CAPORASO, NICOLA
CAPORASO, NICOLA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
L'identità sensoriale degli oli extra vergine di oliva italiani definita mediante serie aromatiche
2014 Genovese, Alessandro; Leone, T.; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele
Phenolic Compounds in Fresh and Dried Figs from Cilento (Italy), by Considering Breba Crop and Full Crop, in Comparison to Turkish and Greek Dried Figs
2014 Russo, Filippo; Caporaso, Nicola; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele
Stabilita' di emulsioni funzionali o/w addizionate di biofenoli estratti da acque di vegetazione
2014 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Sacchi, Raffaele
Caffè alla napoletana: Neapolitan coffee brew analysis in comparison to different brewing procedures.
2013 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Canela, M.; Civitella, A.; Sacchi, Raffaele
Caratterizzazione sensoriale ed evoluzione durante la stagionatura del formaggio "Conciato Romano"
2013 Paduano, Antonello; Caporaso, Nicola; V., Armento; Savarese, Maria; Sacchi, Raffaele
Tipicità e aromi dell'olio extra vergine di oliva: recenti sviluppi ed orizzonti futuri
2014 Sacchi, Raffaele; Ambrosino, MARIA LUISA; Paduano, Antonello; Grasso, Filomena; Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro
Effetto della filtrazione industriale di olio extra vergine cv. ravece sulla frazione volatile
2014 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele
PROFILO FENOLICO DI OLIVE NERE ???AL NATURALE??? (CV PISCIOTTANA E ITRANA)
2014 Paduano, Antonello; M., Lisi; D., Mandarello; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele
Application of an Electronic Nose for the Evaluation of Rancidity and Shelf life in Virgin Olive Oil.
2013 Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Parisini, Cristina; Paduano, Antonello; DE MARCO, Elena; Sacchi, Raffaele
Microwave and Ultrasound-Assisted Extraction of Capsaicinoids From Chili Peppers (Capsicum annuum L.) in Flavored Olive Oil
2014 Paduano, Antonello; Caporaso, Nicola; Santini, Antonello; Sacchi, Raffaele
Effect of olive mill wastewater phenolic extract, whey protein isolate and xanthan gum on the behaviour of olive O/W emulsions using response surface methodology
2016 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Burke, Róisín; Barry Ryan, Catherine; Sacchi, Raffaele
Physical and oxidative stability of functional olive oil-in-water emulsions formulated using olive mill wastewater biophenols and whey proteins
2016 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Burke, Róisín; Barry Ryan, Catherine; Sacchi, Raffaele
Characterisation of lemon-flavoured olive oils
2017 Sacchi, Raffaele; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Paduano, Antonello; Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro
Caffè espresso, moka, napoletano e americano. Parte 2: simulazione dell’aroma retronasale. Indagine sull’influenza della saliva e del volume del sorso.
2016 Genovese, Alessandro; Caporaso, Nicola; Civitella, Alberto; Sacchi, Raffaele
Temporal changes of virgin olive oil volatile compounds in a model system simulating domestic consumption: The role of biophenols
2015 Genovese, Alessandro; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele
Olive oil phenolic compounds affect the release of aroma compounds
2015 Genovese, Alessandro; Caporaso, Nicola; Veronica, Villani; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele
Effect of whey proteins and olive oil phenolic compounds on the release of key odour compounds in olive oil-in-water dispersions
2015 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; De Luca, L.; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele
Industrial-scale filtration affects volatile compounds in extra virgin olive oil cv. Ravece
2015 Sacchi, Raffaele; Caporaso, Nicola; Paduano, Antonello; Genovese, Alessandro
Influence of Olive Oil Phenolic Compounds on Headspace Aroma Release by Interaction with Whey Proteins
2015 Genovese, Alessandro; Caporaso, Nicola; DE LUCA, Lucia; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele
Caffè espresso, moka, napoletano e americano. Parte 1. Influenza della tipologia di estrazione sulla composizione chimica e aromatica della bevanda.
2015 Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Civitella, A.; Sacchi, Raffaele
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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L'identità sensoriale degli oli extra vergine di oliva italiani definita mediante serie aromatiche | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Genovese, Alessandro; Leone, T.; Paduano, Antonello; Ambrosino, MARIA LUISA; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele | |
Phenolic Compounds in Fresh and Dried Figs from Cilento (Italy), by Considering Breba Crop and Full Crop, in Comparison to Turkish and Greek Dried Figs | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Russo, Filippo; Caporaso, Nicola; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele | |
Stabilita' di emulsioni funzionali o/w addizionate di biofenoli estratti da acque di vegetazione | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Sacchi, Raffaele | |
Caffè alla napoletana: Neapolitan coffee brew analysis in comparison to different brewing procedures. | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2013 | Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Canela, M.; Civitella, A.; Sacchi, Raffaele | |
Caratterizzazione sensoriale ed evoluzione durante la stagionatura del formaggio "Conciato Romano" | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2013 | Paduano, Antonello; Caporaso, Nicola; V., Armento; Savarese, Maria; Sacchi, Raffaele | |
Tipicità e aromi dell'olio extra vergine di oliva: recenti sviluppi ed orizzonti futuri | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Sacchi, Raffaele; Ambrosino, MARIA LUISA; Paduano, Antonello; Grasso, Filomena; Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro | |
Effetto della filtrazione industriale di olio extra vergine cv. ravece sulla frazione volatile | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele | |
PROFILO FENOLICO DI OLIVE NERE ???AL NATURALE??? (CV PISCIOTTANA E ITRANA) | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Paduano, Antonello; M., Lisi; D., Mandarello; Ambrosino, MARIA LUISA; Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele | |
Application of an Electronic Nose for the Evaluation of Rancidity and Shelf life in Virgin Olive Oil. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2013 | Savarese, Maria; Caporaso, Nicola; Parisini, Cristina; Paduano, Antonello; DE MARCO, Elena; Sacchi, Raffaele | |
Microwave and Ultrasound-Assisted Extraction of Capsaicinoids From Chili Peppers (Capsicum annuum L.) in Flavored Olive Oil | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Paduano, Antonello; Caporaso, Nicola; Santini, Antonello; Sacchi, Raffaele | |
Effect of olive mill wastewater phenolic extract, whey protein isolate and xanthan gum on the behaviour of olive O/W emulsions using response surface methodology | 1.1 Articolo in rivista | 2016 | Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Burke, Róisín; Barry Ryan, Catherine; Sacchi, Raffaele | |
Physical and oxidative stability of functional olive oil-in-water emulsions formulated using olive mill wastewater biophenols and whey proteins | 1.1 Articolo in rivista | 2016 | Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Burke, Róisín; Barry Ryan, Catherine; Sacchi, Raffaele | |
Characterisation of lemon-flavoured olive oils | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Sacchi, Raffaele; DELLA MEDAGLIA, DOROTEA ANNA; Paduano, Antonello; Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro | |
Caffè espresso, moka, napoletano e americano. Parte 2: simulazione dell’aroma retronasale. Indagine sull’influenza della saliva e del volume del sorso. | 1.1 Articolo in rivista | 2016 | Genovese, Alessandro; Caporaso, Nicola; Civitella, Alberto; Sacchi, Raffaele | |
Temporal changes of virgin olive oil volatile compounds in a model system simulating domestic consumption: The role of biophenols | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Genovese, Alessandro; Caporaso, Nicola; Sacchi, Raffaele | |
Olive oil phenolic compounds affect the release of aroma compounds | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Genovese, Alessandro; Caporaso, Nicola; Veronica, Villani; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele | |
Effect of whey proteins and olive oil phenolic compounds on the release of key odour compounds in olive oil-in-water dispersions | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2015 | Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; De Luca, L.; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele | |
Industrial-scale filtration affects volatile compounds in extra virgin olive oil cv. Ravece | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Sacchi, Raffaele; Caporaso, Nicola; Paduano, Antonello; Genovese, Alessandro | |
Influence of Olive Oil Phenolic Compounds on Headspace Aroma Release by Interaction with Whey Proteins | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Genovese, Alessandro; Caporaso, Nicola; DE LUCA, Lucia; Paduano, Antonello; Sacchi, Raffaele | |
Caffè espresso, moka, napoletano e americano. Parte 1. Influenza della tipologia di estrazione sulla composizione chimica e aromatica della bevanda. | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Caporaso, Nicola; Genovese, Alessandro; Civitella, A.; Sacchi, Raffaele |