DINI, ANTONIO
DINI, ANTONIO
DIPARTIMENTO DI CHIMICA DELLE SOSTANZE NATURALI (attivo dal 01/02/1984 al 31/12/2012)
“Isolamento e caratterizzazione di componenti minori della Quinoa (Chenopodium quinoa Willd)”
2000 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Isolation and characterization of saponins and other minor components in quinoa.(CHENOPODIUM WILLD).
2000 Jacobsen, S. E.; Dini, Irene; Schettino, Oreste; Simioli, T; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Caratterizzazione nutrizionale e ricerca di componenti che possono determinare reazioni avverse nei semi di Kancolla
2003 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Fatty acids and sterols from pollens of two Coniferales.
1986 Cerri, R.; Dini, Antonio; De Feo, V.; Senatore, Felice
Composti ad attività antiossidante nei semi di Kancolla
2002 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
INDAGINE FITOCHIMICA E PROPRIETÀ ANTIOSSIDANTI DEI TUBERI DI CAMOTE (IPOMOEA BATATAS)
2008 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Attività antiossidante e contenuto fenolico in relazione ad i metodi usati per conservare e cuocere la zucca
2006 Tenore, GIAN CARLO; Dini, Irene; E., Trimarco; Dini, Antonio
Studies on the Constituents of Chenopodium quinoa Seeds: Isolation and Characterization of New Triterpene Saponins
2001 Dini, Irene; Schettino, Oreste; Simioli, T; Dini, Antonio
Oligosaccharides in five different Vicia faba L. cultivars.
1989 Dini, Antonio; DE SIMONE, Francesco; Ramundo, Eliseo; Senatore, Felice
Nutritional and antinutritional composition of Kancolla seeds: an interesting and underexploited andine food plant
2005 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
S-Alkenyl cysteine sulfoxide and its antioxidant properties from Allium cepa var. tropeana (red onion) seeds.
2008 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Isoflavonoids from Lupinus mutabilis
1998 Dini, Irene; Schettino, Oreste; Dini, Antonio
Studies on the Constituents of Chenopodium pallidicaule (kañihua) Seeds. Isolation and Characterization of Two New Flavonol Glycosides.
1995 Rastrelli, L.; Saturnino, P.; . SCHETTINO O, .; Dini, Antonio
.. Studies on the Constituents of Chenopodium pallidicaule (kañihua) Seeds. Isolation and Characterization of New Triterpene Saponins
1996 Rastrelli, L.; DE SIMONE, F; Schettino, O.; Dini, Antonio
Studies on the Constituents of Amaranthus caudatus (Kiwicha) Seeds. Isolation and Characterization of Seven New Triterpene Saponins
1995 Rastrelli, L.; Pizza, C.; Saturnino, P.; Schettino, O; Dini, Antonio
Saponins in Ipomoea batatas tubers: Isolation, characterization, quantification and antioxidant properties
2009 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Glucosinolates from Maca (Lepidium meyenii)
2002 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Antioxidant compound contents and antioxidant activity before and after cooking in sweet and bitter Chenopodium quinoa seeds
2010 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
New Oleanane Saponins in Chenopodium quinoa
2001 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Schettino, Oreste; Dini, Antonio
Phenolic constituents of kancolla seeds
2004 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
“Isolamento e caratterizzazione di componenti minori della Quinoa (Chenopodium quinoa Willd)” | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2000 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Isolation and characterization of saponins and other minor components in quinoa.(CHENOPODIUM WILLD). | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2000 | Jacobsen, S. E.; Dini, Irene; Schettino, Oreste; Simioli, T; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Caratterizzazione nutrizionale e ricerca di componenti che possono determinare reazioni avverse nei semi di Kancolla | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Fatty acids and sterols from pollens of two Coniferales. | 1.1 Articolo in rivista | 1986 | Cerri, R.; Dini, Antonio; De Feo, V.; Senatore, Felice | |
Composti ad attività antiossidante nei semi di Kancolla | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2002 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
INDAGINE FITOCHIMICA E PROPRIETÀ ANTIOSSIDANTI DEI TUBERI DI CAMOTE (IPOMOEA BATATAS) | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Attività antiossidante e contenuto fenolico in relazione ad i metodi usati per conservare e cuocere la zucca | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2006 | Tenore, GIAN CARLO; Dini, Irene; E., Trimarco; Dini, Antonio | |
Studies on the Constituents of Chenopodium quinoa Seeds: Isolation and Characterization of New Triterpene Saponins | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Dini, Irene; Schettino, Oreste; Simioli, T; Dini, Antonio | |
Oligosaccharides in five different Vicia faba L. cultivars. | 1.1 Articolo in rivista | 1989 | Dini, Antonio; DE SIMONE, Francesco; Ramundo, Eliseo; Senatore, Felice | |
Nutritional and antinutritional composition of Kancolla seeds: an interesting and underexploited andine food plant | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
S-Alkenyl cysteine sulfoxide and its antioxidant properties from Allium cepa var. tropeana (red onion) seeds. | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Isoflavonoids from Lupinus mutabilis | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | Dini, Irene; Schettino, Oreste; Dini, Antonio | |
Studies on the Constituents of Chenopodium pallidicaule (kañihua) Seeds. Isolation and Characterization of Two New Flavonol Glycosides. | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Rastrelli, L.; Saturnino, P.; . SCHETTINO O, .; Dini, Antonio | |
.. Studies on the Constituents of Chenopodium pallidicaule (kañihua) Seeds. Isolation and Characterization of New Triterpene Saponins | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | Rastrelli, L.; DE SIMONE, F; Schettino, O.; Dini, Antonio | |
Studies on the Constituents of Amaranthus caudatus (Kiwicha) Seeds. Isolation and Characterization of Seven New Triterpene Saponins | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Rastrelli, L.; Pizza, C.; Saturnino, P.; Schettino, O; Dini, Antonio | |
Saponins in Ipomoea batatas tubers: Isolation, characterization, quantification and antioxidant properties | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Glucosinolates from Maca (Lepidium meyenii) | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Antioxidant compound contents and antioxidant activity before and after cooking in sweet and bitter Chenopodium quinoa seeds | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
New Oleanane Saponins in Chenopodium quinoa | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Schettino, Oreste; Dini, Antonio | |
Phenolic constituents of kancolla seeds | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio |