LOMBARDI, ALESSIA
LOMBARDI, ALESSIA
Dipartimento di Agraria
Consumption Corridors as a new paradigm of sustainability
2022 Lombardi, Alessia; Cembalo, Luigi
Do Italian consumers value health claims on extra-virgin olive oil?
2021 De Gennaro, B. C.; Roselli, L.; Bimbo, F.; Carlucci, D.; Cavallo, C.; Cicia, G.; Del Giudice, T.; Lombardi, A.; Paparella, A.; Vecchio, R.
Do consumers understand health claims on extra-virgin olive oil?
2021 Lombardi, A.; Carlucci, D.; Cavallo, C.; De Gennaro, B.; Del Giudice, T.; Giannoccaro, G.; Paparella, A.; Roselli, L.; Vecchio, R.; Cicia, G.
Are "good guys" more likely to participate in local agriculture?
2015 Lombardi, Alessia; Migliore, Giuseppina; Verneau, Fabio; Schifani, Giorgio; Cembalo, Luigi
Consumers are willing to participate in circular business models: A practice theory perspective to food provisioning
2020 Borrello, M.; Pascucci, S.; Caracciolo, F.; Lombardi, A.; Cembalo, L.
The "Land of Fires" Toxic Waste Scandal and Its Effect on Consumer Food Choices
2019 Cembalo, Luigi; Caso, Daniela; Carfora, Valentina; Caracciolo, Francesco; Lombardi, Alessia; Cicia, Giovanni
Willingness to pay for insect-based food: The role of information and carrier
2019 Lombardi, Alessia; Vecchio, Riccardo; Borrello, Massimiliano; Caracciolo, Francesco; Cembalo, Luigi
Distributional Effects of Maize Price Increases in Malawi
2014 CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Cembalo, Luigi; Lombardi, Alessia; Gary, Thompson
Consumers' Perspective on Circular Economy Strategy for Reducing Food Waste
2017 Borrello, Massimiliano; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Lombardi, Alessia; Pascucci, Stefano; Cembalo, Luigi
BEYOND THE USE OF FOOD SUPPLEMENTS: AN EMPIRICAL ANALYSIS IN ITALY
2016 CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Lombardi, Alessia; Verneau, Fabio; Lombardi, Pasquale
Determinants of Individual Attitudes Toward Animal Welfare-Friendly Food Products
2016 Cembalo, Luigi; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Lombardi, Alessia; DEL GIUDICE, Teresa; Grunert, K. G.; Cicia, Giovanni
Consumers' willingness to pay and drivers of motivation to consume omega-3 enriched mozzarella cheese
2016 Vecchio, Riccardo; Lombardi, Alessia; Cembalo, Luigi; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Cicia, Giovanni; Masucci, Felicia; DI FRANCIA, Antonio
Rincari dei prezzi e conseguenze sui più poveri: un’analisi empirica
2013 CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Lombardi, Alessia
Bioenergy chain building: a collective action perspective
2014 Cembalo, Luigi; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Migliore, G.; Lombardi, Alessia; Schifani, G.
Sharing values or sharing costs? Understanding consumer participation in alternative food networks
2016 Pascucci, Stefano; Dentoni, Domenico; Lombardi, Alessia; Cembalo, Luigi
Exploring Willingness to Pay for QR Code Labeled Extra- Virgin Olive Oil: An Application of the Theory of Planned Behavior
2017 Lombardi, Alessia; Carfora, Valentina; Cicia, Giovanni; DEL GIUDICE, Teresa; Lombardi, Pasquale; Panico, Teresa
Estimate of wtp for enriched crushed tomatoes in Southern Italy. A new approach
2015 Sannino, Giuliana; Lombardi, Alessia; Verneau, Fabio
"Rationally Local": Consumer Participation in Alternative Food Chains
2015 Cembalo, Luigi; Lombardi, Alessia; Pascucci, Stefano; Dentoni, Domenico; Migliore, Giuseppina; Verneau, Fabio; Schifani, Giorgio
Bioenergy chain building: a collective action perspective
2014 Cembalo, Luigi; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Migliore, G.; Lombardi, Alessia; Schifani, G.
Food Community Networks
2011 Pascucci, S; Domenico, D.; Lombardi, Alessia; Cembalo, Luigi
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Consumption Corridors as a new paradigm of sustainability | 1.1 Articolo in rivista | 2022 | Lombardi, Alessia; Cembalo, Luigi | |
Do Italian consumers value health claims on extra-virgin olive oil? | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | De Gennaro, B. C.; Roselli, L.; Bimbo, F.; Carlucci, D.; Cavallo, C.; Cicia, G.; Del Giudice, T.; Lombardi, A.; Paparella, A.; Vecchio, R. | |
Do consumers understand health claims on extra-virgin olive oil? | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Lombardi, A.; Carlucci, D.; Cavallo, C.; De Gennaro, B.; Del Giudice, T.; Giannoccaro, G.; Paparella, A.; Roselli, L.; Vecchio, R.; Cicia, G. | |
Are "good guys" more likely to participate in local agriculture? | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Lombardi, Alessia; Migliore, Giuseppina; Verneau, Fabio; Schifani, Giorgio; Cembalo, Luigi | |
Consumers are willing to participate in circular business models: A practice theory perspective to food provisioning | 1.1 Articolo in rivista | 2020 | Borrello, M.; Pascucci, S.; Caracciolo, F.; Lombardi, A.; Cembalo, L. | |
The "Land of Fires" Toxic Waste Scandal and Its Effect on Consumer Food Choices | 1.1 Articolo in rivista | 2019 | Cembalo, Luigi; Caso, Daniela; Carfora, Valentina; Caracciolo, Francesco; Lombardi, Alessia; Cicia, Giovanni | |
Willingness to pay for insect-based food: The role of information and carrier | 1.1 Articolo in rivista | 2019 | Lombardi, Alessia; Vecchio, Riccardo; Borrello, Massimiliano; Caracciolo, Francesco; Cembalo, Luigi | |
Distributional Effects of Maize Price Increases in Malawi | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Cembalo, Luigi; Lombardi, Alessia; Gary, Thompson | |
Consumers' Perspective on Circular Economy Strategy for Reducing Food Waste | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Borrello, Massimiliano; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Lombardi, Alessia; Pascucci, Stefano; Cembalo, Luigi | |
BEYOND THE USE OF FOOD SUPPLEMENTS: AN EMPIRICAL ANALYSIS IN ITALY | 1.1 Articolo in rivista | 2016 | CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Lombardi, Alessia; Verneau, Fabio; Lombardi, Pasquale | |
Determinants of Individual Attitudes Toward Animal Welfare-Friendly Food Products | 1.1 Articolo in rivista | 2016 | Cembalo, Luigi; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Lombardi, Alessia; DEL GIUDICE, Teresa; Grunert, K. G.; Cicia, Giovanni | |
Consumers' willingness to pay and drivers of motivation to consume omega-3 enriched mozzarella cheese | 1.1 Articolo in rivista | 2016 | Vecchio, Riccardo; Lombardi, Alessia; Cembalo, Luigi; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Cicia, Giovanni; Masucci, Felicia; DI FRANCIA, Antonio | |
Rincari dei prezzi e conseguenze sui più poveri: un’analisi empirica | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Lombardi, Alessia | |
Bioenergy chain building: a collective action perspective | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Cembalo, Luigi; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Migliore, G.; Lombardi, Alessia; Schifani, G. | |
Sharing values or sharing costs? Understanding consumer participation in alternative food networks | 1.1 Articolo in rivista | 2016 | Pascucci, Stefano; Dentoni, Domenico; Lombardi, Alessia; Cembalo, Luigi | |
Exploring Willingness to Pay for QR Code Labeled Extra- Virgin Olive Oil: An Application of the Theory of Planned Behavior | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Lombardi, Alessia; Carfora, Valentina; Cicia, Giovanni; DEL GIUDICE, Teresa; Lombardi, Pasquale; Panico, Teresa | |
Estimate of wtp for enriched crushed tomatoes in Southern Italy. A new approach | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Sannino, Giuliana; Lombardi, Alessia; Verneau, Fabio | |
"Rationally Local": Consumer Participation in Alternative Food Chains | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Cembalo, Luigi; Lombardi, Alessia; Pascucci, Stefano; Dentoni, Domenico; Migliore, Giuseppina; Verneau, Fabio; Schifani, Giorgio | |
Bioenergy chain building: a collective action perspective | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2014 | Cembalo, Luigi; CARACCIOLO di TORCHIAROLO, Francesco; Migliore, G.; Lombardi, Alessia; Schifani, G. | |
Food Community Networks | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 2011 | Pascucci, S; Domenico, D.; Lombardi, Alessia; Cembalo, Luigi |