VILLANI, FRANCESCO
VILLANI, FRANCESCO
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Effetto dell'irraggiamento sulla shelf-life dei tartufi confezionati in atmosfera modificata
2005 Torrieri, Elena; Cavella, Silvana; Villani, Francesco; Masi, Paolo
Aspetti microbiologici e sensoriali della salsiccia fresca confezionata in atmosfera modificata
2005 Torrieri, Elena; Russo, F.; Cavella, Silvana; Villani, Francesco; Masi, Paolo
Shelf-life della spigola fresca confezionata in atmosfera protettiva
2005 Torrieri, Elena; Cavella, Silvana; Villani, Francesco; Masi, Paolo
Differentiation of Staphylococcus xylosus strains from italian sausages by antibiotyping and low frequency restriction fragment analysis of genomic DNA
1997 Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Villani, Francesco
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures
1998 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Antimicrobial activity of Staphylococcus xylosus from Italian sausages against Listeria monocytogenes
1994 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese
1996 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore
Genotyping of Streptococcus thermophilus evidenced by restriction analysis of ribosomal DNA
1994 Salzano, G.; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains
1999 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Spray-drying of bacteriocin-producing lactic acid bacteria
1999 Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Moschetti, G.; Villani, Francesco
Antilisterial activity of thermophilin 347, a bacteriocin produced by Streptococcus thermophilus
1995 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Partial characterization of an antagonistic substance produced by Staphylococcus xylosus 1E and determination of the effectiveness of the producer strain to inhibit Listeria monocytogenes in Italian sausages
1997 Villani, Francesco; Sannino, L.; Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Cocchieri, Renata; Coppola, Salvatore
Associate Editor
2012 Villani, Francesco
Bacteriocins in plastics
2012 Mauriello, Gianluigi; Villani, Francesco
Editorial Board Member
2013 Villani, Francesco
Ecofisiologia dei microrganismi negli alimenti
2012 Parente, E.; Villani, Francesco
Editorial Board Member
2011 Villani, Francesco
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture
2005 Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F.
Identificazione fenotipica e genotipica dei batteri lattici
2010 Corsetti, A.; Villani, Francesco; Ercolini, Danilo
Shelf-life of Brassica rapa L. var. silvestris in Modified Atmosphere Packaging.
2003 Nicolais, V.; Maturi, T.; Langella, A.; Romano, A.; Villani, Francesco; Barbieri, Giancarlo
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Effetto dell'irraggiamento sulla shelf-life dei tartufi confezionati in atmosfera modificata | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2005 | Torrieri, Elena; Cavella, Silvana; Villani, Francesco; Masi, Paolo | |
Aspetti microbiologici e sensoriali della salsiccia fresca confezionata in atmosfera modificata | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2005 | Torrieri, Elena; Russo, F.; Cavella, Silvana; Villani, Francesco; Masi, Paolo | |
Shelf-life della spigola fresca confezionata in atmosfera protettiva | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2005 | Torrieri, Elena; Cavella, Silvana; Villani, Francesco; Masi, Paolo | |
Differentiation of Staphylococcus xylosus strains from italian sausages by antibiotyping and low frequency restriction fragment analysis of genomic DNA | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Villani, Francesco | |
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Antimicrobial activity of Staphylococcus xylosus from Italian sausages against Listeria monocytogenes | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore | |
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore | |
Genotyping of Streptococcus thermophilus evidenced by restriction analysis of ribosomal DNA | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | Salzano, G.; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
Spray-drying of bacteriocin-producing lactic acid bacteria | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Moschetti, G.; Villani, Francesco | |
Antilisterial activity of thermophilin 347, a bacteriocin produced by Streptococcus thermophilus | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore | |
Partial characterization of an antagonistic substance produced by Staphylococcus xylosus 1E and determination of the effectiveness of the producer strain to inhibit Listeria monocytogenes in Italian sausages | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Villani, Francesco; Sannino, L.; Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Cocchieri, Renata; Coppola, Salvatore | |
Associate Editor | 8.06 Partecip. Editorial Board di riviste scientifiche | 2012 | Villani, Francesco | |
Bacteriocins in plastics | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Mauriello, Gianluigi; Villani, Francesco | |
Editorial Board Member | 8.06 Partecip. Editorial Board di riviste scientifiche | 2013 | Villani, Francesco | |
Ecofisiologia dei microrganismi negli alimenti | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Parente, E.; Villani, Francesco | |
Editorial Board Member | 8.06 Partecip. Editorial Board di riviste scientifiche | 2011 | Villani, Francesco | |
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F. | |
Identificazione fenotipica e genotipica dei batteri lattici | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2010 | Corsetti, A.; Villani, Francesco; Ercolini, Danilo | |
Shelf-life of Brassica rapa L. var. silvestris in Modified Atmosphere Packaging. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Nicolais, V.; Maturi, T.; Langella, A.; Romano, A.; Villani, Francesco; Barbieri, Giancarlo |