SAVARESE, MARIA
SAVARESE, MARIA
Characterization and fractionation of phenolic compounds extracted from olive oil mill wastewaters
2007 DE MARCO, Elena; Savarese, Maria; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele
Characterization of olive (Olea europaea, cv Pisciottana) biophenols by electrospray ionization mass spectrometry
2007 Savarese, Maria; DE MARCO, Elena; Sacchi, Raffaele
Trattamento dei reflui oleari: recupero della frazione biologicamente attiva e di acqua purificata
2011 DE MARCO, Elena; Savarese, Maria; Parisini, Cristina; Vitagliano, M.; Pizzichini, D.; Falco, S.; Sacchi, Raffaele
Lipid hydrolysis and oxidation in river buffalo meat under refrigerated storage
2005 Sacchi, Raffaele; Savarese, Maria; Battimo, Ilaria; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Paduano, Antonello; Romano, Raffaele; Chianese, Lina
Acid-induced structural modifications of unsaturated fatty acids and phenolic olive oil constituents by nitrite ions: A chemical assessment
2004 Napolitano, Alessandra; Panzella, Lucia; Savarese, Maria; Sacchi, Raffaele; Giudicianni, Italo; Paolillo, Livio; D'Ischia, Marco
Relazione tra tipicità sensoriale e composti volatili in alcuni oli extravergini DOP italiani
2011 Sacchi, Raffaele; Parisini, Cristina; Paduano, Antonello; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Savarese, Maria; Ambrosino, MARIA LUISA
Effetto del confezionamento in polietilentereftalato funzionalizzato sulla qualità sensoriale dell'olio extra vergine di oliva
2013 Savarese, Maria; D'Antuoni, Isabella; DE MARCO, Elena; R., Porpora; Paduano, Antonello; A., Ambrosone; V., Oliva; M. R., Galdi; Sacchi, Raffaele
Evoluzione dei digliceridi e delle feofitine nel corso della conservazione di oli extra vergini di oliva imbottigliati
2010 Savarese, Maria; Sacchi, Raffaele; DE MARCO, Elena; Parisini, Cristina; Falco, S.
Feofitine e digliceridi: indici di qualità degli oli extravergini di oliva imbottigliati?
2011 Savarese, Maria; DE MARCO, Elena; Parisini, Cristina; Falco, S.; Sacchi, Raffaele
A methodology proposal for olive zoning. A case study in the Cilento Area.
2006 DE MARCO, Elena; G., D’Urso; Langella, Giuliano; Savarese, Maria; Parisini, Cristina; Sacchi, Raffaele
PROFILO FENOLICO DI OLIVE NERE ???AL NATURALE??? (CV PISCIOTTANA E ITRANA)
2014 Paduano, Antonello; M., Lisi; D., Mandarello; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele
Application of an Electronic Nose for the Evaluation of Rancidity and Shelf life in Virgin Olive Oil.
2013 Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Parisini, Cristina; Paduano, Antonello; DE MARCO, Elena; Sacchi, Raffaele
Valorizzazione delle acque di vegetazione mediante recupero di prodotti ad alto valore aggiunto
2012 DE MARCO, Elena; Savarese, Maria; Falco, S.; Sacchi, Raffaele
Quantitative evaluation of the aldehydes formed in heated vegetable oils using high resolution proton-NMR spectroscopy
2006 Sacchi, Raffaele; Falcigno, Lucia; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria; DE GIULIO, B.; Addeo, Francesco; Paolillo, Livio
Extra virgin olive oil: from composition to "molecular gastronomy"
2014 Sacchi, Raffaele; Paduano, Antonello; Savarese, Maria; Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo
Shelf-life of vegetable oils bottled in plastic (PET) containers with oxygen-scavengers
2007 Sacchi, Raffaele; Del Regno, A.; Paduano, Antonello; Terminiello, Rosa; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria
Formulazione di una miscela per frittura come alternativa all’olio di palma
2008 Parisini, Cristina; Savarese, Maria; DE MARCO, Elena; S., Falco; Battimo, Ilaria; Sacchi, Raffaele
Caratterizzazione sensoriale ed evoluzione durante la stagionatura del formaggio "Conciato Romano"
2013 Paduano, Antonello; Caporaso, Nicola; V., Armento; Savarese, Maria; Sacchi, Raffaele
Frying performance of sunflower oil/palm oil blend in comparison with pure palm oil,
2007 Parisini, Cristina; DE MARCO, Elena; Savarese, Maria; Battimo, Ilaria; S., Falco; Sacchi, Raffaele
Lipids of Buffalo (Bubalus bubalis l) meat.
2005 Sacchi, Raffaele; Battimo, Ilaria; Savarese, Maria; Romano, Raffaele; Chianese, Lina; Romano, Raffaele
| Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|---|
| Characterization and fractionation of phenolic compounds extracted from olive oil mill wastewaters | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | DE MARCO, Elena; Savarese, Maria; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele | |
| Characterization of olive (Olea europaea, cv Pisciottana) biophenols by electrospray ionization mass spectrometry | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Savarese, Maria; DE MARCO, Elena; Sacchi, Raffaele | |
| Trattamento dei reflui oleari: recupero della frazione biologicamente attiva e di acqua purificata | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | DE MARCO, Elena; Savarese, Maria; Parisini, Cristina; Vitagliano, M.; Pizzichini, D.; Falco, S.; Sacchi, Raffaele | |
| Lipid hydrolysis and oxidation in river buffalo meat under refrigerated storage | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2005 | Sacchi, Raffaele; Savarese, Maria; Battimo, Ilaria; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Paduano, Antonello; Romano, Raffaele; Chianese, Lina | |
| Acid-induced structural modifications of unsaturated fatty acids and phenolic olive oil constituents by nitrite ions: A chemical assessment | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Napolitano, Alessandra; Panzella, Lucia; Savarese, Maria; Sacchi, Raffaele; Giudicianni, Italo; Paolillo, Livio; D'Ischia, Marco | |
| Relazione tra tipicità sensoriale e composti volatili in alcuni oli extravergini DOP italiani | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Sacchi, Raffaele; Parisini, Cristina; Paduano, Antonello; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Savarese, Maria; Ambrosino, MARIA LUISA | |
| Effetto del confezionamento in polietilentereftalato funzionalizzato sulla qualità sensoriale dell'olio extra vergine di oliva | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2013 | Savarese, Maria; D'Antuoni, Isabella; DE MARCO, Elena; R., Porpora; Paduano, Antonello; A., Ambrosone; V., Oliva; M. R., Galdi; Sacchi, Raffaele | |
| Evoluzione dei digliceridi e delle feofitine nel corso della conservazione di oli extra vergini di oliva imbottigliati | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2010 | Savarese, Maria; Sacchi, Raffaele; DE MARCO, Elena; Parisini, Cristina; Falco, S. | |
| Feofitine e digliceridi: indici di qualità degli oli extravergini di oliva imbottigliati? | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Savarese, Maria; DE MARCO, Elena; Parisini, Cristina; Falco, S.; Sacchi, Raffaele | |
| A methodology proposal for olive zoning. A case study in the Cilento Area. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | DE MARCO, Elena; G., D’Urso; Langella, Giuliano; Savarese, Maria; Parisini, Cristina; Sacchi, Raffaele | |
| PROFILO FENOLICO DI OLIVE NERE ???AL NATURALE??? (CV PISCIOTTANA E ITRANA) | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Paduano, Antonello; M., Lisi; D., Mandarello; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele | |
| Application of an Electronic Nose for the Evaluation of Rancidity and Shelf life in Virgin Olive Oil. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2013 | Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Parisini, Cristina; Paduano, Antonello; DE MARCO, Elena; Sacchi, Raffaele | |
| Valorizzazione delle acque di vegetazione mediante recupero di prodotti ad alto valore aggiunto | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | DE MARCO, Elena; Savarese, Maria; Falco, S.; Sacchi, Raffaele | |
| Quantitative evaluation of the aldehydes formed in heated vegetable oils using high resolution proton-NMR spectroscopy | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Sacchi, Raffaele; Falcigno, Lucia; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria; DE GIULIO, B.; Addeo, Francesco; Paolillo, Livio | |
| Extra virgin olive oil: from composition to "molecular gastronomy" | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2014 | Sacchi, Raffaele; Paduano, Antonello; Savarese, Maria; Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo | |
| Shelf-life of vegetable oils bottled in plastic (PET) containers with oxygen-scavengers | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Sacchi, Raffaele; Del Regno, A.; Paduano, Antonello; Terminiello, Rosa; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria | |
| Formulazione di una miscela per frittura come alternativa all’olio di palma | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Parisini, Cristina; Savarese, Maria; DE MARCO, Elena; S., Falco; Battimo, Ilaria; Sacchi, Raffaele | |
| Caratterizzazione sensoriale ed evoluzione durante la stagionatura del formaggio "Conciato Romano" | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2013 | Paduano, Antonello; Caporaso, Nicola; V., Armento; Savarese, Maria; Sacchi, Raffaele | |
| Frying performance of sunflower oil/palm oil blend in comparison with pure palm oil, | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Parisini, Cristina; DE MARCO, Elena; Savarese, Maria; Battimo, Ilaria; S., Falco; Sacchi, Raffaele | |
| Lipids of Buffalo (Bubalus bubalis l) meat. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2005 | Sacchi, Raffaele; Battimo, Ilaria; Savarese, Maria; Romano, Raffaele; Chianese, Lina; Romano, Raffaele |