Sfoglia per Autore  

Opzioni
Mostrati risultati da 1 a 14 di 14
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
High Amylose Wheat Bread at Breakfast Increases Plasma Propionate Concentrations and Reduces the Postprandial Insulin Response to the Following Meal in Overweight Adults 1.1 Articolo in rivista 2023 Costabile, Giuseppina; Vetrani, Claudia; Calabrese, Ilaria; Vitale, Marilena; Cipriano, Paola; Salamone, Dominic; Testa, Roberta; Paparo, Lorella; Russo, Roberto; Rivellese, Angela A.; Giacco, Rosalba; Riccardi, Gabriele
Reduction of De Novo Lipogenesis Mediates Beneficial Effects of Isoenergetic Diets on Fatty Liver: Mechanistic Insights from the MEDEA Randomized Clinical Trial 1.1 Articolo in rivista 2022 Costabile, Giuseppina; DELLA PEPA, Giuseppe; Salamone, Dominic; Luongo, Delia; Naviglio, Daniele; Brancato, Valentina; Cavaliere, Carlo; Salvatore, Marco; Cipriano, Paola; Vitale, Marilena; Corrado, Alessandra; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Annuzzi, Giovanni; Bozzetto, Lutgarda
Association between Diet Quality and Index of Non-Alcoholic Steatohepatitis in a Large Population of People with Type 2 Diabetes: Data from the TOSCA.IT Study 1.1 Articolo in rivista 2022 Vitale, M.; Della Pepa, G.; Costabile, G.; Bozzetto, L.; Cipriano, P.; Signorini, S.; Leoni, V.; Riccardi, G.; Vaccaro, O.; Masulli, M.
A wheat aleurone-rich diet improves oxidative stress but does not influence glucose metabolism in overweight/obese individuals: Results from a randomized controlled trial 1.1 Articolo in rivista 2022 Costabile, G.; Vitale, M.; Della Pepa, G.; Cipriano, P.; Vetrani, C.; Testa, R.; Mena, P.; Bresciani, L.; Tassotti, M.; Calani, L.; Del Rio, D.; Brighenti, F.; Napoli, R.; Rivellese, A. A.; Riccardi, G.; Giacco, R.
Effects of a diet naturally rich in polyphenols on lipid composition of postprandial lipoproteins in high cardiometabolic risk individuals: an ancillary analysis of a randomized controlled trial 1.1 Articolo in rivista 2020 Della Pepa, G.; Vetrani, C.; Vitale, M.; Bozzetto, L.; Costabile, G.; Cipriano, P.; Mangione, A.; Patti, L.; Riccardi, G.; Rivellese, A. A.; Annuzzi, G.
Effects of a Multifactorial Ecosustainable Isocaloric Diet on Liver Fat in Patients With Type 2 Diabetes: Randomized Clinical Trial 1.1 Articolo in rivista 2020 DELLA PEPA, Giuseppe; Vetrani, Claudia; Brancato, Valentina; Vitale, Marilena; Monti, Serena; Annuzzi, Giovanni; Lombardi, Gianluca; Izzo, Anna; Tommasone, Marianna; Cipriano, Paola; Clemente, Gennaro; Mirabelli, Peppino; Mancini, Marcello; Salvatore, Marco; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Bozzetto, Lutgarda
Fibre-enriched buckwheat pasta modifies blood glucose response compared to corn pasta in individuals with type 1 diabetes and celiac disease: Acute randomized controlled trial 1.1 Articolo in rivista 2019 Vetrani, Claudia; Bozzetto, Lutgarda; Giorgini, Marisa; Cavagnuolo, Luisa; Di Mattia, Elpidio; Cipriano, Paola; Mangione, Anna; Todisco, Annamaria; Inghilterra, Giovanna; Giacco, Angela; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, Angela A.
Gastrointestinal effects of extra-virgin olive oil associated with lower postprandial glycemia in type 1 diabetes 1.1 Articolo in rivista 2019 Bozzetto, Lutgarda; Alderisio, Antonio; Clemente, Gennaro; Giorgini, Marisa; Barone, Francesca; Griffo, Ettore; Costabile, Giuseppina; Vetrani, Claudia; Cipriano, Paola; Giacco, Angela; Riccardi, Gabriele; Rivellese, Angela Albarosa; Annuzzi, Giovanni
Association between different dietary polyphenol subclasses and the improvement in cardiometabolic risk factors: evidence from a randomized controlled clinical trial 1.1 Articolo in rivista 2018 Vetrani, Claudia; Vitale, Marilena; Bozzetto, Lutgarda; DELLA PEPA, Giuseppe; Cocozza, Sara; Costabile, Giuseppina; Mangione, Anna; Cipriano, Paola; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, Angela A.
Metabolic response to amylose-rich wheat-based rusks in overweight individuals 1.1 Articolo in rivista 2018 Vetrani, Claudia; Sestili, Francesco; Vitale, Marilena; Botticella, Ermelinda; Giacco, Rosalba; Griffo, Ettore; Costabile, Giuseppina; Cipriano, Paola; Tura, Andrea; Pacini, Giovanni; Rivellese, Angela A.; Lafiandra, Domenico; Riccardi, Gabriele
Subjective satiety and plasma PYY concentration after wholemeal pasta 1.1 Articolo in rivista 2018 Costabile, Giuseppina; Griffo, Ettore; Cipriano, Paola; Vetrani, Claudia; Vitale, Marilena; Mamone, Gianfranco; Rivellese, Angela A; Riccardi, Gabriele; Giacco, Rosalba
Reduction in liver fat by dietary MUFA in type 2 diabetes is helped by enhanced hepatic fat oxidation 1.1 Articolo in rivista 2016 Bozzetto, Lutgarda; Costabile, Giuseppina; Luongo, Delia; Naviglio, Daniele; Cicala, Valentina; Piantadosi, Chiara; Patti, Lidia; Cipriano, Paola; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Test meals rich in marine long-chain n-3 polyunsaturated fatty acids increase postprandial chylomicron response 1.1 Articolo in rivista 2014 Griffo, Ettore; Di Marino, L; Patti, Lidia; Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Cipriano, Paola; Mangione, Anna; DELLA PEPA, Giuseppe; Cocozza, Sara; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
A whole-grain cereal.based diet lowers postprandial plasma insulin and triglyceride levels in individuals with metabolic syndrome 1.1 Articolo in rivista 2014 Giacco, R; Costabile, Giuseppina; DELLA PEPA, Giuseppe; Anniballi, Gaia; Griffo, Ettore; Mangione, Anna; Cipriano, Paola; Viscovo, Daniela; Clemente, Gennaro; Landberg, R; Pacini, G; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Riccardi, Gabriele
Mostrati risultati da 1 a 14 di 14
Legenda icone

  •  file ad accesso aperto
  •  file disponibili sulla rete interna
  •  file disponibili agli utenti autorizzati
  •  file disponibili solo agli amministratori
  •  file sotto embargo
  •  nessun file disponibile