MAURIELLO, GIANLUIGI
MAURIELLO, GIANLUIGI
Dipartimento di Agraria
Project management e redazione del report finale inerente il programma di ricerca e sviluppo "Essiccazione di borlande di barbabietola" della ditta Euralcool MB.
2007 Mauriello, Gianluigi
Diversity of lactic acid bacteria bacteriophages from dairy environment
2008 Mauriello, Gianluigi
Development of polyethylene films for food packaging activated with a foodgrade antilisterial bacteriocin
2003 Mauriello, Gianluigi; A., Casaburi; Villani, Francesco
Riduzione del tenore in nitrosammine in insaccati carnei
2010 Mauriello, Gianluigi
Innovazione tecnologica e di processo per la produzione di salsiccia fresca
2010 Mauriello, Gianluigi
FILM NANOCOMPOSITI CONTENENTI CARVACROLO PER ACTIVE PACKAGING
2008 Ambrogi, Veronica; P., Persico; P., Cerruti; Mauriello, Gianluigi; Carfagna, Cosimo
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation
2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture
2005 Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F.
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese
1996 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore
Nanocomposite polymer films for active packaging containing essential oils
2007 Ambrogi, Veronica; Persico, P; Cerruti, P; Mauriello, Gianluigi; Carfagna, Cosimo
Studio per la selezione di ceppi microbici in grado di inibire lo sviluppo di muffe in cumuli di mangimi per uso zootecnico
2007 Mauriello, Gianluigi
Microbial metabolites and species diversity in beef stored in different packaging conditions
2010 Ercolini, Danilo; Ferrocino, I.; Nasi, A.; La Storia, A.; Laghi, L.; Vernocchi, P.; Ndagijimana, M.; Mauriello, Gianluigi; Guerzoni, M. E.; Villani, Francesco
Packaging antimicrobico mediante l'impiego di oli essenziali
2009 Mauriello, Gianluigi
Bacteriocins in plastics
2012 Mauriello, Gianluigi; Villani, Francesco
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains
1999 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
15th Workshop on Developments in the Italian PhD Research in Food Science, Technology and Biotechnology
2010 Cavella, Silvana; DI MONACO, Rossella; Ercolini, Danilo; Masi, Paolo; Mauriello, Gianluigi; Romano, Annalisa; Sarghini, Fabrizio; Torrieri, Elena; Villani, Francesco
Microbial succession during ripening of Naples-type salami, a southern Italy fermented sausage
2000 Coppola, Salvatore; Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Moschetti, G.; Villani, Francesco
Crescita microbica
2007 Mauriello, Gianluigi; G., Suzzi
Microencapsulation of Lactobacillus reuteri DSM 17938 Cells Coated in Alginate Beads with Chitosan by Spray Drying to Use as a Probiotic Cell in a Chocolate Soufflé
2013 Clorinda, Malmo; Antonietta La, Storia; Mauriello, Gianluigi
Development and application of antimicrobial food packaging
2007 Mauriello, Gianluigi
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Project management e redazione del report finale inerente il programma di ricerca e sviluppo "Essiccazione di borlande di barbabietola" della ditta Euralcool MB. | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2007 | Mauriello, Gianluigi | |
Diversity of lactic acid bacteria bacteriophages from dairy environment | 8.10 Tesi di Dottorato | 2008 | Mauriello, Gianluigi | |
Development of polyethylene films for food packaging activated with a foodgrade antilisterial bacteriocin | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Mauriello, Gianluigi; A., Casaburi; Villani, Francesco | |
Riduzione del tenore in nitrosammine in insaccati carnei | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Mauriello, Gianluigi | |
Innovazione tecnologica e di processo per la produzione di salsiccia fresca | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Mauriello, Gianluigi | |
FILM NANOCOMPOSITI CONTENENTI CARVACROLO PER ACTIVE PACKAGING | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Ambrogi, Veronica; P., Persico; P., Cerruti; Mauriello, Gianluigi; Carfagna, Cosimo | |
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F. | |
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore | |
Nanocomposite polymer films for active packaging containing essential oils | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Ambrogi, Veronica; Persico, P; Cerruti, P; Mauriello, Gianluigi; Carfagna, Cosimo | |
Studio per la selezione di ceppi microbici in grado di inibire lo sviluppo di muffe in cumuli di mangimi per uso zootecnico | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2007 | Mauriello, Gianluigi | |
Microbial metabolites and species diversity in beef stored in different packaging conditions | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2010 | Ercolini, Danilo; Ferrocino, I.; Nasi, A.; La Storia, A.; Laghi, L.; Vernocchi, P.; Ndagijimana, M.; Mauriello, Gianluigi; Guerzoni, M. E.; Villani, Francesco | |
Packaging antimicrobico mediante l'impiego di oli essenziali | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2009 | Mauriello, Gianluigi | |
Bacteriocins in plastics | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Mauriello, Gianluigi; Villani, Francesco | |
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
15th Workshop on Developments in the Italian PhD Research in Food Science, Technology and Biotechnology | 8.04 Convegni organizzati dalla struttura | 2010 | Cavella, Silvana; DI MONACO, Rossella; Ercolini, Danilo; Masi, Paolo; Mauriello, Gianluigi; Romano, Annalisa; Sarghini, Fabrizio; Torrieri, Elena; Villani, Francesco | |
Microbial succession during ripening of Naples-type salami, a southern Italy fermented sausage | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Coppola, Salvatore; Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Moschetti, G.; Villani, Francesco | |
Crescita microbica | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2007 | Mauriello, Gianluigi; G., Suzzi | |
Microencapsulation of Lactobacillus reuteri DSM 17938 Cells Coated in Alginate Beads with Chitosan by Spray Drying to Use as a Probiotic Cell in a Chocolate Soufflé | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Clorinda, Malmo; Antonietta La, Storia; Mauriello, Gianluigi | |
Development and application of antimicrobial food packaging | 8.10 Tesi di Dottorato | 2007 | Mauriello, Gianluigi |