BLAIOTTA, GIUSEPPE
BLAIOTTA, GIUSEPPE
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Monitoring of yeast microflora during Gragnano DOC (Campania Region, Italy) winemaking and selection of autochthonous Saccharomyces cerevisiae strains.
2009 Blaiotta, Giuseppe; M., Di Capua; Aponte, Maria
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Wine colour adsorption is an inheritable QTL of yeasts.
2010 A., Caridi; R., Sidari; A., Costantino; V., Crea; C., Vadalà; A., Pulvirenti; Blaiotta, Giuseppe
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria).
2008 Blaiotta, Giuseppe; L., Lombardi; Aponte, Maria
Wine strain improvement strategies to enhance red wine safety based on parietal adsorption activity. 2. Yeast selection from Campania and Calabria.
2009 A., Caridi; R., Sidari; V., Crea; Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto
OTA adsorption kinetic by Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must obtained from dry grapes “Moscato of Saracena”, a southern Italy passito-wine (Calabria Region).
2009 Blaiotta, Giuseppe; G., Meca; Ritieni, Alberto
Monitoraggio di parametri microbiologici e chimici di acque minerali destinate ad uso termale
2009 Blaiotta, Giuseppe
Monitoraggio della potabilità, chimica e microbiologica, delle acque utilizzate nel processo produttivo al fine di valutare, secondo le norme vigenti, l’idoneità all’alimentazione umana
2009 Blaiotta, Giuseppe
Development of in vitro screening method to select EPS-producing LAB for cereal based products
2009 Palomba, S.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia
In vivo evaluation of technological performance of Lactobacillus spp. and Staphylococcus xylosus strains in the production of the traditional fermented sausages Soppressata del Vallo di Diano
2006 Villani, Francesco; Casaburi, Annalisa; Filosa, L; Pennacchia, Carmela; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo
Potential exploitation of lysozyme in the winemaking of Sicilian wines from ???organic grapes"
2009 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; N., Francesca; V., Seminerio; L., Pirrone; Moschetti, Giancarlo
Selezione ed impiego di ceppi di Saccaromyces cerevisiae con elevata attitudine ad assorbire l'ocratossina A durante la vinificazione
2008 Blaiotta, Giuseppe
Monitoraggio della potabilità, chimica e microbiologica, delle acque utilizzate nel processo produttivo al fine di valutare, secondo le norme vigenti, l’idoneità all’alimentazione umana.
2007 Blaiotta, Giuseppe
Dairy products
2008 Coppola, Salvatore; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures
2009 Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe
Monitoraggio di parametri chimici e microbiologici di acque minerali aziendali
2010 Blaiotta, Giuseppe
Evaluation of different spray-drying conditions on the viability of wine yeast Saccharomyces cerevisiae LM52”
2010 Blaiotta, Giuseppe; G. D., Troianiello; C., Casaburi; Aponte, Maria
Specific detection of Leuconostoc mesenteroides subsp. mesenteroides with DNA primers identified by random amplified polymorphic DNA (RAPD) analysis
2000 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from artisanal Naples-type salami
1999 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore
Presence of non-functional nisin genes in Lactococcus lactis subsp. lactis isolated from natural starters.
1996 Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Baldinelli, A.; Coppola, Salvatore