SCALFI, LUCA

SCALFI, LUCA  

DIPARTIMENTO DI SANITA' PUBBLICA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 169 (tempo di esecuzione: 0.046 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Comparison between different methods to assess the prevalence of obesity in a sample of Italian children. 1.1 Articolo in rivista 2003 Valerio, G; Scalfi, Luca; DE MARTINO, Carla; Franzese, Adriana; Tenore, Alfredo; Contaldo, Franco
Altered glycosylation of pituitary gonadotropins in anorexia nervosa: an alternative explanation for amenorrhea 1.1 Articolo in rivista 1995 Tommaselli, ANTONIO PASQUALE; Valentino, Rossella; Savastano, Silvia; Randazzo, Giacomino; Scalfi, Luca; Contaldo, Franco; Dorato, M; Lombardi, Gaetano
Nutrition and prevention of ischemic stroke: present knowledge, limitations and future perspectives. 1.1 Articolo in rivista 2004 Strazzullo, Pasquale; Scalfi, Luca; Branca, F; Cairella, G; Garbagnati, F; Siani, A; Barba, G; Rubba, PAOLO OSVALDO FEDERICO; Mancia, G.
Nutritional recommendations for the prevention of ischemic stroke. 1.1 Articolo in rivista 2004 Rotilio, G; Berni Canani, R; Barba, G; Branca, F; Cairella, G; Dilaghi, B; Fieschi, C; Garbagnati, F; Gentile, Mg; Gensini, Gf; Gualtieri, A; Inzitari, D; La Massa, M; Luisi, Ml; Mancia, G; Marcelli, M; Masini, Ml; Mastrilli, F; Paolucci, S; Pratesi, L; Rubba, PAOLO OSVALDO FEDERICO; Sacchetti, Ml; Salvia, A; Scalfi, L; Scognamiglio, U; Siani, A; Strazzullo, P; Italian Working Group on, Nutrition; Stroke, P. r. e. v. e. n. t. i. o. n.
Satiating effect of a barley beta-glucan-enriched snack 1.1 Articolo in rivista 2010 Vitaglione, Paola; BARONE LUMAGA, R.; Montagnese, Concetta; Messia, M. C.; Marconi, E.; Scalfi, Luca
Nutrition and prevention of ischemic stroke: present knowledge, limitations and future perspectives. 1.1 Articolo in rivista 2004 Strazzullo, Pasquale; Scalfi, Luca; Branca, F; Cairella, G; Garbagnati, F; Siani, A; Barba, G; Rubba, PAOLO OSVALDO FEDERICO; Mancia, G.
Changes in the glycosylation pattern of circulating gonadotropins after acute administration of gonadotropin-releasing hormone in patients with anorexia nervosa. 1.1 Articolo in rivista 1998 Savastano, Silvia; Tommaselli, ANTONIO PASQUALE; Valentino, Rossella; Luciano, A.; Gigante, M.; Randazzo, G.; Contaldo, Franco; Scalfi, Luca; Lombardi, Gaetano
Attività antiossidante di frutti di pesco (cv. Maycrest). 1.1 Articolo in rivista 2001 DI VAIO, Claudio; Buccheri, M; Graziani, G; Ritieni, Alberto; Scalfi, Luca
How to control food intake: the potential role of new β-glucan-enriched foods 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari 2011 Vitaglione, Paola; Barone Lumaga, R.; Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo
Recommending salt intake reduction to the hypertensive patient: More than just lip service 1.1 Articolo in rivista 2012 Strazzullo, Pasquale; Delia, L; Cairella, G; Scalfi, Luca; Schiano Di Cola, M.
Antioxidant activity and general fruit characteristics in different ecotypes of Corbarini small tomatoes 1.1 Articolo in rivista 2000 Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo; Pentangelo, A.; Graziani, Giulia; Giordano, I.; Ritieni, Alberto
Healthy behaviours and abdominal adiposity in adolescents from southern Italy 1.1 Articolo in rivista 2014 Iaccarino Idelson, P; Scalfi, Luca; Vaino, N; Mobilia, S; Montagnese, C; Franzese, Adriana; Valerio, G.
Protocatechuic acid is the major human metabolite of cyaniding-glucosides. 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Vitaglione, Paola; Donnarumma, G.; Napolitano, A.; Galvano, F.; Gallo, A.; Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo
Assessment of nutritional practice in Italian chronic kidney disease clinics: a questionnaire-based survey. 1.1 Articolo in rivista 2010 Bellizzi, V; Di Iorio, Br; Brunori, G; De Nicola, L; Minutolo, R; Conte, G; Cianciaruso, Bruno; Scalfi, Luca
[Resistant obesity with severe cardiac insufficiency. Description of a case]. 1.1 Articolo in rivista 1988 Contaldo, Franco; Maturo, N; Isernia, C; Scalfi, Luca; DE SIMONE, Giovanni
Beta-glucan-enriched bread reduces energy intake and modifies plasma ghrelin and peptide YY concentrations in the short term 1.1 Articolo in rivista 2009 Vitaglione, Paola; Lumaga, R. B.; Stanzione, A.; Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo
ATTIVITA' DI TUTORATO PRESSO LA FACOLTA' DI AGRARIA DI PORTICI 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari 2009 Adamo, Paola; Scalfi, Luca
Effects of food items enriched with beta glucans additioned to lipid-lowering diet in patients with familial combined hyperlipidemia 4.1 Articoli in Atti di convegno 2007 Ubaldi, S.; Gentile, M.; Jossa, F.; Marotta, G.; Viceconti, R.; Nunziata, M.; Scalfi, Luca; Montagnese, C.; Naccarato, M.; Baiano, A.; Rubba, PAOLO OSVALDO FEDERICO; Pauciullo, P.
Member 8.06 Partecip. Editorial Board di riviste scientifiche 2008 Scalfi, Luca
Study of satiating efficacy of β-glucan-rich biscuits. 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Vitaglione, Paola; Barone Lumaga, R.; Montagnese, C.; Scalfi, Luca