DI PIERRO, PROSPERO

DI PIERRO, PROSPERO  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

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Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Substance P and its transglutaminase-synthesized spermine derivative elicit yawing behavior via nitric oxide in rats 1.1 Articolo in rivista 2001 Mancuso, F.; Porta, Raffaele; Calignano, Antonio; DI PIERRO, Prospero; Sommella, M. G.; Esposito, C.
Preparation and mechanical properties of edible pectin-soy flour films obtained in the absence or presence of transglutaminase 1.1 Articolo in rivista 2003 Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; C., Esposito; Sorrentino, Angela; Masi, Paolo; Porta, Raffaele
Transglutaminase-catalyzed synthesis of trypsin-cyclodextrin conjugates. Kinetics and stability properties 1.1 Articolo in rivista 2003 R., Villalonga; M., Fernandez; A., Fragoso; R., Cao; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele
Transglutaminase-catalyzed site-specific glycosidation of catalase with aminated dextran 1.1 Articolo in rivista 2006 A., Valdivia; R., Villalonga; DI PIERRO, Prospero; Y., Perez; Mariniello, Loredana; L., Gomez; Porta, Raffaele
Solubility and permeability properties of edible pectin-soy flour films obtained in the absence or presence of transglutaminase 1.1 Articolo in rivista 2005 DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Masi, Paolo; Porta, Raffaele
Synthesis and resistance to proteolysis of transglutaminase-crosslinked phaseolin, the major storage protein from Phaseolus vulgaris 1.1 Articolo in rivista 2007 Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sorrentino, Angela; Porta, Raffaele
Recent research developments in food biotechnology. Enzyme as additives or processing aids 7.1 Curatore o Editor di Libri Scientifici 2008 Porta, Raffaele; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana
Swelling e proprietà di rilascio di film edibili costituiti da purea di frutta e proteine della soia reticolate e non dall'enzima transglutaminasi 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari 2007 Porta, Raffaele; A., Magliulo; DI PIERRO, Prospero
Uso dell'enzima transglutaminsi come adiuvante tecnologico per la valorizzazione della componente proteica del siero refluo dalle industrie casearie 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari 2007 M., Fenderico; B., Costabile; DI PIERRO, Prospero
Transglutaminase decreases water vapor permeability and solubility of different hydrocolloid edible films 1.5 Abstract in rivista 2004 DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Villalonga, R.; Porta, Raffaele
DNA polymorphism to caracterize cultivars of food interest 1.5 Abstract in rivista 1999 Mariniello, Loredana; Sommella, M. G.; DI PIERRO, Prospero; Criscuolo, F.; Porta, Raffaele
functional implication of human tissue transglutaminase in the modulation of signal trasduction via G-protein 1.5 Abstract in rivista 1996 Gentile, V.; Porta, Raffaele; Caputo, I.; DI PIERRO, Prospero; Valente, F.; Chiosi, E.; Spina, A.; Pezone, R.; Illiano, G.
Use of microbial transglutaminase in different sector of food industry: edible films, dairy products and stabilized proteases 1.5 Abstract in rivista 2002 Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Masi, Paolo; Villalonga, R.; Porta, Raffaele
Preparacion enzimatica de filmes biodegradables de quitosana y proteina del suero de la leche 1.5 Abstract in rivista 2004 Chico, B.; DI PIERRO, Prospero; Villalonga, R.; Mariniello, Loredana; Damiano, A. E.; Porta, Raffaele
Striking homology between transglutaminase secreted by the rat coagulating gland and the cDNA-derived aminoacid sequence of DP1, a protein occurring in both anterior and dorsal rat prostate 1.5 Abstract in rivista 1994 Esposito, C.; Gentile, V.; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Pucci, Pietro; Ferranti, Pasquale; Porta, Raffaele
Application of Transglutaminase-Crosslinked Whey Protein/Pectin Films as Water Barrier Coatings in Fried and Baked Foods 1.1 Articolo in rivista 2014 ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Esposito, Marilena; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele
Edible coating as packaging strategy to extend the shelf-life of fresh-cut fruits and vegetables 1.1 Articolo in rivista 2013 Porta, Raffaele; ROSSI MARQUEZ, Giovanna; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Esposito, Marilena; DI PIERRO, Prospero
Nanochannel-based electrochemical assay for transglutaminase activity 1.1 Articolo in rivista 2014 Fernandez, I. Sanchez A.; Diez, P.; Martinez Ruiz, P.; DI PIERRO, Prospero; Porta, Raffaele; Villalonga, R.; Pingarron, J.
Transglutaminase-mediated macromolecular assembly: production of conjugates for food and pharmaceutical applications 1.1 Articolo in rivista 2014 Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele; Sorrentino, Angela; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; ROSSI MARQUEZ, Giovanna; Esposito, Marilena; DI PIERRO, Prospero
Development of enzymatically reticulated edible films to be used as active packaging 8.10 Tesi di Dottorato 2011 DI PIERRO, Prospero