BLAIOTTA, GIUSEPPE

BLAIOTTA, GIUSEPPE  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 162 (tempo di esecuzione: 0.024 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture 1.1 Articolo in rivista 2005 Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F.
Preliminary study of Bacillus spp. and Saccharomyces strain for Simultaneous Saccharification and Fermentation (SSF) of ligno-cellulose from giant reed 4.2 Abstract in Atti di convegno 2012 Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Blaiotta, Giuseppe; Fagnano, Massimo; Piccolo, Alessandro; Impagliazzo, Adriana; Pepe, Olimpia
DNA arrays and membrane hybridization methods for screening of six Lactobacillus species common in food products 1.1 Articolo in rivista 2008 P., Poltronieri; O. F., D’Urso; Blaiotta, Giuseppe; M., Morea
Monitoring of yeast microflora during Gragnano DOC (Campania Region, Italy) winemaking and selection of autochthonous Saccharomyces cerevisiae strains. 1.5 Abstract in rivista 2009 Blaiotta, Giuseppe; M., Di Capua; Aponte, Maria
Characterization of strains of Leuconostoc mesenteroides by analysis of soluble whole-cell protein pattern, DNA fingerprinting and restriction of ribosomal DNA 1.1 Articolo in rivista 1997 Villani, Francesco; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore
Valutazione della qualità chimica e microbica del caseificio e dell'impianto di osmosi inversa 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati 2010 Blaiotta, Giuseppe
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2010 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures 1.1 Articolo in rivista 1998 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies 1.1 Articolo in rivista 1997 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains 1.1 Articolo in rivista 1999 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Microbial characterization of sourdough for sweet baked products in the Campania region (southern Italy) by a polyphasic approach 1.1 Articolo in rivista 2011 Palomba, S; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Saccone, A; Pepe, Olimpia
Phenotypic and genotypic characterization of Oenococcus oeni strains isolated from Italian wines. 1.1 Articolo in rivista 2003 S., Guerrini; A., Bastianini; Blaiotta, Giuseppe; L., Granchi; Moschetti, Giancarlo; S., Coppola; P., Romano; M., Vincenzini
Monitoraggio di parametri chimici e microbiologici di acque minerali aziendali 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati 2010 Blaiotta, Giuseppe
Selezione ed impiego di ceppi di Saccaromyces cerevisiae con elevata attitudine ad assorbire l'ocratossina A durante la vinificazione 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati 2008 Blaiotta, Giuseppe
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures 4.1 Articoli in Atti di convegno 2009 Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe
Evaluation of different spray-drying conditions on the viability of wine yeast Saccharomyces cerevisiae LM52” 4.1 Articoli in Atti di convegno 2010 Blaiotta, Giuseppe; G. D., Troianiello; C., Casaburi; Aponte, Maria
Polyphasic approach to characterize heterotrophic bacteria of biofilms and patina on walls of the Suburban Bath of the Herculaneum???s archaeological excavations in Italy 4.2 Abstract in Atti di convegno 2012 Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia; Sannino, L.; Blaiotta, Giuseppe; Palomba, S.
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation 4.1 Articoli in Atti di convegno 2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Molecular and physiological characteristics of a grape yeast strain containing atypical genetic material. 1.1 Articolo in rivista 2010 M. S., Cappello; P., Poltronieri; Blaiotta, Giuseppe; G., Zacheo