RITIENI, ALBERTO
RITIENI, ALBERTO
DIPARTIMENTO DI FARMACIA
Annurca apple (M. pumila Miller cv Annurca): bioactive polyphenols.
2012 Tenore, GIAN CARLO; Campiglia, P; Stiuso, P; Ritieni, Alberto; Novellino, Ettore
Relationship of the fungal complex causing Fusarium head blight in wheat with environmental conditions
2007 Xu, X. M.; P., Nicholson; M. A., Thomsett; D., Simpson; B. M., Cooke; F. M., Doohan; J., Brennan; S., Monaghan; A., Moretti; G., Mul; L., Hornok; E., Beki; J., Tatnell; Ritieni, Alberto; S. G., Edwards
Beneficial microbes useful for both biocontrol of plant pathogens and bioremediation of site contaminated by Methyl tert-butyl ether (MtBE).
2009 Vinale, Francesco; V., Aloj; Pepe, Olimpia; Woo, SHERIDAN LOIS; Marra, Roberta; Ruocco, Michelina; Lanzuise, Stefania; Scala, Felice; Ritieni, Alberto; P., Cavallo; Lorito, Matteo
Contenuto in sostanze ad attività antiossidante nelle pesche: variabilità indotta da cultivar, stadio di maturazione e frigoconservazione
2003 Forlani, Marcello; Basile, Boris; Cirillo, Chiara; Petito, A.; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia
L’Ocratossina A: valutazione degli effetti teratogeni su topi e sua determinazione analitica in fluidi biologici
2008 Ritieni, Alberto
Comparazione dei livelli di recupero di fumonisine da matrici a base di mais contaminate artificialmente e naturalmente contaminate. Identificazione per via spettrometrica degli addotti tra le fumonisine e i componenti della matrice e loro valutazione tossicologica in test su organismi modello e linee cellulari
2007 Ritieni, Alberto
La trasversalità della ricerca: ricordando il prof Randazzo
2008 Ritieni, Alberto
Evaluation of beauvericin and enniatins in Italian cereal products and multicereal food by liquid chromatography coupled to triple quadrupole mass spectrometry
2013 Juan, C.; Manes, J.; Raiola, Assunta; Ritieni, Alberto
State of the art of Ready-to-Use Therapeutic Food: A tool for nutraceuticals addition to foodstuff
2013 Santini, Antonello; Novellino, Ettore; V., Armini; Ritieni, Alberto
Production and analysis of Ochratoxin A produced by Aspergillus ochraceus ITEM 5137 in submerged culture
2009 Meca, G.; Ritieni, Alberto
Ciclohexadespipeptide beauvericin degradation by different strains of Saccharomyces cerevisiae
2013 Meca, G; Zhou, T; Li, Xz; Ritieni, Alberto; Mañes, J.
Diversity in metabolite production by Fusarium langsethiae, Fusarium poae, and Fusarium sporotrichioides
2004 Thrane, U.; Adler, A.; Clasen, P. E.; Galvano, F.; Langseth, W.; Lew, H.; Logrieco, A.; Ritieni, Alberto
Effect of temperature and duration of wetness during initial infection periods on disease development, fungal biomass and mycotoxin concentrations on wheat inoculated with single, or combinations of Fusarium species
2007 Xu, X. M.; W., Monger; Ritieni, Alberto; P., Nicholson
Effects of Annurca apple polyphenols on lipid metabolism in HepG2 cell lines: A source of nutraceuticals potentially indicated for the metabolic syndrome
2014 Tenore, GIAN CARLO; Calabrese, G.; Stiuso, P.; Ritieni, Alberto; Giannetti, Daniela; Novellino, Ettore
Antibacterial effect of the bioactive compound beauvericin produced by Fusarium proliferatum on solid medium of wheat
2010 Meca, G.; Sospedra, I.; Soriano, J. M.; Ritieni, Alberto; Moretti, A.; Mañes, J.
Comparison and improvement of the existing methods for the determination of Aflatoxins in human serum by LC-MS/MS
2010 Santini, Antonello; Ferracane, Rosalia; Meca, G.; Ritieni, Alberto
Influence of different coffee drinks preparations on ochratoxin A content and evaluation of the antioxidant activity and caffeine variations.
2011 Santini, Antonello; Ferracane, Rosalia; Mikusova, P.; Eged, S.; Srobarova, A.; Meca, G.; Manes, J.; Ritieni, Alberto
Beauvericin and fumonisin B1 in preharvest Fusarium moniliforme maize ear rot in Sardinia§
1995 Bottalico, A; Logrieco, A; Ritieni, Alberto; Moretti, A; Randazzo, Giacomino; Corda, P.
Ascochalasin, A New Cytochalasin From Ascochyta-heteromorpha
1988 R., Capasso; Evidente, Antonio; Ritieni, Alberto; G., Randazzo; M., Vurro; A., Bottalico
Ochratoxin A removal during winemaking
2006 A., Caridi; F., Galvano; A., Tafuri; Ritieni, Alberto