PEPE, OLIMPIA
PEPE, OLIMPIA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Effect of leavening microflora on pizza dough properties
1998 Coppola, Salvatore; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi
Antagonistic activity of lactic acid bacteria isolated from natural whey starters for water-buffalo mozzarella cheese manufacture.
1995 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Moschetti, G.; Salzano, G.; Parente, E.; Coppola, Salvatore
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese
1996 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore
Antilisterial activity of thermophilin 347, a bacteriocin produced by Streptococcus thermophilus
1995 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Antimicrobial activity of Staphylococcus xylosus from Italian sausages against Listeria monocytogenes
1994 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Partial characterization of an antagonistic substance produced by Staphylococcus xylosus 1E and determination of the effectiveness of the producer strain to inhibit Listeria monocytogenes in Italian sausages
1997 Villani, Francesco; Sannino, L.; Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Cocchieri, Renata; Coppola, Salvatore
Genotyping of Streptococcus thermophilus evidenced by restriction analysis of ribosomal DNA
1994 Salzano, G.; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Comparazione di diversi sistemi alternativi per lo smaltimento dei rifiuti solidi urbani (RSU) (determina N. 1979 del 13/5/2011).
2011 Pepe, Olimpia
Conjugal transfer of plasmid-borne bacteriocin production in Enterococcus faecalis 226NWC.
1992 Salzano, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Sorrentino, E.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Chestnut Biomass Biodegradation for Sustainable Agriculture
2013 Ventorino, Valeria; Parillo, Rita; Testa, Antonino; Aliberti, Alberto; Pepe, Olimpia
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures
2009 Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe
Characterization of leavened doughs for pizza in Naples.
1996 Coppola, Salvatore; Pepe, Olimpia; Masi, Paolo; Sepe, M.
Ricerca di potenziali plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) selezionati come microrganismi in grado di migliorare lo sviluppo e la difesa delle colture agrarie e messa a punto di formulati con attività biostimolanti e protettive nei confronti di piante ortive per l'agricoltura convenzionale e biologica
2011 Pepe, Olimpia
“Sviluppo di un Sistema Esperto di diagnostica rapida per la prevenzione del deterioramento di beni culturali in ambienti esterni”.
2005 Pepe, Olimpia
Progetto di ricerca CNR (contributo CNR n. 94.01116.CT 06) dal titolo "Impiego di colture starter produttrici di batteriocine per il controllo di microrganismi patogeni e/o alterativi".
1996 Pepe, Olimpia
Convenzione di ricerca nell'ambito di un progetto MIUR finanziato dalla Regione Campania con fondi della Legge del 27/10/1994 n. 598 Ricerca, dal titolo “Progetto di ricerca per la realizzazione di un dimostratore prototipale di Sistema Esperto di diagnosi di patologie e parassitosi nelle produzioni agroalimentari ecocompatibili con particolare riguardo alla filiera del biologico”.
2007 Pepe, Olimpia
Convenzione di ricerca nell'ambito di un progetto MIUR finanziato dalla Regione Campania con fondi della Legge del 27/10/1994 n. 598 Ricerca, dal titolo “Sviluppo di un processo di produzione e di conservazione specifico per la preparazione di prodotti da forno farciti pronti precotti e conservati in atmosfera modificata”.
2006 Pepe, Olimpia
Preliminary investigation on microbial community of urban organic waste submitted to small-scale anaerobic digestion for biomethanation
2011 Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia; Bottini, A.; Siniscalco, V.
Messa a punto di uno starter microbico per l'ottimizzazione del processo di digestione anaerobica della componente organica dei RSU
2010 Pepe, Olimpia
Microbial and functional diversity of C cycle microrganisms during natural degradation of different vegetable biomass
2012 Aliberti, Alberto; Ventorino, Valeria; Fiorentino, Nunzio; Faraco, Vincenza; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia