PEPE, OLIMPIA
PEPE, OLIMPIA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Effect of leavening microflora on pizza dough properties
1998 Coppola, Salvatore; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese
1996 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore
Antilisterial activity of thermophilin 347, a bacteriocin produced by Streptococcus thermophilus
1995 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Antimicrobial activity of Staphylococcus xylosus from Italian sausages against Listeria monocytogenes
1994 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Partial characterization of an antagonistic substance produced by Staphylococcus xylosus 1E and determination of the effectiveness of the producer strain to inhibit Listeria monocytogenes in Italian sausages
1997 Villani, Francesco; Sannino, L.; Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Cocchieri, Renata; Coppola, Salvatore
Genotyping of Streptococcus thermophilus evidenced by restriction analysis of ribosomal DNA
1994 Salzano, G.; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Beneficial microbes useful for both biocontrol of plant pathogens and bioremediation of site contaminated by Methyl tert-butyl ether (MtBE).
2009 Vinale, Francesco; V., Aloj; Pepe, Olimpia; Woo, SHERIDAN LOIS; Marra, Roberta; Ruocco, Michelina; Lanzuise, Stefania; Scala, Felice; Ritieni, Alberto; P., Cavallo; Lorito, Matteo
Microbial and functional diversity of C cycle microrganisms during natural degradation of different vegetable biomass
2012 Aliberti, Alberto; Ventorino, Valeria; Fiorentino, Nunzio; Faraco, Vincenza; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia
BACTERIOCIN SUBSTANCE PRODUCTING BY LACTOCOCCUS LACTIS AGAINST LISTERIA MONOCYTOGENES ISOLATED IN READY-TO-USE FISH FILLETS
2008 Barile, M.; Palomba, S.; Ceres, C.; Murru, Nicoletta; Pepe, Olimpia
Agronomic and microbiological quality assessment of chestnut bush composted biomasses
2014 Parillo, Rita; Ventorino, Valeria; Viscardi, Sharon; Pepe, Olimpia; Testa, Antonino
Development of in vitro screening method to select EPS-producing LAB for cereal based products
2009 Palomba, S.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia
Antagonistic activity of lactic acid bacteria isolated from natural whey starters for water-buffalo mozzarella cheese manufacture.
1995 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Moschetti, G.; Salzano, G.; Parente, E.; Coppola, Salvatore
Effect of iron-porphyrin treatment on soil microbial communities
2009 Ventorino, Valeria; Silvestri, V.; Pepe, Olimpia; Piccolo, Alessandro; Moschetti, G.
Multi-step screening to develop a sourdough starter culture to use in sweet leavening baked good “cornetto” production
2009 Amoroso, M. G.; Acquaviva, P.; Ercolini, Danilo; Palomba, S.; Pepe, Olimpia
Prove di produzione di impasti acidi in funzione di varie condizioni fisiche e con con diversi ceppi microbici selezionati
2009 Pepe, Olimpia
Ricerca di potenziali plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) selezionati come microrganismi in grado di migliorare lo sviluppo e la difesa delle colture agrarie e messa a punto di formulati con attività biostimolanti e protettive nei confronti di piante ortive per l'agricoltura convenzionale e biologica
2011 Pepe, Olimpia
Progetto di ricerca CNR (contributo CNR n. 94.01116.CT 06) dal titolo "Impiego di colture starter produttrici di batteriocine per il controllo di microrganismi patogeni e/o alterativi".
1996 Pepe, Olimpia
Biomass accumulation and heavy metal uptake of giant reed on polluted soil in southern Italy.
2010 Fiorentino, Nunzio; Impagliazzo, Adriana; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia; Piccolo, Alessandro; Fagnano, Massimo
Bacterial and enzymatic activity diversity of Arundo donax lignocellulosic biomass
2013 Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Faraco, Vincenza; Fagnano, Massimo; Pepe, Olimpia
Mode of action of Lactococcus lactis Sa31 antimicrobial pepetide on Listeria monocytogenes 1/2 c
2010 Barile, M.; Mormile, Amalia; Ceres, C.; Pepe, Olimpia; Cortesi, MARIA LUISA; Murru, Nicoletta
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Effect of leavening microflora on pizza dough properties | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | Coppola, Salvatore; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi | |
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore | |
Antilisterial activity of thermophilin 347, a bacteriocin produced by Streptococcus thermophilus | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore | |
Antimicrobial activity of Staphylococcus xylosus from Italian sausages against Listeria monocytogenes | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore | |
Partial characterization of an antagonistic substance produced by Staphylococcus xylosus 1E and determination of the effectiveness of the producer strain to inhibit Listeria monocytogenes in Italian sausages | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Villani, Francesco; Sannino, L.; Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Cocchieri, Renata; Coppola, Salvatore | |
Genotyping of Streptococcus thermophilus evidenced by restriction analysis of ribosomal DNA | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | Salzano, G.; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
Beneficial microbes useful for both biocontrol of plant pathogens and bioremediation of site contaminated by Methyl tert-butyl ether (MtBE). | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Vinale, Francesco; V., Aloj; Pepe, Olimpia; Woo, SHERIDAN LOIS; Marra, Roberta; Ruocco, Michelina; Lanzuise, Stefania; Scala, Felice; Ritieni, Alberto; P., Cavallo; Lorito, Matteo | |
Microbial and functional diversity of C cycle microrganisms during natural degradation of different vegetable biomass | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2012 | Aliberti, Alberto; Ventorino, Valeria; Fiorentino, Nunzio; Faraco, Vincenza; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia | |
BACTERIOCIN SUBSTANCE PRODUCTING BY LACTOCOCCUS LACTIS AGAINST LISTERIA MONOCYTOGENES ISOLATED IN READY-TO-USE FISH FILLETS | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Barile, M.; Palomba, S.; Ceres, C.; Murru, Nicoletta; Pepe, Olimpia | |
Agronomic and microbiological quality assessment of chestnut bush composted biomasses | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Parillo, Rita; Ventorino, Valeria; Viscardi, Sharon; Pepe, Olimpia; Testa, Antonino | |
Development of in vitro screening method to select EPS-producing LAB for cereal based products | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Palomba, S.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia | |
Antagonistic activity of lactic acid bacteria isolated from natural whey starters for water-buffalo mozzarella cheese manufacture. | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Moschetti, G.; Salzano, G.; Parente, E.; Coppola, Salvatore | |
Effect of iron-porphyrin treatment on soil microbial communities | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Ventorino, Valeria; Silvestri, V.; Pepe, Olimpia; Piccolo, Alessandro; Moschetti, G. | |
Multi-step screening to develop a sourdough starter culture to use in sweet leavening baked good “cornetto” production | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Amoroso, M. G.; Acquaviva, P.; Ercolini, Danilo; Palomba, S.; Pepe, Olimpia | |
Prove di produzione di impasti acidi in funzione di varie condizioni fisiche e con con diversi ceppi microbici selezionati | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2009 | Pepe, Olimpia | |
Ricerca di potenziali plant growth promoting rhizobacteria (PGPR) selezionati come microrganismi in grado di migliorare lo sviluppo e la difesa delle colture agrarie e messa a punto di formulati con attività biostimolanti e protettive nei confronti di piante ortive per l'agricoltura convenzionale e biologica | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2011 | Pepe, Olimpia | |
Progetto di ricerca CNR (contributo CNR n. 94.01116.CT 06) dal titolo "Impiego di colture starter produttrici di batteriocine per il controllo di microrganismi patogeni e/o alterativi". | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 1996 | Pepe, Olimpia | |
Biomass accumulation and heavy metal uptake of giant reed on polluted soil in southern Italy. | 1.5 Abstract in rivista | 2010 | Fiorentino, Nunzio; Impagliazzo, Adriana; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia; Piccolo, Alessandro; Fagnano, Massimo | |
Bacterial and enzymatic activity diversity of Arundo donax lignocellulosic biomass | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2013 | Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Faraco, Vincenza; Fagnano, Massimo; Pepe, Olimpia | |
Mode of action of Lactococcus lactis Sa31 antimicrobial pepetide on Listeria monocytogenes 1/2 c | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Barile, M.; Mormile, Amalia; Ceres, C.; Pepe, Olimpia; Cortesi, MARIA LUISA; Murru, Nicoletta |