PEPE, OLIMPIA
PEPE, OLIMPIA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Effect of leavening microflora on pizza dough properties
1998 Coppola, Salvatore; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi
Antimicrobial activity of Staphylococcus xylosus from Italian sausages against Listeria monocytogenes
1994 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Genotyping of Streptococcus thermophilus evidenced by restriction analysis of ribosomal DNA
1994 Salzano, G.; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese
1996 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore
Partial characterization of an antagonistic substance produced by Staphylococcus xylosus 1E and determination of the effectiveness of the producer strain to inhibit Listeria monocytogenes in Italian sausages
1997 Villani, Francesco; Sannino, L.; Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Cocchieri, Renata; Coppola, Salvatore
Antilisterial activity of thermophilin 347, a bacteriocin produced by Streptococcus thermophilus
1995 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
“Processo integrato per il recupero dei sottoprodotti agro-alimentari per l’ottenimento di preparati per l’agricoltura intensiva e biologica". Verbale del Consiglio del Dipartimento di Scienza degli Alimenti n.141 del 30/09/2003.
2003 Pepe, Olimpia
Biochemical properties and beta propeller phytase from Bacillus sp. in soils under organic farming
2013 GONZALEZ CACERES, MARCELA ANDREA; Scelza, Rosalia; Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia; Jorquera, M.; Rao, MARIA ANTONIETTA
Rheological analysis aimed to monitor the leavening process of pizza dough prepared in different conditions. Ed.CNR
2000 Formato, Andrea; Pepe, Olimpia
Progetto di ricerca CNR (contributo CNR n. 94.01116.CT 06) dal titolo "Impiego di colture starter produttrici di batteriocine per il controllo di microrganismi patogeni e/o alterativi".
1996 Pepe, Olimpia
Isolation and selection of Plant Growth Promoting Rhizobacterium strain for the decontamination of polluted soils
2012 Ventorino, Valeria; Sannino, Filomena; Piccolo, Alessandro; Pepe, Olimpia
Conjugal transfer of plasmid-borne bacteriocin production in Enterococcus faecalis 226NWC.
1992 Salzano, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Sorrentino, E.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Agronomic and microbiological quality assessment of chestnut bush composted biomasses
2014 Parillo, Rita; Ventorino, Valeria; Viscardi, Sharon; Pepe, Olimpia; Testa, Antonino
2010-2013. Progetto MIPAF – BIOFORME, Biocarburanti da fonti completamente rinnovabili non in competizione con colture alimentari in ambiente mediterraneo. DM/2355217303/10 del 21/10/2010.
2010 Pepe, Olimpia
Use of nodulation pattern, stress tolerance, nodC gene amplification, RAPD-PCR and RFLP-16S rDNA analysis to discriminate genotypes of Rhizobium leguminosarum biovar viciae
2005 G., Moschetti; A., Peluso; A., Protopapa; M., Anastasio; Pepe, Olimpia; R., Defez
Antagonistic activity of lactic acid bacteria isolated from natural whey starters for water-buffalo mozzarella cheese manufacture.
1995 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Moschetti, G.; Salzano, G.; Parente, E.; Coppola, Salvatore
Monitoraggio alimentare ed ambientale mediante conteggi microbici di CMT e/o coliformi totali e/o patogeni, incubazione e lettura di piastre, striscio di tamponi superficiali
2012 Pepe, Olimpia
Gene expression of endo-1,4-??- Glucanase and enzymatic activity on different lignocellulose source.
2013 DI PASQUA, Rosangela; Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Faraco, Vincenza; Pepe, Olimpia
Comparazione di diversi sistemi alternativi per lo smaltimento dei rifiuti solidi urbani (RSU) (determina N. 1979 del 13/5/2011).
2011 Pepe, Olimpia
Selezione di ceppi microbici di batteri lattici e lieviti per la messa a punto di uno starter microbico specifico per impasti acidi da impiegare nella produzione di prodotti da forno dolci surgelati a lievitazione naturale ”.
2007 Pepe, Olimpia