volatile Composition
2013 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Investigating physicochemical, volatile and sensory parameters playing a positive or a negative role on tomato liking
2013 Piombino, Paola; F., Sinesio; E., Moneta; M., Cammareri; Genovese, Alessandro; Lisanti, MARIA TIZIANA; M. R., Mogno; M., Peparaio; P., Termolino; Moio, Luigi; S., Grandillo
Atlante dei territori del vino italiano
2013 Luca, Pollini; Pierluigi, Bucelli; Antonio, Calò; Edoardo A. C., Costantini; Giovanni, L'Abate; Lisanti, MARIA TIZIANA; Romina, Lorenzetti; Giulio, Malorgio; Moio, Luigi; Pomarici, Eugenio; Paolo, Storchi; Diego, Tomasi
Effect of fining by conventional animal proteins and a vegetal nonallergenic protein on volatile composition and sensory characteristics of red wine
2012 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Rinaldi, A.; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Effect of fining by conventional animal proteins and a vegetal nonallergenic protein on volatile composition and sensory characteristics of red wine
2012 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Study of the effect of partial dealcoholization by membrane contactor technique on sensory profile and volatile composition of red wines
2012 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Effect of different conditions of dehydration on the volatile composition of Nebbiolo grapes (Vitis vinifera L.)
2012 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Lisanti, MARIA TIZIANA; Ariano, F.; Granese, F.; Lo Sapio, G.; Moio, Luigi
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano
2012 Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola
L'aroma dell'uva e del vino Fiano
2012 Moio, Luigi; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Ugliano, M.
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale
2011 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Chemical aspects of retronasal aroma perception of base and sweet wines from neutral grapes
2011 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Esposito, S.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Partial dealcoholisation of red wines by membrane contactor technique: influence on colour, phenolic compounds and saliva precipitation index.
2011 Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Lisanti, MARIA TIZIANA; Pessina, R.; Moio, Luigi
Volatile composition and olfactory profiles of wines from three biotypes of Vitis vinifera cv. Aglianico
2011 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Effect of Aging in New Oak, One Year Used Oak, Chestnut Barrels and Bottle on Color, Phenolics and Gustative Profile of Three Monovarietal Red Wines.
2010 Gambuti, Angelita; Capuano, R.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Strollo, D.; Moio, Luigi
Sensory Study On Partial Dealcoholization Of Wine By Osmotic Distillation Process.
2010 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; R., Pessina; Moio, Luigi
Application of an analytical method for the simultaneous determination of off-flavour volatiles geosmin, 4-ethylphenol and 4-ethylguaiacol, and of target wine aroma volatiles
2010 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Effetto della dealcolizzazione parziale mediante contattore a membrana sul profilo sensoriale e sulla frazione volatile dei vini rossi
2010 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; R., Pessina; Moio, Luigi
Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine
2010 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Earthy off-flavour in wine: Evaluation of remedial treatments for geosmin contamination | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Partial dealcoholization of red wines, sensory and composition quality | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2013 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Partial Dealcoholization of Red Wines by Membrane Contactor Technique: Effect on Sensory Characteristics and Volatile Composition | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Investigating physicochemical, volatile and sensory parameters playing a positive or a negative role on tomato liking | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Piombino, Paola; F., Sinesio; E., Moneta; M., Cammareri; Genovese, Alessandro; Lisanti, MARIA TIZIANA; M. R., Mogno; M., Peparaio; P., Termolino; Moio, Luigi; S., Grandillo | |
Atlante dei territori del vino italiano | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 2013 | Luca, Pollini; Pierluigi, Bucelli; Antonio, Calò; Edoardo A. C., Costantini; Giovanni, L'Abate; Lisanti, MARIA TIZIANA; Romina, Lorenzetti; Giulio, Malorgio; Moio, Luigi; Pomarici, Eugenio; Paolo, Storchi; Diego, Tomasi | |
Effect of fining by conventional animal proteins and a vegetal nonallergenic protein on volatile composition and sensory characteristics of red wine | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Rinaldi, A.; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Effect of fining by conventional animal proteins and a vegetal nonallergenic protein on volatile composition and sensory characteristics of red wine | 1.5 Abstract in rivista | 2012 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Study of the effect of partial dealcoholization by membrane contactor technique on sensory profile and volatile composition of red wines | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Effect of different conditions of dehydration on the volatile composition of Nebbiolo grapes (Vitis vinifera L.) | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Lisanti, MARIA TIZIANA; Ariano, F.; Granese, F.; Lo Sapio, G.; Moio, Luigi | |
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola | |
L'aroma dell'uva e del vino Fiano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Moio, Luigi; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Ugliano, M. | |
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Chemical aspects of retronasal aroma perception of base and sweet wines from neutral grapes | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Esposito, S.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
Partial dealcoholisation of red wines by membrane contactor technique: influence on colour, phenolic compounds and saliva precipitation index. | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Lisanti, MARIA TIZIANA; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Volatile composition and olfactory profiles of wines from three biotypes of Vitis vinifera cv. Aglianico | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Effect of Aging in New Oak, One Year Used Oak, Chestnut Barrels and Bottle on Color, Phenolics and Gustative Profile of Three Monovarietal Red Wines. | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Gambuti, Angelita; Capuano, R.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Strollo, D.; Moio, Luigi | |
Sensory Study On Partial Dealcoholization Of Wine By Osmotic Distillation Process. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; R., Pessina; Moio, Luigi | |
Application of an analytical method for the simultaneous determination of off-flavour volatiles geosmin, 4-ethylphenol and 4-ethylguaiacol, and of target wine aroma volatiles | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Effetto della dealcolizzazione parziale mediante contattore a membrana sul profilo sensoriale e sulla frazione volatile dei vini rossi | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; R., Pessina; Moio, Luigi | |
Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi |
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile