DI MATTEO, ANTONIO
DI MATTEO, ANTONIO
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Identificazione e mappaggio di un gene candidato per un QTL della stabilit� dell�ascorbato in frutto di pomodoro
2006 DI MATTEO, Antonio; Sacco, A; Carputo, D; Frusciante, Luigi
Nuove piattaforme genomiche per l’identificazione di geni coinvolti nei processi di degradazione degli idrocarburi policiclici aromatici.
2012 DI MATTEO, Antonio; Monti, M. M.; Pedata, P. A.; Sellitto, S.; Di mauro, D.; Van Der Lee, T. A. J.; Rao, MARIA ANTONIETTA; Testa, Antonino
Transcriptomic comparative analysis for tomato fruit quality traits through the Combimatrix technology
2008 DI MATTEO, Antonio; Sacco, Adriana; Pezzotti, M; Delledonne, M; Ferrarini, A; Frusciante, Luigi; Barone, Amalia
Ascorbic acid and polyphenols accumulation in callus culture of tomato introgression lines
2009 Minutolo, Maria; DI MATTEO, Antonio; Chiaiese, Pasquale; Filippone, Edgardo; Errico, Angela
Candidate genes controlling fruit quality in a tomato introgression line tolerant to water deficit
2011 Vasco, Maria; De Stefano, R.; DI MATTEO, Antonio; Punzo, Biancavaleria; Molisso, M.; Lotti, C.; Ricciardi, L.; Barone, Amalia
Drought response in tomato: molecular and physiological analysis
2010 Greco, Barbara; De Stefano, R.; DI MATTEO, Antonio; Lombardi, Nadia; Guida, G.; Giorio, P.; Albrizio, R.; Barone, Amalia
Transcriptomic analysis of high quality fruit from an introgression line tolerant to water deficit
2010 DI MATTEO, Antonio; Vasco, Maria; De Stefano, R.; Trotta, N.; Lotti, C.; Ricciardi, L.; Barone, Amalia
Ascorbic acid sinthesys and accumulation in tomato callus culture
2010 Minutolo, Maria; DI MATTEO, Antonio; Chiaiese, Pasquale; Frusciante, Luigi; Errico, Angela
Transcriptional network controlling antioxidants in tomato fruit
2010 DI MATTEO, Antonio
Severe attacks of Botryospheria ribis on lemon in the Campania region
2004 Cristinzio, G; DE VITO, A; Malfitano, M; DI MATTEO, Antonio; Alioto, Daniela
LINEE GUIDA PER LA CONSERVAZIONE E LA CARATTERIZZAZIONE DELLA BIODIVERSITA VEGETALE DI INTERESSE PER L'AGRICOLTURA
2012 Mario, Marino; Antonella, Trisorio; Pier Giacomo, Bianchi; Riccardo, Bocci; Romana, Bravi; Isabella Dalla, Ragione; DI MATTEO, Antonio; Carlo, Fideghelli; Marisa, Fontana; Mario, Macchia; Lorenzo, Maggioni; Valeria, Negri; Domenico, Pignone; Oriana, Porfiri; Anna, Schneider; Francesco, Sottile; Concetta, Vazzana; Baldassarre, Portolano; Alessio, Zanon; Anna, Benedetti; Gianluigi, Cardinali
CANDIDATE GENES FOR ENGINEERING PLANTS DEGRADINGPOLYCYCLIC AROMATIC HYDROCARBONS
2012 DI MATTEO, Antonio; Monti, M. M.; Pedata, P. A.; VAN DER LEE, T. A. J.; Rao, MARIA ANTONIETTA; Testa, Antonino
Studio del controllo trascrizionale degli antiossidanti nel frutto di pomodoro
2010 Frusciante, Luigi; Barone, Amalia; DI MATTEO, Antonio
Geni e funzioni geniche per la biosintesi di sostanze di interesse nutrizionale
2008 Cardi, T.; DI MATTEO, Antonio
PENTACHLOROPHENOL INDUCED GENES IN Drosophila melanogaster
2013 Monti, Mm; Pedata, Pa; DI MATTEO, Antonio; Rao, MARIA ANTONIETTA; Di Mauro, D; Van Der Lee, Taj; Testa, Antonino
Characterization of an EST collection from potato genotypes resistant and susceptible to Ralstonia solanacearum
2010 Sacco, Adriana; Vitale, S.; Iorizzo, Massimo; D'Agostino, Nunzio; DI MATTEO, Antonio; Chiusano, MARIA LUISA; Barone, Amalia
Evaluation of L-Ascorbic Acid content in fruits of tomato introgression lines
2005 DI MATTEO, Antonio; Ercolano, MARIA RAFFAELLA; Frusciante, Luigi
Transcriptional control of ascorbate metabolism in salt stressd Arabidopsis thaliana
2007 Ruggieri, V; Sacco, A; Torres, R; Barone, Amalia; Carputo, D; DI MATTEO, Antonio
Identification of a QTL controlling ascorbate stability in tomato fruit
2006 DI MATTEO, Antonio; Sacco, A; Carputo, D; Frusciante, Luigi
Complex traits analysis of metabolic networks involved in nutritional and organoleptic tomato quality
2006 Carli, P; Ercolano, MARIA RAFFAELLA; DE MARTINO, M; DI MATTEO, Antonio; Barone, Amalia; Fogliano, V; Frusciante, Luigi
| Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|---|
| Identificazione e mappaggio di un gene candidato per un QTL della stabilit� dell�ascorbato in frutto di pomodoro | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | DI MATTEO, Antonio; Sacco, A; Carputo, D; Frusciante, Luigi | |
| Nuove piattaforme genomiche per l’identificazione di geni coinvolti nei processi di degradazione degli idrocarburi policiclici aromatici. | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | DI MATTEO, Antonio; Monti, M. M.; Pedata, P. A.; Sellitto, S.; Di mauro, D.; Van Der Lee, T. A. J.; Rao, MARIA ANTONIETTA; Testa, Antonino | |
| Transcriptomic comparative analysis for tomato fruit quality traits through the Combimatrix technology | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | DI MATTEO, Antonio; Sacco, Adriana; Pezzotti, M; Delledonne, M; Ferrarini, A; Frusciante, Luigi; Barone, Amalia | |
| Ascorbic acid and polyphenols accumulation in callus culture of tomato introgression lines | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Minutolo, Maria; DI MATTEO, Antonio; Chiaiese, Pasquale; Filippone, Edgardo; Errico, Angela | |
| Candidate genes controlling fruit quality in a tomato introgression line tolerant to water deficit | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2011 | Vasco, Maria; De Stefano, R.; DI MATTEO, Antonio; Punzo, Biancavaleria; Molisso, M.; Lotti, C.; Ricciardi, L.; Barone, Amalia | |
| Drought response in tomato: molecular and physiological analysis | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2010 | Greco, Barbara; De Stefano, R.; DI MATTEO, Antonio; Lombardi, Nadia; Guida, G.; Giorio, P.; Albrizio, R.; Barone, Amalia | |
| Transcriptomic analysis of high quality fruit from an introgression line tolerant to water deficit | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2010 | DI MATTEO, Antonio; Vasco, Maria; De Stefano, R.; Trotta, N.; Lotti, C.; Ricciardi, L.; Barone, Amalia | |
| Ascorbic acid sinthesys and accumulation in tomato callus culture | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2010 | Minutolo, Maria; DI MATTEO, Antonio; Chiaiese, Pasquale; Frusciante, Luigi; Errico, Angela | |
| Transcriptional network controlling antioxidants in tomato fruit | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2010 | DI MATTEO, Antonio | |
| Severe attacks of Botryospheria ribis on lemon in the Campania region | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Cristinzio, G; DE VITO, A; Malfitano, M; DI MATTEO, Antonio; Alioto, Daniela | |
| LINEE GUIDA PER LA CONSERVAZIONE E LA CARATTERIZZAZIONE DELLA BIODIVERSITA VEGETALE DI INTERESSE PER L'AGRICOLTURA | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 2012 | Mario, Marino; Antonella, Trisorio; Pier Giacomo, Bianchi; Riccardo, Bocci; Romana, Bravi; Isabella Dalla, Ragione; DI MATTEO, Antonio; Carlo, Fideghelli; Marisa, Fontana; Mario, Macchia; Lorenzo, Maggioni; Valeria, Negri; Domenico, Pignone; Oriana, Porfiri; Anna, Schneider; Francesco, Sottile; Concetta, Vazzana; Baldassarre, Portolano; Alessio, Zanon; Anna, Benedetti; Gianluigi, Cardinali | |
| CANDIDATE GENES FOR ENGINEERING PLANTS DEGRADINGPOLYCYCLIC AROMATIC HYDROCARBONS | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | DI MATTEO, Antonio; Monti, M. M.; Pedata, P. A.; VAN DER LEE, T. A. J.; Rao, MARIA ANTONIETTA; Testa, Antonino | |
| Studio del controllo trascrizionale degli antiossidanti nel frutto di pomodoro | 8.10 Tesi di Dottorato | 2010 | Frusciante, Luigi; Barone, Amalia; DI MATTEO, Antonio | |
| Geni e funzioni geniche per la biosintesi di sostanze di interesse nutrizionale | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2008 | Cardi, T.; DI MATTEO, Antonio | |
| PENTACHLOROPHENOL INDUCED GENES IN Drosophila melanogaster | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2013 | Monti, Mm; Pedata, Pa; DI MATTEO, Antonio; Rao, MARIA ANTONIETTA; Di Mauro, D; Van Der Lee, Taj; Testa, Antonino | |
| Characterization of an EST collection from potato genotypes resistant and susceptible to Ralstonia solanacearum | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2010 | Sacco, Adriana; Vitale, S.; Iorizzo, Massimo; D'Agostino, Nunzio; DI MATTEO, Antonio; Chiusano, MARIA LUISA; Barone, Amalia | |
| Evaluation of L-Ascorbic Acid content in fruits of tomato introgression lines | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2005 | DI MATTEO, Antonio; Ercolano, MARIA RAFFAELLA; Frusciante, Luigi | |
| Transcriptional control of ascorbate metabolism in salt stressd Arabidopsis thaliana | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Ruggieri, V; Sacco, A; Torres, R; Barone, Amalia; Carputo, D; DI MATTEO, Antonio | |
| Identification of a QTL controlling ascorbate stability in tomato fruit | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | DI MATTEO, Antonio; Sacco, A; Carputo, D; Frusciante, Luigi | |
| Complex traits analysis of metabolic networks involved in nutritional and organoleptic tomato quality | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | Carli, P; Ercolano, MARIA RAFFAELLA; DE MARTINO, M; DI MATTEO, Antonio; Barone, Amalia; Fogliano, V; Frusciante, Luigi |