SCALFI, LUCA

SCALFI, LUCA  

DIPARTIMENTO DI SANITA' PUBBLICA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 169 (tempo di esecuzione: 0.004 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Protocatechuic Acid is the Major Human Metabolite of Cyanidin-Glucosides. 1.1 Articolo in rivista 2007 Vitaglione, Paola; DONNARUMMA G., NAPOLITANO A; Galvano, F; Gallo, A; Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo
Comparison between different methods to assess the prevalence of obesity in a sample of Italian children. 1.1 Articolo in rivista 2003 Valerio, G; Scalfi, Luca; DE MARTINO, Carla; Franzese, Adriana; Tenore, Alfredo; Contaldo, Franco
Altered glycosylation of pituitary gonadotropins in anorexia nervosa: an alternative explanation for amenorrhea 1.1 Articolo in rivista 1995 Tommaselli, ANTONIO PASQUALE; Valentino, Rossella; Savastano, Silvia; Randazzo, Giacomino; Scalfi, Luca; Contaldo, Franco; Dorato, M; Lombardi, Gaetano
Nutrition and prevention of ischemic stroke: present knowledge, limitations and future perspectives. 1.1 Articolo in rivista 2004 Strazzullo, Pasquale; Scalfi, Luca; Branca, F; Cairella, G; Garbagnati, F; Siani, A; Barba, G; Rubba, PAOLO OSVALDO FEDERICO; Mancia, G.
Satiating effect of a barley beta-glucan-enriched snack 1.1 Articolo in rivista 2010 Vitaglione, Paola; BARONE LUMAGA, R.; Montagnese, Concetta; Messia, M. C.; Marconi, E.; Scalfi, Luca
FEDERAZIONE DELLE SOCIETA' ITALIANE DI NUTRIZIONE FeSIN 8.05 Partecip. Consigli Scientifici/Direttivi 2008 Scalfi, Luca
Eccesso di peso corporeo e incidenza di ictus cerebrale: metanalisi di 21 studi prospettici con un milione di partecipanti 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari 2009 Strazzullo, Pasquale; D'Elia, Lanfranco; Cairella, G; Garbagnati, F; Scalfi, Luca
Excess body weight and incidence of stroke: a metaanalysis of 21 prospective studies with one million participants 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari 2009 Strazzullo, Pasquale; D'Elia, Lanfranco; Cairella, G.; Garbagnati, F.; Scalfi, Luca
Nutrition and prevention of ischemic stroke: present knowledge, limitations and future perspectives. 1.1 Articolo in rivista 2004 Strazzullo, Pasquale; Scalfi, Luca; Branca, F; Cairella, G; Garbagnati, F; Siani, A; Barba, G; Rubba, PAOLO OSVALDO FEDERICO; Mancia, G.
Assessment of nutritional practice in Italian chronic kidney disease clinics: a questionnaire-based survey. 1.1 Articolo in rivista 2010 Bellizzi, V; Di Iorio, Br; Brunori, G; De Nicola, L; Minutolo, R; Conte, G; Cianciaruso, Bruno; Scalfi, Luca
Changes in the glycosylation pattern of circulating gonadotropins after acute administration of gonadotropin-releasing hormone in patients with anorexia nervosa. 1.1 Articolo in rivista 1998 Savastano, Silvia; Tommaselli, ANTONIO PASQUALE; Valentino, Rossella; Luciano, A.; Gigante, M.; Randazzo, G.; Contaldo, Franco; Scalfi, Luca; Lombardi, Gaetano
Nutritional recommendations for the prevention of ischemic stroke. 1.1 Articolo in rivista 2004 Rotilio, G; Berni Canani, R; Barba, G; Branca, F; Cairella, G; Dilaghi, B; Fieschi, C; Garbagnati, F; Gentile, Mg; Gensini, Gf; Gualtieri, A; Inzitari, D; La Massa, M; Luisi, Ml; Mancia, G; Marcelli, M; Masini, Ml; Mastrilli, F; Paolucci, S; Pratesi, L; Rubba, PAOLO OSVALDO FEDERICO; Sacchetti, Ml; Salvia, A; Scalfi, L; Scognamiglio, U; Siani, A; Strazzullo, P; Italian Working Group on, Nutrition; Stroke, P. r. e. v. e. n. t. i. o. n.
How to control food intake: the potential role of new β-glucan-enriched foods 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari 2011 Vitaglione, Paola; Barone Lumaga, R.; Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo
Protocatechuic acid is the major human metabolite of cyaniding-glucosides. 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Vitaglione, Paola; Donnarumma, G.; Napolitano, A.; Galvano, F.; Gallo, A.; Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo
Sugar and dietary fibre composition influence, by different hormonal response, the satiating capacity of a fruit-based and a β-glucan-enriched beverage 1.1 Articolo in rivista 2012 BARONE LUMAGA, R.; Azzali, D.; Fogliano, Vincenzo; Scalfi, Luca; Vitaglione, Paola
Assessment of cardiac autonomic control by heart period variability in patients with early-onset familial obesity. 1.1 Articolo in rivista 1995 Petretta, Mario; Bonaduce, Domenico; DE FILIPPO, E.; Mureddu, G. F.; Scalfi, Luca; Marciano, F.; Bianchi, V.; Salemme, L.; DE SIMONE, Giovanni; Contaldo, Franco
Protein balance during very-low-calorie diets for the treatment of severe obesity. 1.1 Articolo in rivista 1987 Scalfi, Luca; Contaldo, Franco; Borrelli, R.; DE CATERINA, M.; Spagnuolo, G.; Alfieri, R.; Mancini, M.
Familial and environmental influences on body composition and body fat distribution in childhood in southern Italy. 1.1 Articolo in rivista 1994 ESPOSITO DEL PUENTE, A.; Scalfi, Luca; DE FILIPPO, E.; Peri, M. R.; Caldara, A.; Caso, G.; Contaldo, Franco; Valerio, G.; Franzese, Adriana; DI MAIO, S.; Rubino, Armido
Protein-sparing modified fast in the treatment of severe obesity: weight loss and nitrogen balance data. 1.1 Articolo in rivista 1980 Contaldo, Franco; DI BIASE, G.; Scalfi, Luca; Presta, E.; Mancini, Mario
Nutrition and prevention of ischemic stroke: present knowledge, limitations and future perspectives 1.1 Articolo in rivista 2004 Strazzullo, Pasquale; Scalfi, Luca; Branca, F.; Cairella, G.; Garbagnati, F.; Siani, Alfonso; Barba, Gianvincenzo; Rubba, PAOLO OSVALDO FEDERICO; Mancia, G.