GIACCO, ANGELA

GIACCO, ANGELA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 23 (tempo di esecuzione: 0.024 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Effects of the regular consumption of wholemeal wheat foods on cardiovascular risk factors in healthy people. 1.1 Articolo in rivista 2009 Giacco, R; Clemente, G; Cipriano, D; Luongo, D; Viscovo, D; Patti, Lidia; DI MARINO, Lucrezia; Giacco, Angela; Naviglio, Daniele; Bianche MA Ciati, R; Brighenti, F; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Riccardi, Gabriele
The energy intake modulates the association of the 55CT polymorphism of UCP3 with body weight in type 2 diabetic patients 1.1 Articolo in rivista 2014 Lapice, Emanuela; A., Monticelli; Cocozza, Sergio; Pinelli, Michele; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; S., Cocozza; Riccardi, Gabriele; Vaccaro, Olga
Postprandial glycemic variability in type 2 diabetes: Effects of dietary approach rich in fibre and with a low glycemic index. 1.1 Articolo in rivista 2010 De Natale, C; Mazzarella, Raffaella; Bozzetto, Lutgarda; Della Corte, G; Mangione, A; Giacco, Angela; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Abitudini alimentari in una popolazione rurale non selezionata: differenze tra adulti e anziani 1.1 Articolo in rivista 2011 L., Costagliola; O., Ciano; M., Del Pezzo; G., Anniballi; Giacco, Angela; D., Casazza; Gagliardi, Cesare; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Iovine, Ciro
La dieta mediterranea nelle popolazioni rurali: un ricordo del passato? 1.1 Articolo in rivista 2012 L., Costagliola; T., Ruoppo; O., Ciano; M., Del Pezzo; G., Anniballi; Giacco, Angela; Gagliardi, Cesare; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Iovine, Ciro
Evaluation of new computerized method for recording 7-day food intake in IDDM patients. 1.1 Articolo in rivista 1991 Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Ventura, Mm; Vespasiani, G; Bruni, M; Moriconi, V; Pacioni, Delia; Sulpini, Mt; Borrelli, R; Giacco, Angela; Cangemi, C; Riccardi, Gabriele
Manuale di nutrizione applicata 7.1 Curatore o Editor di Libri Scientifici 2009 Riccardi, Gabriele; Pacioni, Delia; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Long term metabolic effects of two dietary methods of treating hyperlipidaemia 1.1 Articolo in rivista 1994 Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Auletta, P; Marotta, G; Saldalamacchia, Gennaro; Giacco, Angela; Mastrilli, V; Vaccaro, Olga; Riccardi, Gabriele
Effect of digestible carbohydrates on glucose control in insulin-dependent diabetic patients. 1.1 Articolo in rivista 1984 Perrotti, N; Santoro, D; Genovese, Salvatore; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Riccardi, Gabriele
Acute effects on pancreatic hormones and blood lipids of bread and spaghetti consumed within a meal 1.1 Articolo in rivista 1988 Parillo, M.; Giacco, Rosalba; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Giacco, Angela; Iovine, Ciro; Riccardi, Gabriele
A fiber-rich diet for the treatment of diabetic patients with chronic renal failure. 1.1 Articolo in rivista 1985 Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Parillo, M; Giacco, Angela; De Marco, F; Riccardi, Gabriele
Insulin resistance, postprandial GLP-1 and adaptive immunity are the main predictors of NAFLD in a homogeneous population at high cardiovascular risk. 1.1 Articolo in rivista 2016 Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Ragucci, Monica; DI DONATO, Orlando; DELLA PEPA, Giuseppe; DELLA CORTE, Giuseppina; Griffo, Ettore; Anniballi, Gaia; Giacco, Angela; Mancini, Marcello; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Un percorso formativo per l’utilizzo del carico glicemico per la determinazione del bolo prandiale di insulin nei pazienti con diabete di tipo 1 1.1 Articolo in rivista 2017 Giorgini, Marisa; Ciano, O.; Giacco, A.; Alderisio, A.; Bozzetto, L.; Rivellese, A. A.; Riccardi, G.; Annuzzi, G.
Polyphenol-rich diets improve glucose metabolism in people at high cardiometabolic risk: a controlled randomised intervention trial 1.1 Articolo in rivista 2015 Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Pacini, Giovanni; Costabile, Giuseppina; Vetrani, Claudia; Vitale, Marilena; Griffo, Ettore; Giacco, Angela; DE NATALE, Claudia; Cocozza, Sara; DELLA PEPA, Giuseppe; Tura, Andrea; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Adherence to the traditional Mediterranean diet in a population of South of Italy: factors involved and proposal of an educational field-based survey tool 1.1 Articolo in rivista 2019 Vitale, M.; Racca, E.; Izzo, A.; Giacco, A.; Parente, E.; Riccardi, G.; Giacco, R.
Micronutrient Intake in a Cohort of Italian Adults with Type 1 Diabetes: Adherence to Dietary Recommendations 1.1 Articolo in rivista 2017 Giorgini, Marisa; Vitale, Marilena; Bozzetto, Lutgarda; Ciano, Ornella; Giacco, Angela; Rivieccio, Anna; Calabrese, Ilaria; Riccardi, Gabriele; Rivellese, Angela A.; Annuzzi, Giovanni
A nutritional intervention programme at a worksite canteen to promote a healthful lifestyle inspired by the traditional Mediterranean diet 1.1 Articolo in rivista 2018 Vitale, Marilena; Bianchi, Marta A.; Rapetti, Valeria; Pepe, Josè M.; Giacco, Angela; Giacco, Rosalba; Riccardi, Gabriele
Trans fatty acids consumption in type 1 diabetic patients: evaluation by dietary records and measurement in serum phospholipids 1.1 Articolo in rivista 2013 Vitale, Marilena; Luongo, D; Naviglio, Daniele; Bozzetto, Lutgarda; Mirabella, M; Rivieccio, ANNA MARIA; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
The combination of UCP3-55CT and PPARγ2Pro12Ala polymorphisms affects BMI and substrate oxidation in two diabetic populations 1.1 Articolo in rivista 2016 Lapice, Emanuela; Monticelli, A.; Cocozza, Sara; Pinelli, Michele; Massimino, E.; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Riccardi, Gabriele; Vaccaro, Olga; Cocozza, S.; Riccardi, G.; Vaccaro, O.
Gastrointestinal effects of extra-virgin olive oil associated with lower postprandial glycemia in type 1 diabetes 1.1 Articolo in rivista 2019 Bozzetto, Lutgarda; Alderisio, Antonio; Clemente, Gennaro; Giorgini, Marisa; Barone, Francesca; Griffo, Ettore; Costabile, Giuseppina; Vetrani, Claudia; Cipriano, Paola; Giacco, Angela; Riccardi, Gabriele; Rivellese, Angela Albarosa; Annuzzi, Giovanni